NRK Meny
Normal

Stjernespekket Diamond-åpning

Stjernene står nærmest i kø for å være på på Diamond League-åpningen i Doha 14. mai, og to-tre norske utøvere slipper også til.

Jaysuma Saidy Ndure.
Foto: Bård Siem

Jaysuma Saidy Ndure stiller på 100-meteren i Doha og får sesongdebuten sin etter et par heller skuffende sesonger. I år er ikke Ndure med i friidrettsforbundets elitegruppe, men han i stedet valgt å satse på egen hånd, og det skal bli spennende å se om det kan gi seg utslag allerede i sesongåpningen.

Møter Powell

Asafa Powell er blant dem som stiller på 100-meteren, så Ndure får virkelig en toppløper å bryne seg på. Powell klarte bronsen på 100-meteren i Berlin-VM i fjor bak Usain Bolt og amerikanske Tyson Gay.

Amerikanske Lolo Jones, årets VM-vinner innendørs med 7,72 sekunder, stiller opp på 100 m hekk. Her har Christina Vukicevic bestemt seg for å ikke stille.

Seks av Diamond League-ambassadørene stiller i Doha. Det er Sanya Richards-Ross som ble kåret til årets kvinne i internasjonale friidrett i fjor, Kenenisa Bekele, Allyson Felix, Asafa Powell, Barbora Spotakova og Blanka Vlasic.

Alle disse tilhører kremen av internasjonale topputøvere i friidrett.

Thorkildsen åpner i Shanghai

Ved siden av Vukicevic og Ndure stiller også Ingvill Måkestad Bovim i Doha, mens det også jobbes med å få med Ezinne Okparaebo i startfeltet på 100-meteren.

Diamond League-serien innledes i Qatar 14. mai. Stevne nummer to i denne serien blir Shanghai 23. mai, og der får Andreas Thorkildsen sin sesongdebut. 4. juni kommer Diamond League til Oslo, men før det skal de fleste av de norske friidrettstoppene konkurrere i elitestevnet i Florø 29. mai.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd