Stjernespiller dropper turnering i Norge: – Vi fryktet at han skulle komme

Georgias store stjernespiller, Nikoloz Basilashvili, blir ikke å se når det norske landslaget skal spille Davis Cup mot Georgia i Oslo denne helgen. Casper Ruud innrømmer at han fryktet tennisstjernen.

Casper Ruud før Davis Cup

BEST PÅ GRUS: Casper Ruud har gjort mest suksess på grusunderlag så langt i karrieren. Det har ikke Georgias største stjerne, som ikke skal spille Davis Cup i Norge.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Davis Cup er den største internasjonale lagsturneringen i herretennis, og det skal spilles både singel- og doublekamper i løpet av turneringen som starter på fredag. Casper Ruud (60) og Viktor Durasovic (323) er de to høyst rangerte spillerne på det norske laget, som også består av Lukas Lilleengen, Andreja Petrovic og Herman Hoeyeraal.

Ruud er klar på at valget av underlag er bevisst gjort for å skremme vekk den største stjernen på Georgia.

– Vi har lagt det utendørs og på grus for å få den beste motspilleren vekk, og det har vi klart. Basilashvili er jo blant de syv beste spillerne i verden (rangert som nummer 17 journ.anm.), og vi fryktet kanskje litt at han skulle komme.

Nikoloz Basilashvili

KOMMER IKKE TIL NORGE: Tennisstjernen Nikoloz Basilashvili blir ikke å se under landskampene mot Georgia.

Foto: Elsa / AFP

Også Ruud sin doublepartner, Viktor Durasovic, mener det er en stor fordel for Norge at Basilashvili ikke skal spille.

– Han har hatt en bra sesong så langt, så det spiller i vår favør at han ikke kommer. Så jeg tror det blir gøy, jeg har savnet å spille på hjemmebane.

Tro på opprykk

Norge, som er rangert som det 55. beste laget i verden, spiller i gruppe to. Med seier over Georgia vil de rykke opp til gruppe en, som er den nest høyeste divisjonen i Davis Cup.

– Jeg er ekstremt klar og gleder meg til kamp. Jeg føler at jeg har spilt bra på trening også regner jeg med at Viktor og er klar for kamp. Vi er fornøyd med sånn det ser ut, men vi skal ta dem seriøst og forvente god motstand, forteller Ruud.

Uten den Georgias beste spiller blir Norge favoritter før oppgjørene, og det er ikke nødvendigvis en fordel mener Oslo-gutten.

– Det kan jo være et litt tøft stempel og ha, man kan bli litt nervøs, spent og sånne ting. Men jeg har hatt litt erfaring med Davies Cup på hjemmebane før, vi spilte på hjemmebane mot Irland i fjor hvor vi klarte å vinne.

Mål om topp 50 rangering

Ruud har så langt gjort mest suksess på grusunderlag og har som mål om å bli bedre til å spille på hardcourt. Pappa og trener Christian Ruud tror sønnen fortsatt har mye forbedringspotensial.

– Jeg tror at dersom du skal bli en ordentlig superstjerne og vinne mange Grand Slams så må du lære deg å spile på alle underlag, og det er Casper motivert til. Han er 20 år, du ser de fleste spiller til de er 35, så vi har god tid på oss. Det er ikke sånn at det blir løst neste uke eller om en måned, men målet vårt er å komme dit at han skal kjempe om store titler på alle underlag, men vi må ta en ting av gangen.

En annen som først gjorde stor suksess på grusunderlag før han senere gjorde suksess med hardcourt er treningspartneren Rafa Nadal. Den spanske stjernen vant nylig sin 19. Grand Slam-turnering da han vant US Open for fjerde gang.

– Han er ekstrem fordi han mater i stykker spillerne og nekter å slå feil. Det er nok litt mer den veien jeg ønsker å gå. Jeg skal prøve å få noen bra treningsøkter med han når vi skal trene til neste sesong, sier 20-åringen.

– Jeg har satt meg et mål om å ende året med å være på topp 50 i verden, så da må jeg vinne noen kamper til før det målet oppnås.

Siste nytt

 • Sevilla blir Solskjær-motstander

  Lucas Ocampos ble matchvinner tre minutter før full tid da han headet inn kampens eneste mål i kvartfinalen i Europaligaen mot Wolverhampton.

  Dermed møter de Manchester United i semifinalen i turneringen.

  Wolves bommet på straffe i første omgang, i en jevn og spennende kamp.

  I den andre semifinalen møtes Inter og Sjaktar Donetsk, etter at den ukrainske klubben knuste Basel 4-1 i kveldens andre kvartfinale.

  jobp1j9vBpU
  Foto: Friedemann Vogel / Friedemann Vogel
 • Sjelden trepoenger for LSK

  Lillestrøm hadde ikke vunnet på fem strake kamper, men da de tok turen til Ekeberg for å møte KFUM Oslo løsnet det.

  Scoringer av Hans Daniel Gustafsson og Simen Rafn sørget for en etterlengtet seier til kanarifuglene som til slutt vant 2-1. Alagie Sanyang scoret hjemmelagets mål.

  1. divisjon fotball 2020: KFUM Oslo - Lillestrøm
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Højbjerg til Tottenham

  Den danske landslagsspilleren Pierre-Emile Højbjerg er klar for Tottenham. Han hentes fra Southampton og har signert en femårskontrakt.

  – Vi er henrykt over å kunne offentliggjøre at vi har signert Pierre-Emile Højbjerg, meldte Tottenham og avslørte at han får drakt nummer 5.

  Det var opprinnelig et betydelig gap mellom Tottenhams bud og Southamptons krav, men klubbene ble enige til sist. Kyle Walker-Peters går motsatt vei. Han har vært utleid til sørkystklubben, men har nå signert en femårsavtale.

  Pierre-Emile Højbjerg
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal