Stjerne-comeback for Norge: – Vilt imponert over Mørk

Det var 485 dager siden forrige landskamp for Nora Mørk. Og med både henne og flere andre skadeplagede spillere tilbake, var Norge tidvis overlegne mot Danmark.

4WmXYfzD_-s

IMPONERTE: Nora Mørk var tilbake for Norge for første gang siden juni i fjor. Hun bidro til at håndballjentene valset over Danmark.

Foto: Bo Amstrup / NTB

 • Danmark – Norge 21 -28 (8–16)

Koronapandemien satte en effektiv stopper for mye håndball. Norge hadde ikke spilt en landskamp på ni og en halv måned – siden VM i Japan – da de møtte Danmark i firenasjonersturneringen torsdag.

For noen var det enda lengre siden de ikledde seg drakta med flagget på brystet. Skadeplagede Nora Mørk har ikke spilt for Norge siden møtet med Hviterussland 6. juni i fjor, altså for 485 dager siden.

Hun har faktisk bare spilt tre landskamper siden VM-finalen i 2017.

– Det var veldig gøy. Jeg har gledet meg veldig til denne kampen, og det var greit å bare bli kastet ut i det fra start, sier Mørk til TV 2.

Det første målet på 16 måneder kom etter bare fire minutter.

TILBAKE: Nora Mørk har spilt flere kamper for Vipers denne sesongen, men for landslaget har hun ikke spilt siden 2019. Video med tillatelse fra TV 2.

– Jeg er vilt imponert over det Nora gjør helt fra start her. Hun er tilbake og viser høy klasse. Man skal virkelig ikke ta feil av hva slags jobb det ligger bak et slik comeback etter så mye motgang, roser TV 2s ekspert Gro Hammerseng-Edin.

«Gamle» stjerner gir trygghet

Men det var ikke bare Mørk som var tilbake i det som i store deler ble en fest av en norsk kamp, hvor de ledet med åtte mål til pause.

Marit Malm Frafjord ga seg egentlig på landslaget i 2018, men bestemte seg for å satse videre mot OL. Veronica Kristiansen har vært ute med en belastningsskade i lang tid, og Amanda Kurtovic mistet også VM grunnet en korsbåndskade. Henny Reistad, som har slitt med ryggen, var den femte av stjernene som gjorde «comeback» mot Danmark.

– Jeg tror det gir litt trygghet, og det viser at Norge har en bredde ingen andre har. De har bommet med medaljer i de to siste mesterskapene, men det er en grunn til det. Man ser hvor gode de kan være med nesten fullt lag, mener NRK-ekspert Geir Oustorp.

K-rTKfwMIFg

TOPPET LAG: Norge stilte med sine aller største stjerner i den første landskampen siden VM i desember i fjor.

Foto: Bo Amstrup / Bo Amstrup

Lite tid til EM

Det er bare drøye to måneder til EM på hjemmebane, og Norge har totalt bare seks kamper å forberede seg på å komme i gullform. De tre siste mesterskapene har Norge misset på gullet.

– Vi har hatt tre treninger sammen, så det er helt utrolig deilig at det sitter. Vi er gode til å lese hverandre, og har spilt sammen tidligere. Vi hadde et par treninger med mye misforståelser, men vi finner ut av det. Det er godt å få en sånn kamp med bare tre måneder til EM, forteller Mørk.

– Det blir spennende å se Mørk videre, for hun har hatt veldig bra stigning i Vipers Jeg tror hun kan bli mye bedre til EM. Når hun blir trygg på seg selv, og hun kan bli enda mer hensynsløs i satsingene, sier Oustorp.

DRO TIDLIG IFRA: Norge ledet med det meste med 12 mål, men til pause stod det 16–8.

Spilleglede

Mot Danmark fikk i hvert fall landslagssjefen se mye som fungerte: Silje Solberg reddet nesten 70 prosent av skuddene i første omgang, forsvaret tettet igjen, kontringene satt og Norge scoret. I andre omgang ble det gjort flere rulleringer, og Danmark hang bedre med.

– Vi koste oss fra A til Å, det var spilleglede. Det var gøy at vi fikk bra flyt til tider, sier Mørk til TV 2.

– Det så akkurat sånn jeg håpet det skulle se ut med de beste tilbake. Spørsmålet er hvor gode Danmark er. Mot Frankrike får vi bedre svar, sier Oustorp.

 • Lørdag venter Frankrike, og søndag Montenegro i Golden League-turneringen.
TlwmFPtUgCc

TOPPSCORER: Kari Brattset Dale stod for sju av Norges mål.

Foto: Bo Amstrup / Bo Amstrup

Siste nytt

 • Ruud tapte mot stortalent

  Casper Ruud (21) tapte mot stortalentet Jannik Sinner (19) i den første runden av ATP 500-turneringa i Wien. Det blei eit jamt første sett, men Ruud tapte til slutt 7-2 i tie break. Italienaren som er rangert som nummer 43 i verda vann det andre settet 6-3.

  Tennis - Australian Open - Melbourne, Australia
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • Dumoulin hoppar av Vueltaen

  Tom Dumoulin var blant dei store favorittane i Vuelta a Espana. No kastar nederlendaren inn handkleet, står av rittet og avsluttar sykkelsesongen.

  Det stadfestar laget til nederlendaren, Jumbo-Visma, onsdag.

  Sju etappar er sykla i det som er årets siste store etapperitt. For Dumoulin har Vueltaen vorte eit gedigent vonbrot. 53.-plass, nesten 43 minutt bak samanlagt-leiar Richard Carapaz, var fasiten etter etappen på tysdag.

  Tom Dumoulin
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Utsetter EM-kvalifiseringskamp

  Som følge av virussituasjonen kommer ikke Latvia til Norge for å møte Sander Sagosen i den første kampen i EM-kvalifiseringen 4. november.

  Det europeiske håndballforbundet (EHF) har besluttet å utsette kampen på ubestemt tid, opplyser Norges Håndballforbund.

  Åpningskampen i EM-kvalifiseringen mot Latvia skulle vært spilt i Nadderud Arena onsdag 4. november.

  Sagosen
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal