Hopp til innhold

Stiller spørsmål etter «sjokkerende dårlig» start av skiskytterstjernen

Den italienske skiskytterstjernen, Dorothea Wierer, har ikke vært å kjenne igjen i sesongstarten. Usikkerhet på standplass har preget løpene.

Dorothea Wierer

VET IKKE HVORFOR: – Jeg vet ikke hva som er galt. Det er vanskelig når jeg vil skyte, noe er liksom låst, forteller Dorothea Wierer.

Foto: Matthias Schrader / AP

Hun vant verdenscupen både sesongen 2018/19 og 2019/2020, men etter to verdenscuphelger er Dorothea Wierer helt nede på en 19.-plass i sammendraget.

Det er en sjokkerende dårlig åpning fra en av dem som skal være i tet. Hun har vært verdensledende, og ikke treffer hun blinken og ikke går hun fort på ski. Spesielt på standplass har hun vært unormalt dårlig, oppsummerer NRKs ekspert Ola Lunde.

Det har vært en frustrerende tur til Östersund for Wierer. På normaldistansen første helgen ble hun nummer 37, mens sprinten endte med en 23.-plass. Man kunne helt tydelig se at hun var ukomfortabel med våpenet.

Jeg vet ikke hva som er galt. Det er vanskelig når jeg vil skyte, noe er liksom låst. Jeg byttet noen deler og det var bra på innskyting, men i løpet skjedde det igjen. Det er veldig rart. Det har aldri skjedd før, så jeg tapte masse tid, rytme og alt, sa hun til NRK etter sprinten.

Dorothea Wierer

IKKE i NÆRHETEN: Dorothea Wierer har slitt de to første verdenscuphelgene i Östersund. Her fra sprinten forrige torsdag.

Foto: Fredrik Sandberg / AP

Tror kulda påvirket

Ifølge de italienske trenerne har våpenet fått nye utdragere – delen som er helt fremme på sluttstykket, og som griper rundt tomhylsa. Nå i helgen har det fungert bedre, forklarer hun selv. Likevel måtte den råsterke skytteren ut i strafferunde på sin etappe på stafetten.

– Jeg skjelver i beina. Kanskje det har litt med kulda å gjøre, at jeg ikke klarer å slappe av. Jeg må fikse ståskytinga til Hochfilzen, fastslår hun.

Dorothea Wierer med én bom på stående

TRØBBEL: Dorothea Wierer med én bom på stående på kvinnenes sprint forrige torsdag.

Problemene har uansett skapt litt usikkerhet underveis.

– Det er veldig rart, sier Wierer.

– Jeg håper bare det er perfekt igjen i neste løp, legger hun til.

Det er ikke noe gøy for en som har vært så god som henne, og det er krevende å få en sånn start. Tiril klarte å snu det i fjor, så man må stole på det man har gjort. Enten nullstiller man ved å legge vekk våpenet, ellers tar man litt tak i ting. Og så gjelder det å holde humøret oppe, mener Lunde.

Slet med søvnmangel

Forrige sesong ble hun til slutt nummer fem sammenlagt, men selv om hun har fortalt at det går mot slutten av karrieren, ville hun satse mot OL i Beijing. Likevel har ikke forberedelsene til denne sesongen gått knirkefritt.

Dorothea Wierer

STORHET: Dorothea Wierer med to gull og to sølv tatt under VM på hjemmebane i Anterselva i 2020.

Foto: LEONHARD FOEGER

Det har vært en tøff periode i sommer, jeg har hatt trøbbel med å sove, masse avtaler og noen problemer med halsen, Så jeg har måttet være tålmodig, men tror jeg er gamle Doro igjen om noen uker, fortalte hun til NRK.

Søvnproblemene mener hun kommer av at det har vært hektisk for 31-åringen, som er stjerne også i hjemlandet.

– Jeg har hatt for mye å gjøre utenfor trening, så det har blitt litt for mye kanskje. Det er livet mitt nå og jeg må akseptere det. Det er mye bedre nå, sa Wierer.

Hun har en rekke VM-medaljer, men mangler et individuelt OL-gull på merittlista.

Målet er å nyte det (skiskyting). Og selvfølgelig å være best, men jeg vet det er mange gode, sterke kvinner. OL er selvsagt hovedmålet, så får vi se. Jeg ville bare begynne med noen løp og sjekke situasjonen, sier Wierer og ler.

Lunde vil ikke utelukke at OL fortsatt kan bli en suksess, selv om hun allerede er 102 poeng bak verdenscupleder Lisa Theresa Hauser i sammendraget der.

– Vi kan i hvert fall ikke avskrive henne helt ennå, mener NRKs ekspert.

Sportsnyheter

Flere cupbomber: – Den sjukeste cuprunden

Seks eliteserielag var virkelig i trøbbel, og tre av dem er ute av cupen allerede i andre runde. Kjelsås brukte bare 30 minutter på å ydmyke Stabæk, og Lillestrøm røk etter ekstraomganger.

Siste nytt

 • Neville fikk sparken i Inter Miami

  Phil Neville er ferdig i MLS-klubben Inter Miami etter en lang rekke med svært dårlig resultater. Laget ligger nederst på tabellen i den østlige avdelingen.

  Inter Miami opplyste om nyheten på sine nettsider natt til fredag.

  Onsdagens 0-1-tap mot New York Red Bulls ble engelskmannens siste kamp som hovedtrener. Det var Miami-lagets tiende nederlag på de siste 13 kampene i MLS. Laget står med 15 poeng etter like mange kamper.

  I fjor tok Neville Inter Miami til sluttspillet. 46-åringen ble ansatt i den amerikanske klubben i januar 2021. Han kom fra jobben som manager for det engelske kvinnelandslaget.

  Inter Miami eies av Nevilles tidligere Manchester United- og England-lagkamerat David Beckham.

  (NTB)

  9X9LB2EYHIg
  Foto: AFP
 • Denver Nuggets tok første stikk

  Den serbiske basketstjernen Nikola Jokic var i form da Denver Nuggets innledet NBA-finaleserien med seier mot Miami Heat 104-93. På hjemmebane i Denver vartet Jokic opp med sin niende trippel-tosifret i årets sluttspill, da han avsluttet kampen med 27 poeng, 14 assists og 10 returer.

  Det var med på å føre laget til seier. Det er første gang Nuggets er i finalen i NBA-sluttspillet.

  Bam Adebayo ble Heats mestscorende med 26 poeng, mens Miami-lagets stjernespiller Jimmy Butler kun scoret 13 poeng i nederlaget.

  – Vi vil gjøre noen justeringer for å gjøre ting veldig annerledes til neste kamp, men vi skal være klare, sier Butler ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Finalen spilles i best av sju kamper. Det neste oppgjøret avholdes også i Denver natt til mandag.

  (NTB)

  DVebsCHxN0s
  Foto: AP
 • Lauritsen matchvinner for Sparta

  Tobias Lauritsen ble matchvinner da Sparta Rotterdam slo Utrecht 2-1 borte og tok første stikk i semifinalen i den nederlandske europacupkvalifiseringen.

  Lauritsen og Joshua Kitolano spilte hele kampen for Sparta, som slo Utrecht på bortebane for første gang siden 1997. Keeper Nick Olij får mye av æren, men Lauritsen var avgjørende ved begge målene.

  I det 26. minutt ble han holdt av Utrecht-stopper Ruben Kluivert, og etter VAR-titting ble det straffespark. Det satte Vito van Crooij i mål.

  I det 39. minutt doblet Lauritsen ledelsen med assist fra van Crooij.

  Utrecht reduserte i det 70. minutt, men Sparta har med seg ledelse til søndagens returkamp på hjemmebane. (NTB)

  Tobias Lauritsen
  Foto: MAURICE VAN STEEN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste