Stjernen helt sist i Ruka: – De har ikke levert

En svak sesongstart fortsetter for de norske hoppguttene. Søndag ble Robert Johansson nok en gang beste nordmann da han endte på 7. plass.

Verdenscuprenn i Ruka

SKUFFENDE: De norske hoppgutta måtte konstatere nok en skuffende helg i Ruka i Finland.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er rett og slett skuffende, sier NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen.

I det som skulle bli en revansje for sist helgs dressblemme i Wisla, maktet ingen av de norske hopperne å slå tilbake i Ruka denne helgen.

Lørdag ble Robert Johansson beste norske på 8. plass, mens han på søndag endte på 7. plass. Også da ble han beste nordmann.

Den skuffende sesongåpningen fortsetter dermed for det norske hopplandslaget, som ikke har registrert en høyere plassering enn Johanssons 7. plass så langt denne sesongen.

– De har ikke levert, konstaterer NRKs ekspertkommentator Evensen.

Skylder på utstyret

Landslagssjef Alexander Stöckl mener at problemet ikke ligger i det tekniske, men spekulerer i om utstyret kan ha en negativ effekt på de norske hopperne.

– Én ting er det tekniske som skjer på hoppkanten, men vi opplever at våre hoppere ikke er like gode som de andre. Da kan det ha noe med «setupen» å gjøre, sier Stöckl til NRK.

Verdenscuprenn i Ruka

MANGLER SELVTILLIT: Daniel André Tande havnet helt nede på 24. plass i dagens renn i Ruka.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Daniel André Tande havnet på en skuffende 24. plass, og sier til NRK at han ikke vet hva som er galt.

– Jeg greier ikke å slippe meg helt løs. Det er alt for mye styring. Akkurat nå har jeg ikke nok selvtillit til å bare la det stå til, sier han.

Stöckl legger til at han ikke vil gjøre noen store endringer, til tross for den svake sesongstarten.

–Vi må jobbe videre sånn vi har gjort, og kommer ikke til å gjøre så mye forandringer. Samtidig ser vi at det er ting som ikke stemmer, vedgår han.

Stjernen helt sist

I finaleomgangen sikret det japanske stjerneskuddet Ryoyu Kobayashi seieren med en margin på hele 22 poeng. Han tangerte også Stefan Krafts bakkerekord med et hopp på 147,5 meter.

Johann André Forfang var nest best av de norske på 9. plass, mens Daniel André Tande og Halvor Egner Granerud endte på henholdsvis 24. og 27. plass.

Til slutt havnet Andreas Stjernen helt sist, mens Anders Fannemel endte på 40. plass. Ingen av de to kvalifiserte seg til finaleomgangen.

– Må være mer offensive

Fire av de seks norske som stilte til start kvalifiserte seg for finaleomgangen, og Robert Johansson var nok en gang ett av få lyspunkt for den norske innsatsen i Ruka.

Verdenscuprenn i Ruka

ENESTE LYSPUNKT: Robert Johansson ble til slutt beste nordmann på 7. plass.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Etter 1. omgang var landslagstreneren greit fornøyd med innsatsen, men mente at noe manglet.

– Både Tande og Granerud må være mer offensive. Man må være det i denne bakken. Likevel synes jeg det er fremgang. De leverer som i kvaliken, og det må fortsette sånn, sa Stöckl til NRK.

Siste nytt

 • Mållaust i Bergen

  Brann hadde ballen klart mest i Bergen mot Haugesund, men det enda med 0-0 framfor 10.000 nokså misnøgde bergensarar.

  Brann hadde klart overtak før pause, men Haugesund var betre med i andre omgang.

  – Siger til oss i dag hadde vore eit ran, sa Haugesunds trenar Jostein Grindhaug til Eurosport.

  – Vi var overraskande bra før pause, og burde hatt mål. Etter pause får vi ikkje i stand same trykketMen vi har eit nykomponert lag og blei slitne mot slutten, seier Brann-trenar Lars Arne Nilsen til NRK.

  Nilsen snakka med supporterane etter kampen.

  – Eg trur dei forstår at vi har det vanskeleg. Vi må tenkje nytt og mobilisere det vi har. Vi skulle hatt fleire tilgjengelege, men med 5-6 ute er det vanskeleg.

  – Høyrde du ikkje pipinga då de gjekk av bana?

  – Eg er tunghøyrd. Men eg trur publikum forstår at spelarane blødde for drakta og gjorde det dei kunne i dag. Det er frustrerande å ikkje vinne, seier Nilsen, som skal ta laget sitt til Rosenborg på Lerkendal neste helg.

  Lars Arne Nilsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • LSK tok nytt steg mot ligagull

  LSK vann toppkampen mot Sandviken med 2-0 etter to mål av Elise Thorsnes.

  Andre resultat laurdag: Arna-Bjørnar - Avaldsnes 0-2, Fart - Røa 1-1, Kolbotn - Stabæk 3-2, Lyn - Klepp 2-1, Vålerenga - Trondheims-Ørn 3-1.

  Elise Thorsnes
  Foto: David Catry / NTB scanpix
 • Narvik-tap mot Vålerenga

  Lillehammer tok sin andre siger på to dagar i ishockeyens eliteserie med 4-2 over Stjernen og klatra til 2.-plass på tabellen med sju poeng, to bak Stavanger.

  I går slo Lillehammer Grüner 8-2.

  Vålernenga to også tre poeng i dag, med 3-1 over Narvik.

Sendeplan

Kl. Program Kanal