Hopp til innhold

Stjerneskudd fikset dansk poeng etter tidlig kalddusj

Den ettertraktede 20-åringen Rasmus Højlund utlignet for Danmark og reddet 1-1 i EM-kvalifiseringskampen mot Slovenia mandag.

Langt fra alt har gått på skinner for Kasper Hjulmands danske landslag i innledningen av EM-kvalifiseringen, og heller ikke mandag fikk Christian Eriksen og lagkameratene det enkelt på bortebane i Slovenia.

Hjemmelaget viste muskler og scoret først da Panathinaikos-profilen Andraz Sporar satte inn ledermålet etter snaut halvspilt første omgang. Danmarks veterankeeper Kasper Schmeichel var illsint over forsvarsarbeidet ved den anledningen.

Tre minutter før pause slo danskene tilbake. Et smart og hardt innlegg fra Tottenham-profilen Pierre-Emile Højbjerg ble ekspedert i mål av Rasmus Højlund. Målscoreren fant litt rom mellom de slovenske midtstopperne og fikk en enkel jobb med å sette ballen i nettet.

20-åringen, som spiller for Atalanta, har høstet lovord for sine ferdigheter og skal være på blokka til flere storklubber.

Uavgjortresultatet betyr at Danmark har sju poeng etter fire kamper i EM-kvalifiseringen. Det samme har Slovenia, som er bak Hjulmands gjeng på målforskjell.

Finland og Kasakhstan topper gruppen med ni poeng hver. Kasakhstan tok en sterk borteseier mot Nord-Irland mandag etter en sesn scoring av Abat Aymbetov. (NTB)

Rasmus Højlund
Foto: JURE MAKOVEC / AFP

Siste nytt

 • Solberg med knallstart i Rally Latvia

  Oliver Solberg leder WRC2-klassen i Rally Latvia etter den innledende fartsprøven torsdag kveld.

  Solberg klokket inn på 7.45.1 i sin Skoda Fabia og har en ledelse på 7,6 sekunder ned til italienske Roberto Daprà på 2.-plass.

  22-åringen, som kjører på svensk lisens, er i knallform om dagen. I slutten av juni endte han som to i WRC2-klassen i Rally Polen, mens han vant EM-runden på hjemmebane i Karlstad to uker tidligere.

  Der er ingen norske deltakere med i helgens rally i Latvia.

  Finske Kalle Rovanperä leder WRC-klassen med 2,4 sekunder ned til belgiske Thierry Neuville etter første fartsprøve.

  Fredag skal det kjøres sju nye fartsprøver i Liepaja, Latvia. (NTB)

  Oliver Solberg
  Foto: NTB
 • Schmeichel til Celtic

  Den danske keeperen Kasper Schmeichel har signert for Celtic, hvor han blir gjenforent med Brendan Rodgers. De kjenner hverandre fra sine dager i Leicester.

  – Jeg er veldig fornøyd med å få Kasper til Celtic. Han er en kvalitetskeeper og hans egenskaper og personlighet vil være viktig for oss, sa Rodgers til Celtics hjemmeside.

  Den skotske klubben opplyser på sine nettsider at dansken har signert en ettårskontrakt.

  Schmeichel spilte for Anderlecht forrige sesong, men kontrakten gikk ut etter sesongen og ble ikke forlenget. Han noterte seg for 32 kamper i Belgia

  g_HtMhFevJ0
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters
 • Det franske stoppertalentet Leny Yoro klar for Manchester United – betaler kjempesum

  Midtstopperen Leny Yoro (18) er klar for Manchester United. Det franske stortalentet kommer fra Lille og skal angivelig koste 62 millioner euro.

  Manchester United bekrefter overgangen i sine mediekanaler.

  Ifølge The Athletic-journalisten David Ornstein , koster stoppertalentet 62 millioner euro, noe som tilsvarer nær 728 millioner kroner. Det til tross for at Yoro bare hadde ett år igjen av kontrakten med Lille.

  Yoro har også vært høyaktuell for storklubben Real Madrid, men ifølge Ornstein var ikke den spanske klubben villig til å betale summen Lille krevde for å selge 18-åringen.

  Manchester United har vært på en intens jakt etter ny midtstopper og har blitt linket til navn som Matthijs de Ligt, Jarrad Branthwaite og Jonathan Tah i løpet av sommeren. (NTB)

  vebpQ6Ied-c
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal