NRK Meny
Normal

Stjernespilleren vil slå Norge for første gang

FREDRIKSHAVN (NRK): Cristina Neagu (27) er Romanias og kanskje verdens største håndballstjerne, men Norge har hun aldri slått. Kanskje kan hun gjøre det med hjelp av en svenske.

Cristina Neagu

STERK: Cristina Neagu er Romanias sterkeste kort. I kveld ønsker hun å slå Norge for første gang.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– I ti år har jeg spilt landskamper mot Norge. Vi har aldri vunnet i en tellende kamp. Vi starter jo på 0-0 i kveld, men ja, det kommer til å bli tøft å vinne.

Når NRK møter Neagu i Arena Nord i Fredrikshavn etter Romanias tap mot Spania, hadde hun lite tro på seier mot Norge.

– Det hadde vært stort for både meg og laget, men vi må være realistiske.

Best i 2010

Romania - Puerto Rico

STOR SEIER: Naegu og Romania slo Puerto Rico hele 47-14.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Neagu ble kåret til verdens beste håndballlspiller i 2010. Hun er stort sett alltid på all-star laget i mesterskap, sist i EM i Ungarn i fjor. Etter en alvorlig skade for noen år siden, er hun tilbake i storslag.

«Hun er fantastisk!»

Utsagnet kommer fra Romanias nye hovedtrener, svenske Thomas Ryde.

– Hun kan mye håndball, er en håndballnerd og ekstremt profesjonell. Vi er enige om veldig mye. Det er en fryd å jobbe med henne.

Svenskehjelp

Ryde har lang trenererfaring, og har blant annet vunnet mesterligaen med Viborg. Også han tror det blir vanskelig å slå Norge.

– Jeg kan ikke si vi ikke kommer til å gjøre det, men jeg tror ikke vi vinner. Så dårlig som vi spilte mot Spania, gjør at vi nå må sette nye delmål og fokusere på søndagens åttendedelsfinale. Det er da mesterskapet virkelig begynner, sier Ryde.

Mot Spania imponerte Romania i 23 minutter. Så var det slutt.

Romania scoret ingen mål de siste syv minuttene av førsteomgang, og gikk fra 12-10 til 12-14. I andre omgang scoret de kun seks mål og tapte 26-18.

– Ser skrale ut

NRKs håndballekspert, Geir Oustorp, mener Norge er hakket bedre enn rumenerne.

Nora Mørk

HAR PLANEN KLAR: Nora Mørk jubler over seier mot Romania under EM i fjor.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Dette er en motstander Norge skal slå. De ser skrale ut. De ble skutt sønder og sammen mot Spania og det er bra for Norge at de spiller 6-0 forsvar. Og framover er det kun Neagu. Ingen andre, sier Oustorp.

Nora Mørk frykter Neagu.

– Vi kan vinne på moralen vi har, men de ikke har. Får vi Neagu ut av stilen, blir hun grinete og sur. Det fikk Spania til og det skal vi få til, sier hun

Bjuder på seierspils

Ryde er likevel klar på en ting:

– Jeg ville elsket å slå Norge. Jeg kjenner Mia Høgdahl godt (Norges ass.trener) etter ni år på landslaget i Sverige, og Mads Olsson (Norges keepertrener) har jeg vokst opp med. Det hadde vært fint å «bjuda på» en seierspils og et glass vin etter kampen, ler svensken.

Kampen hører du direkte på NRK P1 fra kl. 20.20.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal