Stjernen legger opp etter Raw Air: – Hvis jeg vinner, knekker jeg skia og løper hjem

Han har drevet med hopp stort sett hele livet, men nå har Andreas Stjernen bestemt seg for å legge skiene på hylla. Til og med en sammenlagtseier i Raw Air kan ikke endre planene.

VM ski 2019. hopp kvalifisering

GIR SEG: Stjernen har bestemt seg for at tiden er inne for å legge hoppskiene på hylla.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Hvis jeg skulle ha fortsatt så måtte det skjedd noe utrolig tror jeg, sier Stjernen etter å ha fortalt at han gir seg som hopper.

Hvis du vinner Raw Air sammenlagt da?

– Hvis jeg vinner Raw Air sammenlagt, knekker jeg skia i Vikersund og så løper jeg hjem.

30-åringen har drevet med hopp nesten hele livet, men sier at lenge har vært klar på at han skulle gi seg etter denne sesongen.

– Motivasjonen til å ta ut det beste hver dag på trening og ofre alt i bakken, den er borte. Og da tror jeg nok ikke at en har noe i en hoppbakke å gjøre lenger heller.

Husker du når du tenkte at «nå er jeg ferdig»?

– Nei, jeg tror ikke det er ett øyeblikk. Det var sikkert noen øyeblikk i sommer da jeg landet på kulen og det var 30 grader og hopping føles ut som det verste som finnes, sier Stjernen og ler.

Fire bakker igjen

Andreas Stjernen

PÅ TOPP: I fjor tok Stjernen tok sin første og eneste verdenscupseier.

Foto: Erwin Scheriau / AFP

Likevel er det ikke helt over. Stjernen skal delta i Raw Air før han legger hoppkarrieren på hylla. Holmenkollen, Lillehammer, Granåsen og Vikersund venter før det hele er over. Selv mener han at han er en «outsider», men han håper at det at han legger opp gjør at han kan senke skuldrene.

– Jeg håper jo at jeg kan komme i gang på den måten jeg har gjort før, sier 30-åringen.

– De første hoppene i Kollen er veldig viktig. Jeg har ikke noe klart mål om hvilken plassering, men jeg vil kose meg mest mulig.

Hvis det derimot skulle gå dårlig i Kollen og i Lillehammer forteller han at det kan være han avslutter før. Men det tar han dag for dag.

– Hvis jeg føler at jeg ikke er mentalt klar for å hoppe skiflyging og ikke henger med i toppen, så kan det være at jeg gir meg i Granåsen.

En «sliter»

Stjernen var med på å ta gull i lagkonkurranse i både OL og VM i fjor, da hopplandslaget virkelig var i flytsonen. Det eneste han føler at han mangler, er en individuell mesterskapsmedalje.

– Jeg hadde nå en del forsøk og jeg klarte det ikke. Jeg har gitt alt for å få det til, og da er det greit, sier han.

– Jeg har jo hørt at folk har kalt meg en sliter, så jeg har jo sikkert vært det i en del år.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Medaljeseremoni.

OL-GULL: 2018 var et gullår for hoppgutta.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Drømmemål ga Real Madrid luke

  Vinicius Junior avgjorde toppkampen i spansk fotball med et vakkert mål rett før slutt.

  Med 2-1 over Sevilla har Real Madrid fire poengs luke til byrival Atlético, som vant 4-1 i Cádiz, og Real Sociedad. Sevilla er på fjerdeplass fire poeng bak.

  Sevilla scoret først i hovedstaden ved Rafa Mir, men Karim Benzema utlignet etter en drøy halvtime. I det 87. minutt avsluttet 21-årige Vinicius et raid på venstresiden med en suser i krysset, og dermed ble det hjemmeseier selv om gjestene i lange perioder var best.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Napoli hyllet Maradona

  Napoli fant den perfekte måte å hylle Diego Maradona da Lazio ble slått 4-0 søndag. Etter Milans hjemmetap har Napoli tre poengs luke på tabelltopp.

  Fifa-president Gianni Infantino var blant dem som hadde møtt opp i Napoli for å ære Maradona tre dager etter ettårsdagen for legendens død. Maradona førte Napoli til klubbens to eneste ligatitler og til Uefa-cuptriumf i 1989, og byens stadion har nå fått hans navn.

  Publikum ropte på Maradona mens en statue av idolet ble båret rundt banen. En hyllest fra Pelé ble vist på storskjermen, og spillerne spilte med trøyer påtrykt Maradonas ansikt.

  Serie A - Napoli v Lazio
  Foto: CIRO DE LUCA / Reuters
 • Tokmac scoret for serielederen

  Tokmac Nguen scoret det viktige 2-0-målet da Ferencvaros slo Mezökövesd 3-0 på bortebane og styrket sin ledelse i ungarsk eliteserie fotball.

  Nguen scoring kom etter en hurtig kontring i slutten av den første omgangen.

  Kristoffer Zachariassen spilte hele kampen for Ferencvaros, mens Nguen ble byttet ut ti minutter før slutt.

  Ferencvaros topper tabellen fire poeng foran Varda med en kamp mindre spilt.

  CORRECTION Spain Soccer Europa League
  Foto: Miguel Morenatti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal