Stjernekvartett jubler fra sofaen

Norge opplever tidenes suksess i ishockey-VM til tross for at laget er uten sine største profiler, de sitter hjemme og heier.

Mats Zuccarello Aasen, Tommy Jakobsen, Tore Vikingstad, Patrick Thoresen

Mats Zuccarello Aasen, Tommy Jakobsen, Tore Vikingstad og Patrick Thoresen ser ishockey-VM fra sofaen.

Foto: Scanpix

Mats Zuccarello Aasen sitter skadet i New York, mens Patrick Thoresen, Tore Vikingstad og Tommy Jakobsen har alle takket nei til landslagsspill. Kvartetten hadde sannsynligvis vært selvskrevne hvis landslagstrener Roy Johansen hadde fått velge, men nå sitter de hjemme i sofaene sine og følger det norske laget på deres suksessferd gjennom mesterskapet i Slovakia.

- Helt kanon bra. De spiller utrolig bra og med masse selvtillit, skriver Mats Zuccarello Aasen i en SMS til NRK.

- Jeg var oppe klokken seks i morges for å følge kampen og jeg sitter og jubler. Det er synd jeg ikke får vært med, men jeg unner alle spillerne og lederne dette. Det er utrolig fortjent, melder Zuccarello Aasen videre.

Hvordan gjør Norge det videre i mesterskapet? Diskuter nederst i saken!

Les også: Holtet senket Frankrike

- Gøy å se

Etter en lang sesong i den tøffe russiske ligaen valgte Patrick Thoresen å prioritere restitusjon og samvær med familien framfor VM-deltagelse, men han angrer ikke på avgjørelsen. Etter en ti dagers familieferie i Dubai, uten TV-dekning av ishockey-VM, har han foran de siste kampene benket seg foran TV-en, og han har likt det har sett.

- Laget leverer en helt fantastisk innsats, og det er gøy å se dem spille, melder Patrick Thoresen.

Toppscoreren i KHL angrer likevel ikke på at han ikke deltar i verdensmesterskapet.

- Jeg er ikke bitter i det hele tatt for den avgjørelsen jeg tok, sier Thoresen videre.

Kribler i kroppen

For veteranene Tore Vikingstad og Tommy Jakobsen var det belastningen på kroppen og hensynet til familien som førte til at de takket nei til videre landslagsspill, men begge innrømmer at det kribler i kroppen når de nå følger sine tidligere lagkamerater.

- I forkant av mesterskapet var det mye snakk om skader og spillere som ikke var med, og det er derfor er det desto mer moro når de nå gjør det så bra, sier Tore Vikingstad til NRK.

Angrer du på at du ikke er med?

- Det er en beslutning som jeg var bestemt på etter OL i Vancouver, så jeg angrer ikke, men det er klart det ser gøy ut, innrømmer Vikingstad.

- Sykt bra

Tommy Jacobsen er med sine 136 landskamper den norske spilleren med flest offisielle landskamper gjennom tidene, og også han skulle nå ønske at han hadde vært i Slovakia.

- Det er klart jeg angrer. Jeg vet hvordan det er i VM og vet hvordan stemningen er i laget nå, så det skulle jeg gjerne opplevd, sier Tommy Jakobsen.

Selvfølgelig er 41-åringen også imponert over det Roy Johansen har utrettet med laget i årets VM.

- De har spilt en sykt bra turnering. Jeg er utrolig imponer over hvor effektive de har vært, hvordan laget spiller sammen, de taktiske disponeringene og hvordan de ofrer seg for hverandre, skryter Jacobsen.

Jakobsen var også med da Norge blant annet slo Tsjekkia i VM fjor, og har tro på at laget kan stå for nok et mirakel hvis de møtes igjen senere i dette mesterskapet.

- De må bare fortsette slik de har gjort til nå, og hvis Lars Haugen "står på hodet", er alt mulig, avlutter Tommy Jakobsen.

Norge møter enten Tsykland eller Finland i kvartfinalen.

Hvordan gjør Norge det videre i mesterskapet? Diskuter under dansevideoen!

Video Hockeygutta feiret kvartfinalen med dans

Hockeygutta feiret kvartfinalen med dans

Siste nytt

 • Christiansen uten finaleplass igjen

  Henrik Christiansen åpnet bra, men falt etter hvert fra under fredagens 1500 meter fri i OL. Til slutt endte nordmannen på en skuffende 7.-plass i sitt heat. Tiden ble 15.11,14. Det var langt bak hans personlige rekord på distansen på 14.45,35.

  Dermed må han nok en gang se en OL-finale fra tilskuerplass. Tyskeren Florian Wellbrock vant nordmannens heat med tiden 14.48,53.

  Han ble nummer åtte i øvelsen under OL i Rio for fem år siden, men Christiansen har slitt med formen under sommer-OL. Han greide heller ikke å kvalifisere seg til finale på de to andre distansene han har stilt opp i tidligere i OL.

  Nå er lekene over for svømmeprofilen.

  Hungary European Swimming Championships
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Egypt sjokkerte Sverige i OL

  Egypt sjokkerte Sverige og landslagssjef Glenn Solberg med 27-22-seier i Tokyo-OL fredag. Dermed er seiersrekken på tre kamper brutt for de blågule.

  Sverige kom til kampen mot Egypt som klare favoritter etter tre seire på tre mulige hittil i gruppespillet. Der ble det stopp. Anført av målvakt Karim Handawy, som gjorde 17 redninger og hadde en redningsprosent på 45, ble det egyptisk seier.

  Tokyo Olympics Handball
  Foto: Sergei Grits / AP
 • OL-smell for Djokovic

  Drømmen til tennisstjernen Novak Djokovic om en «Golden Slam» brast da han røk for Alexander Zverev i OL-semifinalen fredag. Kampen endte 1-6, 6-3, 6-1.

  En «Golden Slam» innebærer at spilleren vinner alle fire Grand Slam-turneringene samt OL-gull i løpet av ett kalenderår.

  Hadde Djokovic gått til topps i sommerlekene i Tokyo ville det kun vært US Open i slutten av august som gjensto å vinne. Djokovic har allerede vunnet Australian Open, Roland Garros og Wimbledon i 2021.

  OL-finalen i den japanske hovedstaden spilles søndag 1. august. Der venter Karen Khatsjanov for Zverev. Det ble klart etter at russeren slo spanjolen Pablo Carreño Busta i strake sett fredag.

  Tokyo Olympics Tennis
  Foto: Patrick Semansky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal