NRK Meny
Normal

Stjernene hyller VM-halfpipen

– Wyller-halfpipen er Europas beste, mener fristilstjernen Simon Dumont. Verdens beste fristilkjørere er over seg av begeistring før fristil-VM i Norge.

Simon Dumont

Simon Dumont i aksjon under kvalifiseringen mandag, som ga plass i halfpipe-finalen tirsdag. Amerikaneren er svært begeistret over halfpipen i Wyller.

David Wise

David Wise er godt vant til luftige svev med ski på beina. Tirsdag kjemper han for VM-gull i Oslo.

Foto: George Frey / Ap
Torin Yater-Wallace

NRKs kommentator er spent på hva en av konkurransens yngste deltagere, Torin Yater-Wallace, kan servere i halfpipen tirsdag.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Det er duket for luftige svev og imponerende triks når fristilkjørerne kjemper om VM-gull i Oslo tirsdag kveld. Halfpipe er første medaljeøvelse i verdensmesterskapet i fristil, og utøverne er fulle av lovord om halfpipen i Wyller.

– Vi kom hit og ble glade i den med en gang. Det har vært herlige forhold når vi har trent på kveldstid, så finalen tirsdag tror jeg blir veldig bra, sier David Wise til NRK.no.

– Best i Europa

Landsmann Simon Dumont er minst like begeistret for VM-halfpipen.

– Det er den beste halfpipen jeg har sett i Europa. Den kan sammenlignes med den i Tignes. Jeg synes den er veldig bra, sier Dumont til NRK.no.

– Det kommer til å bli en flott finale og konkurranse i Norge, sier han.

På alles lepper

Halfpipen i Wyller fikk også raus omtale av snøbrettkjørerne etter VM i Oslo i fjor. NRKs ski- og snøbrettkommentator Thomas Lerdahl mener arrangøren har klart å videreføre suksessen fra den gang.

– Grunnjobben i den halfpipen er spesielt bra sammenlignet med andre steder. Når de også har fått inn verdens beste til å lage og lære bort hvordan den skal holdes i orden etter VM i fjor, har de klart å videreføre suksessen veldig bra, sier Lerdahl.

Som kommentator er han ofte på reise og i tett kontakt med utøverne.

– Uansett hvor du er i verden med ski og snowboard, snakkes det om pipen i Oslo, forteller Lerdahl.

Wise som favoritt

Lerdahl holder en knapp på Wise som favoritten til gullet tirsdag.

– Wise tok en overbevisende seier i X Games. Han sa like etter seieren at han var motivert for også å vinne i Norge, sier Lerdahl.

Han er også spent på hva 17 år gamle Torin Yater-Wallace kan få til i Wyller.

– Han er en av de yngre deltagerne og henger godt med i verdenscupen. Det blir spennende å se hva han bringer til bordet, sier han.

Finalen tirsdag går uten norske deltagere i aksjon. Jon Anders Lindstad nådde ikke opp i kvalifiseringen. Tiril Sjåstad Christiansen valgte å stå over konkurransen i Oslo på grunn av skade, og satser for fullt frem mot slopestyle-konkurransen på Voss.

VM i fristil er igang. Etter dagens kvalifiseringsrunder i Wyllerløypa hyllet de amerikanske verdensstjernene den nye halfpipen.

Amerikanerne Simon Dumont og David Wise er imponert over hva VM-arrangøren har fått til i Wyller.

Siste nytt

 • Bjørn Helge Riise til Sogndal

  Bjørn Helge Riise forlot Aalesund tidligere onsdag kveld. Nå er han klar for Sogndal. – Bjørn Helge er veldig profesjonell, og hans erfaring og lederegneskaper vil være av stor verdi i vårt unge mannskap, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Hauger får skryt av Red Bull-sjef

  Formel 4-fører Dennis Hauger får rosende ord av Red Bull-sjef Helmut Marko. – Fram til nå har Dennis innfridd alle våre forventninger til det fulle, sier Marko i et intervju med Parc Fermé. Hauger signerte som juniorfører i Red Bull-systemet i fjor.

  Helmut Marko
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Mandé til dansk fotball

  Stabæks keeper Sayouba Mandé blir konkurrenten til norske Sten Grytebust i Odense Boldklubb i dansk Superliga. Ifølge Budstikka har Mandé skrevet under på en fireårskontrakt med OB.

  Sayouba Mande
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Doping Documentary: IOC og det russiske dopingkomplottet