Stjerne-comeback for Norge: – Vilt imponert over Mørk

Det var 485 dager siden forrige landskamp for Nora Mørk. Og med både henne og flere andre skadeplagede spillere tilbake, var Norge tidvis overlegne mot Danmark.

4WmXYfzD_-s

IMPONERTE: Nora Mørk var tilbake for Norge for første gang siden juni i fjor. Hun bidro til at håndballjentene valset over Danmark.

Foto: Bo Amstrup / NTB

 • Danmark – Norge 21 -28 (8–16)

Koronapandemien satte en effektiv stopper for mye håndball. Norge hadde ikke spilt en landskamp på ni og en halv måned – siden VM i Japan – da de møtte Danmark i firenasjonersturneringen torsdag.

For noen var det enda lengre siden de ikledde seg drakta med flagget på brystet. Skadeplagede Nora Mørk har ikke spilt for Norge siden møtet med Hviterussland 6. juni i fjor, altså for 485 dager siden.

Hun har faktisk bare spilt tre landskamper siden VM-finalen i 2017.

– Det var veldig gøy. Jeg har gledet meg veldig til denne kampen, og det var greit å bare bli kastet ut i det fra start, sier Mørk til TV 2.

Det første målet på 16 måneder kom etter bare fire minutter.

TILBAKE: Nora Mørk har spilt flere kamper for Vipers denne sesongen, men for landslaget har hun ikke spilt siden 2019. Video med tillatelse fra TV 2.

– Jeg er vilt imponert over det Nora gjør helt fra start her. Hun er tilbake og viser høy klasse. Man skal virkelig ikke ta feil av hva slags jobb det ligger bak et slik comeback etter så mye motgang, roser TV 2s ekspert Gro Hammerseng-Edin.

«Gamle» stjerner gir trygghet

Men det var ikke bare Mørk som var tilbake i det som i store deler ble en fest av en norsk kamp, hvor de ledet med åtte mål til pause.

Marit Malm Frafjord ga seg egentlig på landslaget i 2018, men bestemte seg for å satse videre mot OL. Veronica Kristiansen har vært ute med en belastningsskade i lang tid, og Amanda Kurtovic mistet også VM grunnet en korsbåndskade. Henny Reistad, som har slitt med ryggen, var den femte av stjernene som gjorde «comeback» mot Danmark.

– Jeg tror det gir litt trygghet, og det viser at Norge har en bredde ingen andre har. De har bommet med medaljer i de to siste mesterskapene, men det er en grunn til det. Man ser hvor gode de kan være med nesten fullt lag, mener NRK-ekspert Geir Oustorp.

K-rTKfwMIFg

TOPPET LAG: Norge stilte med sine aller største stjerner i den første landskampen siden VM i desember i fjor.

Foto: Bo Amstrup / Bo Amstrup

Lite tid til EM

Det er bare drøye to måneder til EM på hjemmebane, og Norge har totalt bare seks kamper å forberede seg på å komme i gullform. De tre siste mesterskapene har Norge misset på gullet.

– Vi har hatt tre treninger sammen, så det er helt utrolig deilig at det sitter. Vi er gode til å lese hverandre, og har spilt sammen tidligere. Vi hadde et par treninger med mye misforståelser, men vi finner ut av det. Det er godt å få en sånn kamp med bare tre måneder til EM, forteller Mørk.

– Det blir spennende å se Mørk videre, for hun har hatt veldig bra stigning i Vipers Jeg tror hun kan bli mye bedre til EM. Når hun blir trygg på seg selv, og hun kan bli enda mer hensynsløs i satsingene, sier Oustorp.

DRO TIDLIG IFRA: Norge ledet med det meste med 12 mål, men til pause stod det 16–8.

Spilleglede

Mot Danmark fikk i hvert fall landslagssjefen se mye som fungerte: Silje Solberg reddet nesten 70 prosent av skuddene i første omgang, forsvaret tettet igjen, kontringene satt og Norge scoret. I andre omgang ble det gjort flere rulleringer, og Danmark hang bedre med.

– Vi koste oss fra A til Å, det var spilleglede. Det var gøy at vi fikk bra flyt til tider, sier Mørk til TV 2.

– Det så akkurat sånn jeg håpet det skulle se ut med de beste tilbake. Spørsmålet er hvor gode Danmark er. Mot Frankrike får vi bedre svar, sier Oustorp.

 • Lørdag venter Frankrike, og søndag Montenegro i Golden League-turneringen.
TlwmFPtUgCc

TOPPSCORER: Kari Brattset Dale stod for sju av Norges mål.

Foto: Bo Amstrup / Bo Amstrup

Sportsnyheter

Europa conference leauge 2021: Bodø/Glimt - Roma

Mourinho-slakt: – Jeg overvurderte spillerne mine

Avisene i Italia er ikke nådige i sin dom over Roma i kveld. Jose Mourinhos første 6-1-tap i karrieren beskrives som pinlig og skammelig.

Siste nytt

 • Sørloth-assist høydepunktet

  Alexander Sørloth ble byttet inn og fikk målgivende i Real Sociedads 1-0-seier i europaligaen torsdag. West Ham slo Kristian Thorstvedt og Genk 3-0.

  Det var en lang stillingskrig i oppgjøret mellom Sturm Graz og Real Sociedad, og det sto lenge målløst. Men det var før Alexander Sørloth ble byttet inn etter en time. Han satte umiddelbart preg på kampen da han fant navnebror Alexander Isak med en pasning. Svensken skjøt via både forsvarer og keeper før ballen trillet i mål.

  Hjemmelaget Sturm Graz klarte ikke skape de største sjansene mot slutten å måtte tåle sitt tredje tap på tre kamper. Sørloths Sociedad har fem poeng og deler tabelltoppen sammen med PSV.

  Oppgjøret mellom West Ham og Genk var målløst lenge, men London-laget hadde god kontroll og sikret 3-0-seier.

  Craig Dawson scoret først på hodet etter innlegg fra Aaron Cresswell, før Cresswell igjen assisterte Issa Diop som stanget inn 2-0. Kun minuttet etter scoret Jarrod Bowen etter en fin soloprestasjon til 3-0 som også ble sluttresultatet.

  Thorstvedt spilte 83 minutter i kampen.

  Jens Petter Hauge kom inn helt mot slutten i Eintrach Frankfurts 3-1-seier mot Olympiacos.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Supporter bortvist fra Aspmyra

  En italiensk supporter er bortvist fra kampen på Aspmyra mellom Bodø/Glimt og Roma for rasistiske tilrop.

  Det melder politiet i Nordland på Twitter.

  Glimt mot Roma på Aspmyra
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Flertall for kvinnelag i Brann

  Torsdag stemte 42 av de 45 stemmeberettige på Årsmøtet for forslaget om at Brann skal ha kvinnelag i 2022. Det skriver Brann på sin nettside.

  Brann har godkjent vedtaket om at IL Sandviken Toppfotball kan skifte navn til SK Brann Kvinner.

  Nå er det opp til IL Sandviken Toppfotball og IL Sandviken om de vil gjennomføre sammenslåingen.

  Rungane ja til kvinnefotball i Brann.
  Foto: Andrea A Krüger / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal