Hopp til innhold

Stjernekvartett jubler fra sofaen

Norge opplever tidenes suksess i ishockey-VM til tross for at laget er uten sine største profiler, de sitter hjemme og heier.

Mats Zuccarello Aasen, Tommy Jakobsen, Tore Vikingstad, Patrick Thoresen

Mats Zuccarello Aasen, Tommy Jakobsen, Tore Vikingstad og Patrick Thoresen ser ishockey-VM fra sofaen.

Foto: Scanpix

Mats Zuccarello Aasen sitter skadet i New York, mens Patrick Thoresen, Tore Vikingstad og Tommy Jakobsen har alle takket nei til landslagsspill. Kvartetten hadde sannsynligvis vært selvskrevne hvis landslagstrener Roy Johansen hadde fått velge, men nå sitter de hjemme i sofaene sine og følger det norske laget på deres suksessferd gjennom mesterskapet i Slovakia.

- Helt kanon bra. De spiller utrolig bra og med masse selvtillit, skriver Mats Zuccarello Aasen i en SMS til NRK.

- Jeg var oppe klokken seks i morges for å følge kampen og jeg sitter og jubler. Det er synd jeg ikke får vært med, men jeg unner alle spillerne og lederne dette. Det er utrolig fortjent, melder Zuccarello Aasen videre.

Hvordan gjør Norge det videre i mesterskapet? Diskuter nederst i saken!

Les også: Holtet senket Frankrike

- Gøy å se

Etter en lang sesong i den tøffe russiske ligaen valgte Patrick Thoresen å prioritere restitusjon og samvær med familien framfor VM-deltagelse, men han angrer ikke på avgjørelsen. Etter en ti dagers familieferie i Dubai, uten TV-dekning av ishockey-VM, har han foran de siste kampene benket seg foran TV-en, og han har likt det har sett.

- Laget leverer en helt fantastisk innsats, og det er gøy å se dem spille, melder Patrick Thoresen.

Toppscoreren i KHL angrer likevel ikke på at han ikke deltar i verdensmesterskapet.

- Jeg er ikke bitter i det hele tatt for den avgjørelsen jeg tok, sier Thoresen videre.

Kribler i kroppen

For veteranene Tore Vikingstad og Tommy Jakobsen var det belastningen på kroppen og hensynet til familien som førte til at de takket nei til videre landslagsspill, men begge innrømmer at det kribler i kroppen når de nå følger sine tidligere lagkamerater.

- I forkant av mesterskapet var det mye snakk om skader og spillere som ikke var med, og det er derfor er det desto mer moro når de nå gjør det så bra, sier Tore Vikingstad til NRK.

Angrer du på at du ikke er med?

- Det er en beslutning som jeg var bestemt på etter OL i Vancouver, så jeg angrer ikke, men det er klart det ser gøy ut, innrømmer Vikingstad.

- Sykt bra

Tommy Jacobsen er med sine 136 landskamper den norske spilleren med flest offisielle landskamper gjennom tidene, og også han skulle nå ønske at han hadde vært i Slovakia.

- Det er klart jeg angrer. Jeg vet hvordan det er i VM og vet hvordan stemningen er i laget nå, så det skulle jeg gjerne opplevd, sier Tommy Jakobsen.

Selvfølgelig er 41-åringen også imponert over det Roy Johansen har utrettet med laget i årets VM.

- De har spilt en sykt bra turnering. Jeg er utrolig imponer over hvor effektive de har vært, hvordan laget spiller sammen, de taktiske disponeringene og hvordan de ofrer seg for hverandre, skryter Jacobsen.

Jakobsen var også med da Norge blant annet slo Tsjekkia i VM fjor, og har tro på at laget kan stå for nok et mirakel hvis de møtes igjen senere i dette mesterskapet.

- De må bare fortsette slik de har gjort til nå, og hvis Lars Haugen "står på hodet", er alt mulig, avlutter Tommy Jakobsen.

Norge møter enten Tsykland eller Finland i kvartfinalen.

Hvordan gjør Norge det videre i mesterskapet? Diskuter under dansevideoen!

Video Hockeygutta feiret kvartfinalen med dans

Hockeygutta feiret kvartfinalen med dans

Sportsnyheter

Norge

Hegerberg med emosjonell pride-feiring: – Handler om å stå sammen og vise kjærlighet

Ada Hegerberg (26) løftet det regnbuefargede kapteinsbindet mot himmelen etter 1-0-scoringen på Ullevaal.

Siste nytt

 • Supportere bortvist – skal ha kommet med rasistiske tilrop

  Ørn-Horten slo Arendal 8-1 i 2. divisjon lørdag, men det var dommerens bortvisning av om lag 30 bortefans for mulige rasistiske rop som stjal fokuset.

  Hendelsen skal ha skjedd ti minutter før hvilen, da Ørn-Hortens Seihou Leroy Sillah Nilsen økte hjemmelagets ledelse til 4-0 og feiret foran Arendals supportere, ifølge Agderposten.

  Avisen skriver at flere som var på stadion, har opplyst at det ble laget apelyder mot spilleren, og dommer Herman Aass bekrefter at publikum ble bortvist.

  Sportssjef Børge Fedje i Arendal sier klubben fordømmer alle former for rasisme og hets.

  – Vi har fått framstilt påstander om hva som skal ha skjedd, og jeg kan ikke uttale meg om det er sant eller ikke. Jeg vet bare at Arendal Fotball som klubb er opptatt av mangfold og respekt og vil være gode representanter både på og utenfor banen, sier han til Agderposten.

 • Solberg hadde store utfordringer med sikten

  Oliver Solberg inntok 6.-plassen på resultatlistene før siste dagen i Safari Rally Kenya i Nairobi, men tapte tid til toppen.

  – I dag var en av de sykeste dagene på rallybanen i mitt liv, men med seks nye runder i morgen er jeg sikker på at det kommer flere overraskelser og utfordringer i tiden som kommer, skriver den svensknorske rallyføreren på Twitter etter tredje dagen i Rally Kenya.

  Solberg skriver videre at han hadde store utfordringer med sikten i deler av fartsprøvene ettersom det både sprutet jord og vann opp på frontruta.

  Tross forholdene klatret Solberg opp på 6.-plass, og ligger 12.19 minutter bak Kalle Rovanperä som leder. Før dagens prøver var forspranget opp til finnen 4.27 minutter.

  Opp til Thierry Neuville på 5.-plass er det 1.19 minutter. (NTB)

  Oliver Solberg kjører i Kenya
  Foto: TONY KARUMBA / AFP
 • Nepomnjatsjtsjij og Caruana økte luken i VM-jakten

  Jan Nepomnjasjtsjij og Fabiano Caruana økte luken til resten i VM-kandidatturneringen i sjakk med seire lørdag. Hikaru Nakamura er treer, 1,5 poeng bak.

  «Nepo» er fortsatt alene på topp med 5,5 poeng på sju runder, etter en kontrollert seier med svarte brikker over ungarske Richard Rapport.

  Caruana lå lenge an til gevinst, men måtte slite lenge for seieren med hvite brikker mot aserbajanske Teimur Radjabov. Amerikaneren står med fem poeng.

  Deretter følger landsmannen Nakamura, som spilte remis med svarte brikker mot Jan-Krzysztof Duda lørdag. Tre spillere har tre poeng etter halvspilt turnering i Madrid.

  Vinneren av turneringen skal etter planen møte verdensmester Magnus Carlsen til VM-kamp i starten av 2023, men Carlsens foretrukne motstander i Alireza Firouzja, ligger dårlig an. Han har kun 2,5 poeng, etter remis mot kinesiske Ding Liren.

  Kandidatturneringen i den spanske hovedstaden varer fram til 5. juli. (NTB)

  Jan Nepo
  Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste