Stjernespiller dropper turnering i Norge: – Vi fryktet at han skulle komme

Georgias store stjernespiller, Nikoloz Basilashvili, blir ikke å se når det norske landslaget skal spille Davis Cup mot Georgia i Oslo denne helgen. Casper Ruud innrømmer at han fryktet tennisstjernen.

Casper Ruud før Davis Cup

BEST PÅ GRUS: Casper Ruud har gjort mest suksess på grusunderlag så langt i karrieren. Det har ikke Georgias største stjerne, som ikke skal spille Davis Cup i Norge.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Davis Cup er den største internasjonale lagsturneringen i herretennis, og det skal spilles både singel- og doublekamper i løpet av turneringen som starter på fredag. Casper Ruud (60) og Viktor Durasovic (323) er de to høyst rangerte spillerne på det norske laget, som også består av Lukas Lilleengen, Andreja Petrovic og Herman Hoeyeraal.

Ruud er klar på at valget av underlag er bevisst gjort for å skremme vekk den største stjernen på Georgia.

– Vi har lagt det utendørs og på grus for å få den beste motspilleren vekk, og det har vi klart. Basilashvili er jo blant de syv beste spillerne i verden (rangert som nummer 17 journ.anm.), og vi fryktet kanskje litt at han skulle komme.

Nikoloz Basilashvili

KOMMER IKKE TIL NORGE: Tennisstjernen Nikoloz Basilashvili blir ikke å se under landskampene mot Georgia.

Foto: Elsa / AFP

Også Ruud sin doublepartner, Viktor Durasovic, mener det er en stor fordel for Norge at Basilashvili ikke skal spille.

– Han har hatt en bra sesong så langt, så det spiller i vår favør at han ikke kommer. Så jeg tror det blir gøy, jeg har savnet å spille på hjemmebane.

Tro på opprykk

Norge, som er rangert som det 55. beste laget i verden, spiller i gruppe to. Med seier over Georgia vil de rykke opp til gruppe en, som er den nest høyeste divisjonen i Davis Cup.

– Jeg er ekstremt klar og gleder meg til kamp. Jeg føler at jeg har spilt bra på trening også regner jeg med at Viktor og er klar for kamp. Vi er fornøyd med sånn det ser ut, men vi skal ta dem seriøst og forvente god motstand, forteller Ruud.

Uten den Georgias beste spiller blir Norge favoritter før oppgjørene, og det er ikke nødvendigvis en fordel mener Oslo-gutten.

– Det kan jo være et litt tøft stempel og ha, man kan bli litt nervøs, spent og sånne ting. Men jeg har hatt litt erfaring med Davies Cup på hjemmebane før, vi spilte på hjemmebane mot Irland i fjor hvor vi klarte å vinne.

Mål om topp 50 rangering

Ruud har så langt gjort mest suksess på grusunderlag og har som mål om å bli bedre til å spille på hardcourt. Pappa og trener Christian Ruud tror sønnen fortsatt har mye forbedringspotensial.

– Jeg tror at dersom du skal bli en ordentlig superstjerne og vinne mange Grand Slams så må du lære deg å spile på alle underlag, og det er Casper motivert til. Han er 20 år, du ser de fleste spiller til de er 35, så vi har god tid på oss. Det er ikke sånn at det blir løst neste uke eller om en måned, men målet vårt er å komme dit at han skal kjempe om store titler på alle underlag, men vi må ta en ting av gangen.

En annen som først gjorde stor suksess på grusunderlag før han senere gjorde suksess med hardcourt er treningspartneren Rafa Nadal. Den spanske stjernen vant nylig sin 19. Grand Slam-turnering da han vant US Open for fjerde gang.

– Han er ekstrem fordi han mater i stykker spillerne og nekter å slå feil. Det er nok litt mer den veien jeg ønsker å gå. Jeg skal prøve å få noen bra treningsøkter med han når vi skal trene til neste sesong, sier 20-åringen.

– Jeg har satt meg et mål om å ende året med å være på topp 50 i verden, så da må jeg vinne noen kamper til før det målet oppnås.

Siste nytt

 • Inter framleis utan poengtap

  Inter tok sin fjerde siger av fire mogelege med 2-0 mot byrival Milan. Marcelo Brozovic og Romelu Lukaku scora i andre omgang. Det er Lukakus tredje mål i Serie A etter overgangen frå Manchester United.

  Inter leier framfor Juventus, som slo Hellas Verona 2-1. Milan er nummer 9.

  Romelu Lukaku
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Fortvilar etter nytt Barcelona-tap

  Barcelona gjekk på sitt andre tap på dei første fem rundane då Granada vann 2-0 laurdag kveld. Ramon Azez scora etter to minutt, og Alvaro Vadillo dobla på straffe etter 66 minutt.

  Barcelona starta utan Lionel Messi, som kom inn frå start i andre omgang.

  Lionel Messi
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Mållaust i Bergen

  Brann hadde ballen klart mest i Bergen mot Haugesund, men det enda med 0-0 framfor 10.000 nokså misnøgde bergensarar.

  Brann hadde klart overtak før pause, men Haugesund var betre med i andre omgang.

  – Siger til oss i dag hadde vore eit ran, sa Haugesunds trenar Jostein Grindhaug til Eurosport.

  – Vi var overraskande bra før pause, og burde hatt mål. Etter pause får vi ikkje i stand same trykketMen vi har eit nykomponert lag og blei slitne mot slutten, seier Brann-trenar Lars Arne Nilsen til NRK.

  Nilsen snakka med supporterane etter kampen.

  – Eg trur dei forstår at vi har det vanskeleg. Vi må tenkje nytt og mobilisere det vi har. Vi skulle hatt fleire tilgjengelege, men med 5-6 ute er det vanskeleg.

  – Høyrde du ikkje pipinga då de gjekk av bana?

  – Eg er tunghøyrd. Men eg trur publikum forstår at spelarane blødde for drakta og gjorde det dei kunne i dag. Det er frustrerande å ikkje vinne, seier Nilsen, som skal ta laget sitt til Rosenborg på Lerkendal neste helg.

  Lars Arne Nilsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal