Stjernen mistet hodet – Tottenham snublet med ni mann på banen

Tottenham trengte tre poeng for å være sikret en topp fire plassering i Premier League. To utvisninger gjorde at det ikke gikk som de håpet.

Tottenhams Son Heung-min fikk rødt kort etter å ha slått Bournemouths Jefferson Lerma. Video med tillatelse fra TV 2.

Rett før pause var Tottenhams stjernespiller, Son Heung-min, på vei inn i Bournemouth sin 16-meter.

Hjemmelagets forsvar fikk stoppet sørkoreaneren. Da Son prøvde å vinne tilbake ballen, fikk han frispark mot seg, og bøyde seg ned for å ta opp ballen. Bakfra kom Jefferson Lerma og løp inn i ryggen til Son. På reprisen ser det ut som om Lerma prøver å tråkke på Son og samtidig gir han et lite slag i ryggen.

Da rant det over for sistnevnte.

Son tente på alle plugger og dyttet Lerma med i bakken. Omtrent før Bournemouth-spilleren traff bakken, var Son utvist.

Innbytter fikk to minutter på banen

Men ikke nok med det. I pausen gjorde Tottenham et bytte, kanskje som følge av det røde kortet til Son. Juan Foyth kom inn. Han fikk ikke være lenge på banen.

For Foyth var på vei fremover i banen kun to minutter etter pause. Argentineren fikk ballen litt langt foran seg, og i håp om å få den med seg videre, kaster han seg inn i en takling med knottene først og foten i knehøyde.

Dermed måtte Spurs spille nesten en hel omgang med ni mann.

– Jeg respekter avgjørelsene til dommeren. Det er ingenting å si. Sånn er fotball – uheldigvis for oss, sa Spurs-manager Mauricio Pochettino til BBC.

• Se begge situasjonene i videovinduet øverst!

Hjelp til Solskjær?

Det passet dem i utgangspunktet svært dårlig.

Tottenham har nemlig vært i svært dårlig form den siste tiden. Kun tre av de siste kampene i Premier League har endt med seier. I midtuka tapte de mot Ajax i mesterligaen.

Samtidig jakter klubben en topp fire-plassering i Premier League. Det er de fire beste lagene i England som får mulighet til å spille mesterliga neste år.

Før dagens kamp ville de være sikret en slik plassering med tre poeng. Men da to mann ble utvist ble dette heller en kamp for å beholde ett poeng.

Det klarte de til slutt ikke.

Ake

Nathan Ake fikset seier for Bornemouth i sesongens siste hjemmekamp.

For etter at Bournemouth hadde hatt omtrent alt banespill i den andre omgangen, riktignok uten å skape veldig mange store muligheter, fikk hjemmelaget til slutt et mål på overtid.

Et hjørnespark ble slått inn, og midt i feltet, stupte Nathaniel Ake frem og stanget ballen i mål.

Dermed står Tottenham med 70 poeng med én kamp igjen å spille.

Arsenal på femteplass har 66 poeng med to kamper igjen, mens Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har 65 poeng med to kamper igjen.