Stjernene hyller VM-halfpipen

– Wyller-halfpipen er Europas beste, mener fristilstjernen Simon Dumont. Verdens beste fristilkjørere er over seg av begeistring før fristil-VM i Norge.

Simon Dumont

Simon Dumont i aksjon under kvalifiseringen mandag, som ga plass i halfpipe-finalen tirsdag. Amerikaneren er svært begeistret over halfpipen i Wyller.

David Wise

David Wise er godt vant til luftige svev med ski på beina. Tirsdag kjemper han for VM-gull i Oslo.

Foto: George Frey / Ap
Torin Yater-Wallace

NRKs kommentator er spent på hva en av konkurransens yngste deltagere, Torin Yater-Wallace, kan servere i halfpipen tirsdag.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Det er duket for luftige svev og imponerende triks når fristilkjørerne kjemper om VM-gull i Oslo tirsdag kveld. Halfpipe er første medaljeøvelse i verdensmesterskapet i fristil, og utøverne er fulle av lovord om halfpipen i Wyller.

– Vi kom hit og ble glade i den med en gang. Det har vært herlige forhold når vi har trent på kveldstid, så finalen tirsdag tror jeg blir veldig bra, sier David Wise til NRK.no.

– Best i Europa

Landsmann Simon Dumont er minst like begeistret for VM-halfpipen.

– Det er den beste halfpipen jeg har sett i Europa. Den kan sammenlignes med den i Tignes. Jeg synes den er veldig bra, sier Dumont til NRK.no.

– Det kommer til å bli en flott finale og konkurranse i Norge, sier han.

På alles lepper

Halfpipen i Wyller fikk også raus omtale av snøbrettkjørerne etter VM i Oslo i fjor. NRKs ski- og snøbrettkommentator Thomas Lerdahl mener arrangøren har klart å videreføre suksessen fra den gang.

– Grunnjobben i den halfpipen er spesielt bra sammenlignet med andre steder. Når de også har fått inn verdens beste til å lage og lære bort hvordan den skal holdes i orden etter VM i fjor, har de klart å videreføre suksessen veldig bra, sier Lerdahl.

Som kommentator er han ofte på reise og i tett kontakt med utøverne.

– Uansett hvor du er i verden med ski og snowboard, snakkes det om pipen i Oslo, forteller Lerdahl.

Wise som favoritt

Lerdahl holder en knapp på Wise som favoritten til gullet tirsdag.

– Wise tok en overbevisende seier i X Games. Han sa like etter seieren at han var motivert for også å vinne i Norge, sier Lerdahl.

Han er også spent på hva 17 år gamle Torin Yater-Wallace kan få til i Wyller.

– Han er en av de yngre deltagerne og henger godt med i verdenscupen. Det blir spennende å se hva han bringer til bordet, sier han.

Finalen tirsdag går uten norske deltagere i aksjon. Jon Anders Lindstad nådde ikke opp i kvalifiseringen. Tiril Sjåstad Christiansen valgte å stå over konkurransen i Oslo på grunn av skade, og satser for fullt frem mot slopestyle-konkurransen på Voss.

VM i fristil er igang. Etter dagens kvalifiseringsrunder i Wyllerløypa hyllet de amerikanske verdensstjernene den nye halfpipen.

Amerikanerne Simon Dumont og David Wise er imponert over hva VM-arrangøren har fått til i Wyller.

Siste nytt

 • Raikkönens første siger på fem år

  Kimi Raikkönen vann US Grand Prix i Austin i kveld og tok sin første formel 1-siger sidan 2013. Det innebar også at Lewis Hamilton enno ikkje har sikra seg årets VM-tittel. Hamilton enda på tredjeplass i dag, også slått av Max Verstappen.

  Kimi Raikkönen
  Foto: Darron Cummings / AP
 • Iversen rammet av omgangssyke

  Emil Iversen er nå, i likhet med Petter Northug, rammet av omgangssyke i Val Senales. – Vi følger situasjonen tett, tar alle forhåndsregler, sier landslagslege Øystein Andersen i en pressemelding søndag kveld.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag