Hopp til innhold

Adams ut på båre da LSK vant mot ni (!) mann – vurderer å kjøpe ny spiss

Det ble dramatisk på flere måter da Lillestrøm tok en viktig borteseier søndag kveld. Nå kan gulljagende kanarifugler måtte klare seg uten viktige Akor Adams i tiden som kommer.

gt1xK_TOby8

SKADET: Akor Adams kan stå overfor en pause på fotballbanen.

Foto: Christoffer Andersen / NTB

Lillestrøm vant 2-0 borte mot Sarpsborg 08 søndag kveld etter scoringer av Pål André Helland og Hólmbert Fridjónsson.

For Sarpsborg 08 ble det en frustrerende kveld på jobben. Både Jørgen Horn og Anton Saletros fikk røde kort, noe som gjorde at LSK fikk avslutte kampen mot ni mann.

Uenig i rødt kort

Særlig utvisningen av Saletros, som fikk to kjappe gule kort etter hverandre av dommer Rohit Saggi på grunn av munnbruk, setter sinnene i kok i Østfold-klubben.

– Dommeren kan ikke dra opp det gule kortet så kort tid etter det andre når han først har dømt en «soft» straffe først, sier en oppgitt Sarpsborg-spiller Stefan Billborn til Discovery etter kampen.

Saletros selv mener dommerne burde ha holdt seg til ett gult kort i den situasjonen.

– Det er klink gult kort for reaksjonen, men jeg bruker ikke noen stygge ord. At han velger å plukke opp det andre gule, det er uheldig. Jeg har følelsene utenpå drakten, sier han til samme kanal.

Seieren var viktig, og gjør at LSK henger med i gullkampen med Molde, som vant 3-0 hjemme mot Strømsgodset søndag kveld .

Moldenserne topper tabellen med tre poeng mer enn Lillestrøm, men med én kamp mer spilt.

PTI7FkO2vFE

LSK kunne juble for en sterk borteseier.

Foto: Christoffer Andersen / NTB

Selv om det ble en sterk borteseier mot et Sarpsborg-lag som fikk to mann utvist, ble det et stort skår i gleden for Kanarifansen søndag.

Adams skadet - ute i flere uker

LSK-spissen Akor Adams har vært strålende for gultrøyene denne sesongen, men nå kan han stå overfor en pause fra fotballen.

Midtveis i første omgang mot Sarpsborg 08 gikk han i bakken i duell med Jørgen Horn og skrek ut i smerte.

Etter flere minutter med behandling forlot Akor banen på båre. Det er dårlige nyheter for et Lillestrøm-lag som både skal kjempe i Europa og toppen av Eliteserien de neste ukene.

– Det er et bånd i skulderen som sannsynligvis er av, og da må det sannsynligvis foretas et inngrep der. Da gjelder det å trene seg opp igjen, og det kan ta noen uker, sier LSK-trener Geir Bakke til NRK om skaden.

Bakke sier han tror Adams nå må operere og er ute i minst seks uker.

– Vi sa til Akor at, uansett hva det er for noe, skal vi hjelpe ham og sørge for at vi er like godt stilt når han kommer tilbake. Da må andre folk ta opp hansken. Jeg synes utrolig synd på Akor, det er dette som er den stygge siden av toppidrett, sier lagkamerat Helland.

Vurderer å hente ny spiss

Geir Bakke sier det nå kan bli aktuelt for LSK å kjøpe en ny spiss.

– Vi må følge med i markedet, og nå åpner overgangsvinduet, så da kan det hende at vi ser etter muligheter til å kunne fylle på med en spiss til. Men det skal være riktig type og profil, sier Bakke til NRK.

LSK er også i ferd med å selge Jonatan Braut Brunes til Godset, men det er uvisst om det nå kan bli aktuelt å avbryte den avtalen og beholde spissen på Åråsen.

h

Pål André Helland scoret mot Sarpsborg 08 på en vakker straffe.

Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen

Jørgen Horn, som fikk gult kort i duellen der Akor ble skadet, ble for øvrig utvist med sitt andre gule kort senere i omgangen etter en grusom takling mot Adams-erstatter Hólmbert Fridjónsson.

Ni mann

I andre omgang ble det mer kort-dramatikk. Først fikk Lillestrøm straffespark da Bjørn Inge Utvik så ut til å hindre Hólmbert Fridjónsson i feltet.

Anton Salétros fikk først gult kort for munnbruk, men fortsatte å klage. Da dro Rohit Saggi opp det andre gule kortet og viste Salétros av banen.

Innbytter Pål André Helland var sikker som banken fra ellevemeteren og dunket inn 1-0 for LSK, som dermed fikk fortsette med 11 mot 9 mann de siste 15 minuttene.

Seks minutter før slutt økte Hólmbert Fridjónsson til 2-0 med en fin scoring, og det ble også sluttresultatet.

Siste nytt

 • Ruud faller på ATP-rankingen

  Casper Ruud har falt ned til tredjeplass på ATP-rankingen, og er nå bak spanjolene Rafael Nadal og Carlos Alcaraz.

  Fallet kommer etter at Ruud tidvis fikk kjørt seg kraftig i kvartfinalen mot japanske Yoshihito Nishioka i ATP 250-turneringen i Seoul. Han var førsteseedet i turneringen og storfavoritt til tittelen, men tapte med sifrene 2-6, 6-3, 2-6.

  23-åringen kan likevel se fram mot ATP-sluttspillet som avvikles i Torino mellom 13. og 20. november. Der møtes årets åtte beste spillere.

  South Korea Tennis Korea Open
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Rune trekker seg fra storkampen mot Alcaraz

  Det danske tennistalentet Holger Rune (19) har trukket seg fra ATP-turneringen Astana Open grunnet en skade i kneet.

  Det kommer frem i turneringsprogrammet, der den danske tennisspilleren ikke lenger er oppført.

  Rune skulle møtt verdenséner Carlos Alcaraz (19) i den første runden tirsdag – to dager etter finalenederlaget for sveitsiske Marc-Andrea Hüsler i ATP-turneringen i Sofia.

  Søndag uttalte han at han var i tvil om han ville kunne spille kampen mot tenåringskollegaen.

  – Jeg må ta en avgjørelse. Jeg kjente smerter i høyre kne i dag, så vi får se om jeg blir klar fysisk, sa han ifølge danske BT.

  Astana Open er en ATP 500-turnering. Belgiske David Goffin stepper inn for Rune.

  Bulgaria Denmark Tennis
  Foto: Pavel Danev / AP
 • Regjeringen i Indonesia møtes etter fotballtragedie

  Indonesias regjering og sikkerhetsmyndigheter møttes mandag etter at minst 125 mennesker døde i opptøyer på en fotballstadion i helgen.

  – Vi er fast bestemt på å ta grep etter tragedien under ligakampen i Malang, sa sikkerhetsminister Mohammad Mahfud til journalister.

  – Vi vil undersøke om det er begått noen lovbrudd eller kriminelle handlinger i det som skjedde, sa han.

  Tragedien lørdag kveld på Kanjuruhan Stadium i Malang førte til at den indonesiske presidenten Joko Widodo beordret stans i elitedivisjonen.

  De fleste av ofrene døde av oksygenmangel etter at tusenvis av fans invaderte banen da hjemmelaget Arema tapte 3–2 mot den rivaliserende klubben Persebaya Surabaya, sa politiet.

  Vitner fortalte til lokale medier at politiet jaget tilskuere som tok seg ut på banen, og tvang dem til å gå tilbake til tribunen. De sa at politiet skjøt tåregass på tribunen, noe som fikk tilskuerne til å forsøke å komme seg ut til utgangsdørene.

  Bruken av tåregass reiste spørsmål om sikkerhetspersonellet hadde fulgt riktige prosedyrer for å håndtere en folkemengde inne på en stadion.

  Indonesia Soccer Deaths
  Foto: Dita Alangkara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste