NRK Meny
Normal

Superdramatisk da Stjernen mistet sluttspillplassen

Stjernen var 12 sekunder unna en plass i sluttspillet etter en fantastisk opphenting mot Sparta. Nå må de i stedet ut i kvalik for å sikre plassen i eliteserien etter at Dion Knelsen scoret i sluttsekundene.

Dion Knelsen

Dion Knelsen scoret få sekunder før slutt, og sørget for at Stjernen må ut i kvalik for å sikre eliteserieplassen. Her fra en kamp mot Stavanger.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Jeg er så lei meg at jeg gråter. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Ring meg heller i morgen, jeg har ingenting å si akkurat nå, sier Stjernen-trener Magnus Sundquist til Radio Prime Fredrikstad etter den svært dramatiske kampen mellom erkerivalene Sparta og Stjernen i kveld.

Utgangspunktet før den siste serierunden i eliteserien i hockey var enkel for Stjernen.

Laget måtte ta ett poeng mer enn Rosenborg i kveld for å sikre plassen i den øverste divisjonen.

Men med 3–4 tapet for sarpingene er det klart at Stjernen nå må ut i kvalik mot Kongsvinger, Manglerud/Star og Tønsberg.

Snudde kampen i sluttminuttene

Det så lenge svært mørkt ut for laget fra Fredrikstad, og før den tredje og siste perioden ledet hjemmelaget 3–1 etter scoringer av Jonas Djupvik Løvlie (2) og Patrick André Bovim. Dan Nygård scoret for gjestene.

Ettersom Rosenborg tapte 1–3 for Storhamar trengte Stjernen to mål for å sikre den siste plassen i sluttspillet. De så de også ut til å klare.

Ett minutt og 42 sekunder før sluttsignalet reduserte Gustaf Thorell. Få sekunder før slutt utlignet Jarmo Jokila.

– Det er det likeste jeg har vært med på! Vi er i sluttspillet, utbrøt kommentator Stian Enghaug i Radio Prime Fredrikstad på lufta.

Mistet alt på slutten

Magnus Sundquist, Stjernen

Stjernen-trener Magnus Sundquist var naturlig nok svært skuffet etter 3–4 tapet for Sparta.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

Men så, med 12 sekunder igjen, scoret Spartas poengkonge Dion Knelsen og sørget for at Stjernen likevel må spille kvalik.

– Jeg har aldri vært med på makan. Det tar fire sekunder fra vi er i sluttspillet til Sparta kaster oss på huet og ræva ut igjen. Vi skulle holde målet reint i 16 sekunder, så går det fire. Jeg tror ikke det jeg ser, sier Enghaug på lufta.

Stjernen-trener Sundquist var også svært langt nede etter tapet.

– Akkurat nå lurer jeg på om det er verdt å holde på med det vi gjør hver dag. Hvis noen ringer meg og tilbyr en sju til fire-jobb på Europris, så tar jeg heller det. Jeg er så lei meg nå, sier han til Radio Prime.

Sparta møter Storhamar i kvartfinalen. Den første av opp til sju kamper spilles fredag kveld.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund