Stiller spørsmål etter «sjokkerende dårlig» start av skiskytterstjernen

Den italienske skiskytterstjernen, Dorothea Wierer, har ikke vært å kjenne igjen i sesongstarten. Usikkerhet på standplass har preget løpene.

Dorothea Wierer

VET IKKE HVORFOR: – Jeg vet ikke hva som er galt. Det er vanskelig når jeg vil skyte, noe er liksom låst, forteller Dorothea Wierer.

Foto: Matthias Schrader / AP

Hun vant verdenscupen både sesongen 2018/19 og 2019/2020, men etter to verdenscuphelger er Dorothea Wierer helt nede på en 19.-plass i sammendraget.

Det er en sjokkerende dårlig åpning fra en av dem som skal være i tet. Hun har vært verdensledende, og ikke treffer hun blinken og ikke går hun fort på ski. Spesielt på standplass har hun vært unormalt dårlig, oppsummerer NRKs ekspert Ola Lunde.

Det har vært en frustrerende tur til Östersund for Wierer. På normaldistansen første helgen ble hun nummer 37, mens sprinten endte med en 23.-plass. Man kunne helt tydelig se at hun var ukomfortabel med våpenet.

Jeg vet ikke hva som er galt. Det er vanskelig når jeg vil skyte, noe er liksom låst. Jeg byttet noen deler og det var bra på innskyting, men i løpet skjedde det igjen. Det er veldig rart. Det har aldri skjedd før, så jeg tapte masse tid, rytme og alt, sa hun til NRK etter sprinten.

Dorothea Wierer

IKKE i NÆRHETEN: Dorothea Wierer har slitt de to første verdenscuphelgene i Östersund. Her fra sprinten forrige torsdag.

Foto: Fredrik Sandberg / AP

Tror kulda påvirket

Ifølge de italienske trenerne har våpenet fått nye utdragere – delen som er helt fremme på sluttstykket, og som griper rundt tomhylsa. Nå i helgen har det fungert bedre, forklarer hun selv. Likevel måtte den råsterke skytteren ut i strafferunde på sin etappe på stafetten.

– Jeg skjelver i beina. Kanskje det har litt med kulda å gjøre, at jeg ikke klarer å slappe av. Jeg må fikse ståskytinga til Hochfilzen, fastslår hun.

Dorothea Wierer med én bom på stående

TRØBBEL: Dorothea Wierer med én bom på stående på kvinnenes sprint forrige torsdag.

Problemene har uansett skapt litt usikkerhet underveis.

– Det er veldig rart, sier Wierer.

– Jeg håper bare det er perfekt igjen i neste løp, legger hun til.

Det er ikke noe gøy for en som har vært så god som henne, og det er krevende å få en sånn start. Tiril klarte å snu det i fjor, så man må stole på det man har gjort. Enten nullstiller man ved å legge vekk våpenet, ellers tar man litt tak i ting. Og så gjelder det å holde humøret oppe, mener Lunde.

Slet med søvnmangel

Forrige sesong ble hun til slutt nummer fem sammenlagt, men selv om hun har fortalt at det går mot slutten av karrieren, ville hun satse mot OL i Beijing. Likevel har ikke forberedelsene til denne sesongen gått knirkefritt.

Dorothea Wierer

STORHET: Dorothea Wierer med to gull og to sølv tatt under VM på hjemmebane i Anterselva i 2020.

Foto: LEONHARD FOEGER

Det har vært en tøff periode i sommer, jeg har hatt trøbbel med å sove, masse avtaler og noen problemer med halsen, Så jeg har måttet være tålmodig, men tror jeg er gamle Doro igjen om noen uker, fortalte hun til NRK.

Søvnproblemene mener hun kommer av at det har vært hektisk for 31-åringen, som er stjerne også i hjemlandet.

– Jeg har hatt for mye å gjøre utenfor trening, så det har blitt litt for mye kanskje. Det er livet mitt nå og jeg må akseptere det. Det er mye bedre nå, sa Wierer.

Hun har en rekke VM-medaljer, men mangler et individuelt OL-gull på merittlista.

Målet er å nyte det (skiskyting). Og selvfølgelig å være best, men jeg vet det er mange gode, sterke kvinner. OL er selvsagt hovedmålet, så får vi se. Jeg ville bare begynne med noen løp og sjekke situasjonen, sier Wierer og ler.

Lunde vil ikke utelukke at OL fortsatt kan bli en suksess, selv om hun allerede er 102 poeng bak verdenscupleder Lisa Theresa Hauser i sammendraget der.

– Vi kan i hvert fall ikke avskrive henne helt ennå, mener NRKs ekspert.

Sportsnyheter

Ronaldo tydelig misfornøyd med å bli byttet ut: – Det er forkastelig

Manchester United slo Brentford komfortabelt, men det var Cristiano Ronaldo-bilder som skulle stjele mye oppmerksomhet da han virket tydelig misfornøyd med å bli byttet av.

Siste nytt

 • Lindvik ikkje til renn i helga

  Marius Lindvik har unngått positive prøvesvar trass nærkontakt med smitta Daniel-André Tande, men reiser ikkje til hoppkonkurransane i tyske Titisee-Neustadt.

  Dermed har Lindvik gjort unna sine siste teljande hopp før avreise til Beijing-OL. Han vann rennet i Zakopane sist søndag.

  – Vi er på vakt hele tida og prøver å minimere risikoen. Lindvik reiser derfor ikkje til Tyskland, seier landslagssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

  Avgjerda var venta. Bråthen signaliserte allereie tysdag overfor NTB at Lindvik kunne komme til å bli heime. Det sa han etter at OL-uttatte Tande i likskap med Fredrik Villumstad hadde fått påvist korona. Begge var sist helg ein del av troppen i polske Zakopane.

  Ski Jumping World Cup 2022
  Foto: KACPER PEMPEL / Reuters
 • Eikeri vidare i double

  Ulrikke Eikeri (29) er klar for meir doublespel i Australian Open. Saman med sin spanske makker Alisona Bolsova blei det 2-1-seier i første runde.

  Duoen slo Elixane Lechemia (Frankrike) og Ingrid Neel (Spania) med settsifra 6-4, 3-6, 6–2 på hardcourten i Melbourne.

  Det er andre gang i karrieren at Eikeri har vunne ein doublekamp som senior i Grand Slam-samanheng. I fjor haust gjekk ho vidare eitt hakk i US Open.

  Ulrikke Eikeri
  Foto: Espen Hildrup / Norges tennisforbund
 • Sørloth scoret da Real Sociedad senket Atlético

  Alexander Sørloth scoret det siste målet da Real Sociedad slo Atlético Madrid 2-0 og tok seg til kvartfinale i den spanske cupen.

  Han spilte fra start på topp sammen med David Silva hjemme i San Sebastian. Adnan Januzaj scoret det første målet da han vant i lufta og nikket inn høyreback Joseba Zalduas innlegg etter en drøy halvtime.

  I det 47. minutt nølte Atlético-stopper med ballen da han ble presset av Sørloth og Mikel Oyarzabal. Nordmannen vant ballen fra ham, satte full fart mot mål og plasserte ballen kaldt til side for keeper Jan Oblak. Dermed var kampen punktert.

  Sørloth ble byttet ut i sluttminuttene, men jobben var gjort.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal