NRK Meny
Normal

Stjerneduo lekte seg i NBA: Satte 88 poeng i samme kamp

New Orleans Pelicans' Anthony Davis og Jrue Holiday leverte en heseblesende kamp, og sørget for at pelikanene er første lag videre i NBA-sluttspillet.

New Orleans Pelicans forward Anthony Davis (23) reacts after dunking against Portland Trail Blazers

STJERNEJUBEL: Anthony Davis og Jrue Holiday (til høyre) jubler for to av Davis' 47 poeng i nattens kamp. Trail Blazers' Jusuf Nurkic (nummer 27) og Al-Farouq Aminu er ikke like fornøyde.

Foto: Derick E. Hingle / Reuters

Davis satte 47 poeng i nattens kamp mot Portland Trail Blazers. Holiday ville ikke være stort dårligere, og satte 41 poeng. Totalt scoret duoen 88 poeng, tangering av rekorden i NBA-sluttspillets historie.

Kun en gang tidligere har to lagkamerater scoret like mange poeng. Det skjedde i 1973, da John Havlicek og JoJo Withe scoret 88 poeng for Boston Celtics, ifølge NBA.com.

208 centimeter lange Davis har vært i New Orleans siden han entret NBA i 2012, og var naturligvis en svært lykkelig mann på pressekonferansen etter kampen. Ingen Pelicans-spiller har tidligere levert 47 poeng i NBA-sluttspillet.

– Dette var moro. Dette var gøy. Jeg måtte bare hjelpe laget med å vinne, sier Davis.

Anthony Davis r

FEIRING: Anthony Davis jubler for poeng i nattens kamp mot Portland Trail Blazers.

Foto: Scott Threlkeld / AP

To ganger på 18 år

Fem ganger tidligere har to spillere på samme lag scoret 40 poeng eller mer. Sist gang det skjedde var i 2016, da LeBron James og Kyrie Irving gjorde det samme med Cleveland Cavaliers. De er det eneste som har klart det etter 2000, melder ESPN.

Lagkamerat Rajon Rondo var naturligvis imponert over hva Davis og Holiday leverte på egen parkett.

– De leverte veldig bra for oss. Det er noe av det beste jeg har sett. I sluttspillet er det en del press, og det var ikke lett, sier Rondo etter kampen.

Anthony Davis er lagets store stjerne, men i serien mot Trail Blazers har hele laget tatt ansvar, melder ESPN-journalisten Chris Herring.

– De leverte en fantastisk serie, og fortjener all ære. Vi vet at Davis er kapabel til dette, men de andre steppet opp på en herlig måte, skriver Herring på Twitter.

 Jrue Holiday

STOR: Jrue Holiday scoret 41 poeng i nattens kamp.

Foto: Derick E. Hingle / Reuters

Møter NBAs beste lag

Rondo scoret syv poeng og tok syv returer, men strødde rundt seg med pasninger og endte opp med 16 målgivende, noe som var klart flest i kampen.

Med 88 poeng fra Davis og Holiday sikret New Orleans seier med 131–123. Pelikanene sikret seg med det et «sweep», å vinne sluttspillserien uten at motstanderen vinner én eneste kamp. Portland Trail Blazers kan ta en tidlig sommerferie etter 0–4 i kamper.

Laster Twitter-innhold

I neste runde venter etter all sannsynlighet Stephen Curry og NBAs beste lag de siste årene, Golden State Warriors. De leder 3–0 i kamper mot San Antonio Spurs. Fjerde kamp spilles natt til mandag norsk tid.

ndre Iguodala (9) and guard Stephen Curry

NESTE HINDER: Andre Iguodala (nummer 9) og Stephen Curry ser ut til å bli neste hinder i NBA-sluttspillet.

Foto: Jeff Chiu / AP

Siste nytt

 • Ny remis for Carlsen

  For andre dag på rad tok sjakkspelar Magnus Carlsen eit halvt poeng med svarte brikker i Sinquefield Cup. Partiet mot Vishy Anand enda i remis. Carlsen hadde tidleg eit lite overtak, men etter kvart jamna partiet seg ut.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • PSV på vei, Benfica sliter

  To tidligere serievinnercupvinnere skaffet seg vidt forskjellig utgangspunkt i mesterliga-kvaliken tirsdag kveld.

  PSV vant 3-2 borte mot BATE Borisov etter scoringer av Gastón Pereiro, Hirving Lozano og Donyell Malen, mens Benfica bare klarte 1-1 hjemme mot greske PAOK.

  Salzburg, uten skadde Fredrik Gulbrandsen (lår), spilte 0-0 borte mot Røde Stjerne i Beograd

  Lozano
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
NM fotball: Røa - Arna Bjørnar
Sport i dag
Cupen: Kvartfinale, LSK Kvinner - Vålerenga
Cupen, kvartfinale: LSK Kvinner-Vålerenga