Stjerneskuddet Haaland får hemmelige råd av Solskjær

SALZBURG (NRK): Erling Braut Haaland (19) vil ikke røpe hvilke tips han får av Ole Gunnar Solskjær, men de har hjulpet 19-åringen til toppscorertronen i Østerrike og brakt ham nærmere landslaget enn noen gang.

Erling Braut Haaland

FÅR TILLIT: Etter en vår uten så mye spilletid sier Salzburg-manageren at Erling Braut Haaland nå har «stor innflytelse» på laget.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Han er en viktig person i livet mitt, sier Erling Braut Haaland om gamletrener Ole Gunnar Solskjær.

De to jobbet sammen i Molde og har fortsatt kontakt etter at Haaland dro til østerriksk fotball og Solskjær til Manchester United.

– Han har hatt stor innflytelse på fotballkarrieren min. Det er mye å lære av ham.

– Hvilke råd gir han deg?

– Det holder vi for oss selv, men han er en god person. Det er det jeg har å si, svarer unggutten hemmelighetsfullt.

Solskjær og Haaland

Ole Gunnar Solskjær og Erling Braut Haaland sammen i Molde i fjor sommer.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Stor innflytelse på laget

Haaland, sønn av tidligere utenlandsproff Alf Inge Haaland, er nå toppscorer i den østerrikske serien med fire mål (tre av dem mot Wolfsberger lørdag) på tre kamper for Salzburg.

NRK møter 19-åringen på stadion i Salzburg hvor han nå har vært i ett år.

– Alt er veldig profesjonelt her og det er flere folk rundt omkring i klubben som hjelper til med å optimalisere hverdagen din, sier Haaland.

Etter en vår der han slet med spilletid får nordmannen nå tillit.

– Erling har stor innflytelse på laget. Han jobber hardt og tenker alltid på hvordan han kan bli bedre. Med den mentaliteten kan du nå langt, sier Salzburg-manager Jesse Marsch til NRK.

Erling Braut Haaland

Forrige uke spilte Erling Braut Haaland og Salzburg vennskapskamp mot Real Madrid. Etter kampen byttet Haaland drakt med forbildet Karim Benzema.

Foto: Kerstin Joensson / AP

På Lagerbäcks liste

Med to viktige landskamper bare uker unna følger Norges landslagssjef Lars Lagerbäck nøye med på Haaland, og skal vi tro svensken nærmer 19-åringen seg en A-landslagsdebut.

– Han har i hvert fall kommet så langt at jeg kan si at han er inne på vår liste over pluss/minus 35 spillere. Så får vi se hvor han havner når det blir klart for å ta ut laget, sier Lagerbäck til NTB på spørsmål om «hvor setter du Haaland inn i bildet nå?».

Lars Lagerbäck

Norges landslagssjef Lars Lagerbäck sier Erling Braut Haaland er en av 35 aktuelle spillere for landslaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norge møter Malta (hjemme) og Sverige (borte) i EM-kvalifiseringen i september, og må trolig slå begge for å holde liv i håpet om EM-plass via kvalifiseringen.

Men selv tror ikke Haaland han får prøve seg allerede i høst.

– Det blir kanskje aktuelt neste år. Vi får se. Alle vil jo være med på A-landslaget, men det er en god del som ikke blir tatt med. Det får komme når det kommer, sier han rolig.

Erling Braut Haaland (19) vil ikke røpe hvilke råd han får av Ole Gunnar Solskjær. Men de har gjort ham til toppscorer i Østerrike og brakt ham nærmere landslaget enn noen gang.

VIDEO: Erling Braut Haaland (19) scoret tre mål for Salzburg i lørdagens kamp mot Wofsberger. Her er han på hjemmebanen i Salzburg hvor han nå føler seg hjemme etter ett år i klubben.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Liverpool mot Monterrey

  Meksikanske Monterrey blir Liverpools semifinale-mostandar i klubb-VM i Qatar. I kvartfinalen i dag slo dei heimelaget Al-Sadd 3-2.

  I den andre semifinale skal søramerikanske Flamengo møte Al Hilal frå Saudi-Arabia. Al Hilal slo tunisiske Esperance 1-0 i kvartfinalen.

  Liverpool og Flamengo hadde walkover fram til semifinalen.

  Flamengo - Al Hilal går 17. desember, Liverpool - Monterrey dagen etter. Finalen går 21. desember.

  Monterrey feirer semi
  Foto: Ibraheem Al Omari / Reuters
 • Moe Wold skal til Spania

  LSK-kaptein Ingrid Moe Wold forlater klubben hun har spilt for i ti år til fordel for en spansk klubb. Hvilken spansk klubb det skal være snakk om ønsker hun ikke å kommentere ennå. – Jeg håper at jeg kan utvikle meg på det, sier hun til LSK.

  Toppserien 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Leicester tapte viktige poeng

  Leicester fikk det ikke helt til å stemme i dagens kamp mot Norwich. Med uavgjort 1-1 tok den åtte kamper lange seiersrekken slutt her. Det betyr også at Liverpool nå har fått en ledelse på 10 poeng til «The Foxes». Også Chelsea misset viktige poeng i dagens kamp mot Bournemouth. Joshua Kings lag vant 1-0 på bortebane etter en VAR-avgjørelse. Dermed ligger Chelsea på en foreløpig fjerdeplass på tabellen i den engelske serien, 20 poeng bak serieleder Liverpool som forlenget sin rekke uten tap ytteligere med 2-0 over Watford. De røde er nå ubeseiret i 34 ligakamper.

  Premier League - Leicester City v Norwich City
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal