Stjerneskuddet Haaland får hemmelige råd av Solskjær

SALZBURG (NRK): Erling Braut Haaland (19) vil ikke røpe hvilke tips han får av Ole Gunnar Solskjær, men de har hjulpet 19-åringen til toppscorertronen i Østerrike og brakt ham nærmere landslaget enn noen gang.

Erling Braut Haaland

FÅR TILLIT: Etter en vår uten så mye spilletid sier Salzburg-manageren at Erling Braut Haaland nå har «stor innflytelse» på laget.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Han er en viktig person i livet mitt, sier Erling Braut Haaland om gamletrener Ole Gunnar Solskjær.

De to jobbet sammen i Molde og har fortsatt kontakt etter at Haaland dro til østerriksk fotball og Solskjær til Manchester United.

– Han har hatt stor innflytelse på fotballkarrieren min. Det er mye å lære av ham.

– Hvilke råd gir han deg?

– Det holder vi for oss selv, men han er en god person. Det er det jeg har å si, svarer unggutten hemmelighetsfullt.

Solskjær og Haaland

Ole Gunnar Solskjær og Erling Braut Haaland sammen i Molde i fjor sommer.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Stor innflytelse på laget

Haaland, sønn av tidligere utenlandsproff Alf Inge Haaland, er nå toppscorer i den østerrikske serien med fire mål (tre av dem mot Wolfsberger lørdag) på tre kamper for Salzburg.

NRK møter 19-åringen på stadion i Salzburg hvor han nå har vært i ett år.

– Alt er veldig profesjonelt her og det er flere folk rundt omkring i klubben som hjelper til med å optimalisere hverdagen din, sier Haaland.

Etter en vår der han slet med spilletid får nordmannen nå tillit.

– Erling har stor innflytelse på laget. Han jobber hardt og tenker alltid på hvordan han kan bli bedre. Med den mentaliteten kan du nå langt, sier Salzburg-manager Jesse Marsch til NRK.

Erling Braut Haaland

Forrige uke spilte Erling Braut Haaland og Salzburg vennskapskamp mot Real Madrid. Etter kampen byttet Haaland drakt med forbildet Karim Benzema.

Foto: Kerstin Joensson / AP

På Lagerbäcks liste

Med to viktige landskamper bare uker unna følger Norges landslagssjef Lars Lagerbäck nøye med på Haaland, og skal vi tro svensken nærmer 19-åringen seg en A-landslagsdebut.

– Han har i hvert fall kommet så langt at jeg kan si at han er inne på vår liste over pluss/minus 35 spillere. Så får vi se hvor han havner når det blir klart for å ta ut laget, sier Lagerbäck til NTB på spørsmål om «hvor setter du Haaland inn i bildet nå?».

Lars Lagerbäck

Norges landslagssjef Lars Lagerbäck sier Erling Braut Haaland er en av 35 aktuelle spillere for landslaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norge møter Malta (hjemme) og Sverige (borte) i EM-kvalifiseringen i september, og må trolig slå begge for å holde liv i håpet om EM-plass via kvalifiseringen.

Men selv tror ikke Haaland han får prøve seg allerede i høst.

– Det blir kanskje aktuelt neste år. Vi får se. Alle vil jo være med på A-landslaget, men det er en god del som ikke blir tatt med. Det får komme når det kommer, sier han rolig.

Erling Braut Haaland (19) vil ikke røpe hvilke råd han får av Ole Gunnar Solskjær. Men de har gjort ham til toppscorer i Østerrike og brakt ham nærmere landslaget enn noen gang.

VIDEO: Erling Braut Haaland (19) scoret tre mål for Salzburg i lørdagens kamp mot Wofsberger. Her er han på hjemmebanen i Salzburg hvor han nå føler seg hjemme etter ett år i klubben.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Neymars søte hemn

  Fleire gonger i andre omgang kasta Lyon-publikummet flasker og andre gjenstandar mot PSGs superstjerne Neymar ved hjørneflagget. Vaktene prøvde å verne brasilianaren, og speakeren måtte be publikum om å slutte.

  Men det var Neymar og PSG som lo sist og best. Tre minutter før full tid sette han inn sigersmålet, og PSG vann 1-0 og trygga tabelleiinga.

  Neymar
  Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters
 • Benzema redda Real

  Karim Benzema scora kampens einaste mål etter 64 minutt og berga sigeren for Real Madrid i bortekampen mot Sevilla.

  Real er dermed på andreplass etter seks serierunder, berre på målskilnaden bak Athletic Bilbao. Berre eitt poeng skil dei seks beste på tabellen.

  Karim Benzema
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Rosenborg vann på sjølvmål

  Rosenborg slo Mjøndalen 2-1 og held følgje i medaljekampen i eliteserien. Olivier Occean gav Mjøndalen tidleg leing, men Alexander Søderlund utlikna på straffe. Joackim Olsen Solberg gav Rosenborg sigeren på sjølvmål.

  Rosenborg er på fjerdeplass, sju poeng bak serieleiar Molde, som møter Stabæk i morgon. Mjøndalen er på kvalifiseringsplass.

  Alexander Søderlund scorer på straffe
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal