Får åtte millioner for å stille til start

Langdistansestjernen Mo Farah får millioner for å debutere som maratonløper i London neste helg. – Vi er sjanseløse mot slike summer, sier Bislett Games-sjef Steinar Hoen.

Mo Farah (t.v.) og Kenenisa Bekele

Verdens to beste langdistanseløpere på bane har aldri løpt maraton. Men det skal de nå. Her duellerer de på halvmaraton i Newcastle i fjor høst

Foto: Ian MacNicol / Afp

Langdistansestjernene Mo Farah og Kenenisa Bekele skal nå debutere som maratonløpere og får de gigantsummer bare for å starte i det drøyt to timer lange løpet.

Bekele holder verdensrekordene på både 5000 og 10.000 meter, men Farah har vært verdens beste langdistanseløper på bane de siste åra.

Bekele debuterer i Paris kommende helg, Farah debuterer som maratonløper hjemme i London neste helg. Britenes friidrettsyndling får åtte millioner kroner bare for å stille til start.

Slike beløp kan Bislett Games og andre arrangører av baneløp bare drømme om å tilby for å få de største stjernene.

Kan bare tilby småpenger

Steinar Hoen

– Vi er sjanseløse mot slike summer de får, sier Bislett-general Steinar Hoen

Foto: Trond Stenersen / NRK

– Vi er sjanseløse mot slike summer, sier Bislett-general Steinar Hoen. Mannen som har fått Usain Bolt til Bislett de siste tre årene, kan bare tilby småpenger i sammenlikning.

– Farah er den mest ettertrakede langdistanseløperen om dagen. Selv om vi hadde strukket oss absolutt så langt som vi kunne, hadde vi maks kunne tilbudt en tidel av prisen, sier Hoen til NRK.

– Løperbølgen som rår i verden nå, og som vi også ser her i Norge, er med på å gjøre de store arrangørene til store bedrifter som omsetter for sannsynligvis hundrevis og millioner, sier Hoen.

I fjor høst slo Bekele Farah i halvmaraton, og nylig besvimte han etter målgang i en ny halvmaraton.

– Som å gå fra formel 1 til rally

Jack Waitz

– Mo Farah er verdt så mye i startpenger i England, sier Jack Waitz

Foto: Trond Stenersen / NRK

Jack Waitz mener overgangen fra bane til maraton er stor.

– Det blir som å gå fra formel 1 til rally. Det er ikke noen automatikk i at en god baneløper blir en god maratonløper. Men det kan være en fordel å ta med seg hurtigheten fra baneløpene.

– Er de verdt åtte millioner i startpenger?

– I England er Mo Farah helt sikkert verdt det, sier Waitz.

Siste nytt

 • Andersson forlenger med Sverige

  Janne Andersson har forlenget sin kontrakt som svensk landslagssjef i fotball. 57-åringen vil fortsette i jobben frem til sommeren 2024. Andersson førte de svenske herrene til VM-sluttspill og kvartfinale i Russland i 2018, og Sverige var også klar for sommerens EM som er utsatt til neste år på grunn av pandemien. Andersson hadde kontrakt som gjaldt gjennom kvalifiseringen og eventuelt fram til VM-sluttspillet i Qatar i 2022, men nå har han fått en avtale som gjør at han kan lede Sverige fram til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. – Jeg pleier å si at jeg har verdens beste jobb, og det mener jeg. Jeg gleder meg til å gå løs på utfordringene som ligger foran oss, sier han.

  AFP_1K354V
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND
 • TV 2: Forren ferdig i Molde

  Vegard Forren får ikke fortsette i Molde, ifølge TV 2. Det er Forrens advokat, Odd Arne Nilsen, som bekrefter dette overfor kanalen.

  – Partene har inngått en minnelig avtale som innebærer at Vegard Forren er fristilt fra kontrakten med Molde FK fra dags dato og mottar en økonomisk sluttpakke fra klubben, sier han.

  32-åringens kontrakt strakk seg opprinnelig ut 2021. Forren har innrømt spilleproblemer, og skal ha vært i forhandlinger med klubben om sin fremtid. Molde har ikke kunne kommentere saken ettersom det er en personalsak.

  nBoqfbWuIqI
  Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold
 • Grønt lys for fysisk kontakt

  Regjeringen åpner for at barn og unge kan trene med fysisk kontakt igjen fra 1. juni. Dette gjelder all trening i alle idretter. Det åpnes opp for all barne- og ungdomsidrett til og med det året man fyller 19 år for trening, men ikke for ordinære seriekamper og arrangementer. I idretter hvor utøverne er tett på hverandre, som for eksempel bryting, må antall treningspartnere begrenses.

Sendeplan

Kl. Program Kanal