NRK Meny
Normal

Får åtte millioner for å stille til start

Langdistansestjernen Mo Farah får millioner for å debutere som maratonløper i London neste helg. – Vi er sjanseløse mot slike summer, sier Bislett Games-sjef Steinar Hoen.

Mo Farah (t.v.) og Kenenisa Bekele

Verdens to beste langdistanseløpere på bane har aldri løpt maraton. Men det skal de nå. Her duellerer de på halvmaraton i Newcastle i fjor høst

Foto: Ian MacNicol / Afp

Langdistansestjernene Mo Farah og Kenenisa Bekele skal nå debutere som maratonløpere og får de gigantsummer bare for å starte i det drøyt to timer lange løpet.

Bekele holder verdensrekordene på både 5000 og 10.000 meter, men Farah har vært verdens beste langdistanseløper på bane de siste åra.

Bekele debuterer i Paris kommende helg, Farah debuterer som maratonløper hjemme i London neste helg. Britenes friidrettsyndling får åtte millioner kroner bare for å stille til start.

Slike beløp kan Bislett Games og andre arrangører av baneløp bare drømme om å tilby for å få de største stjernene.

Kan bare tilby småpenger

Steinar Hoen

– Vi er sjanseløse mot slike summer de får, sier Bislett-general Steinar Hoen

Foto: Trond Stenersen / NRK

– Vi er sjanseløse mot slike summer, sier Bislett-general Steinar Hoen. Mannen som har fått Usain Bolt til Bislett de siste tre årene, kan bare tilby småpenger i sammenlikning.

– Farah er den mest ettertrakede langdistanseløperen om dagen. Selv om vi hadde strukket oss absolutt så langt som vi kunne, hadde vi maks kunne tilbudt en tidel av prisen, sier Hoen til NRK.

– Løperbølgen som rår i verden nå, og som vi også ser her i Norge, er med på å gjøre de store arrangørene til store bedrifter som omsetter for sannsynligvis hundrevis og millioner, sier Hoen.

I fjor høst slo Bekele Farah i halvmaraton, og nylig besvimte han etter målgang i en ny halvmaraton.

– Som å gå fra formel 1 til rally

Jack Waitz

– Mo Farah er verdt så mye i startpenger i England, sier Jack Waitz

Foto: Trond Stenersen / NRK

Jack Waitz mener overgangen fra bane til maraton er stor.

– Det blir som å gå fra formel 1 til rally. Det er ikke noen automatikk i at en god baneløper blir en god maratonløper. Men det kan være en fordel å ta med seg hurtigheten fra baneløpene.

– Er de verdt åtte millioner i startpenger?

– I England er Mo Farah helt sikkert verdt det, sier Waitz.

Siste nytt

 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal