NRK Meny
Normal

Oppgitt Scheie: – Hvor var juryen i første omgang? Dette er skandale!

OSLO/VIKERSUND (NRK.no): Juryen måtte tåle kritikk fra flere hold etter en tam første omgang i skiflygningsrennet i Vikersund. – De gjør ikke jobben sin, mente sportssjefen.

Scheie

Arne Scheie gledet seg over gode norske resultater i hopprennet i Vikersund, men var ikke fornøyd med jobben juryen gjorde i første omgang.

Bråthen

Clas Brede Bråthen var lite fornøyd med farten hopperne fikk i første omgang.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

– Hvor var juryen i første omgang, som ikke ga fart? Dette er skandale, sa Arne Scheie da verdenscuprennet i Vikersund var over.

Første omgangs lengste hopp var på 216,5 meter. Scheie var ikke alene om å mene at dette var langt under det man kunne forvente i Vikersundbakken, der Johan Remen Evensen har hoppet 246,5 meter.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen var lite fornøyd med farten hopperne fikk i første omgang.

– Gutta gjør så godt de kan, men juryen gjør ikke jobben sin. Vi må bare tro at det et stykke dårlig håndverk og at noen får rettet opp i det, sa han.

Renndirektør Walter Hofer forsvarer den lave farten.

– Ja, det var moderat fart i første omgang. Men man vet aldri på forhånd hvordan det blir med vind og forhold, sier Hofer.

Hofer forsvarte avgjørelsen

I en diskusjon med Norges landslagstrener Alexander Stöckl etter rennet forklarte Hofer at den lave farten i første omgang skyldtes at det var så mange gode hoppere spredt utover hele startlista, fordi startlista ikke var representativ for hvem som egentlig var best. Dermed kunne juryen aldri sette opp farta, for det var aldri noen stor bolk av svake hoppere.

Hofer gjentok den samme forklaringen overfor NRK.no etter rennet. Han er klar på at det ikke er forsvarlig å sette opp farten mer.

– I dag ble det hoppet 240 meter. Det er på grensen av av hva som er forsvarlig, sa Hofer til en gruppe norske journalister.

Hoppet 240 meter

Bråthen ble hørt. Juryen satte opp bommen tre avsatser og finaleomgangen ble en langt mer underholdende opplevelse for publikum i Vikersund.

Gregor Schlierenzauer vant rennet med et hopp på imponerende 240 meter.

– Det er utrolig gøy å hoppe så langt. Jeg nyter det, sa vinneren til NRK etter rennet.

– At vi skulle få et så langt hopp hadde nok ikke juryen regnet med, men det hoppet er vi glade for, sa NRKs hoppkommentator Espen Bredesen.

Simon Amman ble nummer to, mens Robert Kranjec ble nummer tre.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Se sistehoppet og intervju med vinner Gregor Schlierenzauer fra Østerrike.

Gregor Schlierenzauer sikret seg seieren med konkurransens lengste hopp på 240 meter. Det var 23,5 meter lenger enn hoppets hans i første omgang.

Stjernen svevde høyt

Andreas Stjernen dro nytte av den økte farten i finaleomgangen, og forsvarte sin fjerdeplass.

Han landet på 232,5 meter og var bare 0,4 poeng bak pallplass.

– Det føles som om jeg fortsatt er oppe og svever, sier en strålende fornøyd Stjernen til NRK.

Jeg kjente med en gang at det kom til å bli langt. Da var det bare å være tøff hele veien ned og sette nedslag, sier Stjernen.

Dette er nordmannens lengste hopp i karrieren.

– Jeg hadde ikke forventet dette i det hele tatt. Jeg hadde selvsagt et håp, men jeg forventet ikke dette, sier Stjernen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Andreas Stjernen ble beste norske i Vikersund lørdag. Han svevde ned til en fjerdeplass. Det gjorde landslagstrener Alexander Stöckl glad. Vant gjorde Gregor Schlierenzauer. Se Stjernens hopp her.

Andreas Stjernen landet på 232,5 meter i finaleomgangen. Nordmannen har aldri hoppet lenger, og var bare halvannet poeng bak vinneren.

Gjennombrudd

NRKs hoppekommentator Espen Bredesen var imponert over Stjernen etter rennet.

– Stjernen får sitt definitive gjennombrudd i dette rennet, sa han.

Han fikk støtte av sin sidekommentator Arne Scheie.

– Stjernen har bare vært i finale fire ganger denne sesongen og har 14. plass som sesongbeste. Dette er karrierebeste for ham, sa en opprømt Scheie.

Jacobsen økte

Anders Jacobsen økte fra 197,5 til 222,5 meter i finaleomgangen. Det holdt til en sjuendeplass for nordmannen.

Anders Bardal lå på niendeplass etter et hopp på 200 meter i første omgang. I finaleomgangen strakk han seg seks meter lenger, og ble nummer tolv.

Anders Fannemel landet på 215,5 meter og ble nummer 15. Rune Velta strakk seg 223 meter og hoppet seg opp til 17. plass. Tom hilde ble nummer 20.

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal