NRK Meny
Normal

Sto over én stafett - mistet plass i verdenscupen

Skiskytterkvinnene har hevet nivået og har seks jenter som er aktuelle for verdenscupen. Men fordi de sto over stafetten i USA i februar, får Norge bare fem plasser neste sesong.

Skiskyting stafett

PLASS TIL ALLE? Synnøve Solemdal (t.v.), Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu sikret VM-gull på stafetten. Det er ikke sikkert alle får gå verdenscuprenn neste sesongen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Marte Olsbu (25) imponerte da hun avsluttet sesongen med sin første pallplass i verdenscupen på sprinten i Khanty-Mansijsk. Hun er blant skiskytterkvinnene som har hatt stor fremgang denne sesongen.

Oslbu og fire andre dannet Norges damelag den siste helgen: Fanny Horn Birkeland (28), Synnøve Solemdal (26), Kaia Wøien Nicolaisen (25) og junior Ingrid L. Tandrevold (19) på plass. Verdensmester Tiril Eckhoff (25) sto over.

Droppet stafett - mistet plass

Totalt har Norge da hatt minst seks jenter som viser verdenscupnivå. Men neste år er det bare fem plasser å ta av.

De kunne fått seks plasser, men kvinnene har ikke tatt nok poeng i nasjonscupen til å få full kvote i verdenscupen neste sesong. Fordi de sto over stafetten i USA.

Én av de nevnte jentene må derfor belage seg på å bli vraket foran neste års verdenscup.

– Det er bra at det blir litt kamp om plassene. Det er mange som begynner å imponere, og man må være i superform om man skal bli tatt med, sier Olsbu til NRK.

– Ser stygt ut

Ingen av jentene vil tenke på hvem som «skal ut».

– Det ser jo stygt ut for meg. Jeg må tydeligvis trene kjempehardt i sommer for å henge med. De andre tar jo kjempesteg, sier Solemdal.

– Vi skulle gjerne hatt flere plasser, men det er kult at det kommer opp mange som kan hevde seg, mener Nicolaisen, som fikk VM-debuten i Holmenkollen.

– Vi får bare bytte litt på. De som er best får gå, mener Birkeland.

Vil være selvskreven

Tandrevold

STORE PLANER: Junior Ingrid Tandrevold fikk verdenscupdebuten i Russland.

Foto: GOL1, Olsen, Geir / NTB scanpix

Tandrevold debuterte i verdenscupen med en 29. plass på sprinten i Russland. 19-åringen vil kapre en fast plass på laget.

– Jeg skal trene så jeg blir så god at jeg er selvskreven, for jeg vil ikke være med å kjempe om den siste plassen, sier hun med et smil.

Etter VM påpekte både idrettssjef Morten Aa Djupvik og fysisk trener, Steinar Mundal, at de ønsker å få opp flere jenter på landslagsnivå.

– Vi trenger en større gruppe, for vi er litt sårbare med bare fire eller fem på laget. Det blir viktig før OL om to år, sier Mundal.

Landslagstrener Stian Eckhoff ønsker ikke å kommentere saken.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting