NRK Meny
Normal

Northug-leiren bekrefter: Kameraten blir med i støtteapparatet

Stig Rune Kveen (35) får en rolle i Petter Northugs nye støtteapparat, men det er fortsatt uvisst om han blir den nye treneren.

Petter Northug

Petter Northug, her under helgens Blinkfestival, får med seg treningskameraten Stig Rune Kveen i støtteapparatet kommende sesong.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Ifølge Northug-leiren står skistjernen fortsatt uten trener.

I en NTB-melding mandag ettermiddag sier Northug-leiren følgende om trenersituasjonen:

– Det er ennå ikke klart hvem som skal ha de ulike sportslige og administrative rollene i Petter Northugs nye team. Vi vil offentliggjøre det nye teamet så snart alle avtaler er på plass.

– Det er imidlertid riktig at Stig Rune Kveen og Are Sørum Langås er tiltenkt hver sin rolle i det nye teamet. Begge to er viktige støttespillere for Petter Northug.

Mandag morgen meldte Adresseavisen at Northug har ansatt kameraten Stig Rune Kveen som sin nye trener, men ifølge Northug-leiren er det feil.

Det er ventet at Northugs nye støtteapparat blir presentert i løpet av noen uker.

(Les videre under bildet.)

Stig Rune Kveen

Stig Rune Kveen (t.v.) og Petter Northug har kjent hverandre i mange år. Her er de avbildet da de begge gikk for Strindheims stafettlag under NM på ski i Kongsberg i 2006.

Foto: Borgen, Ørn E. / NTB scanpix

Med på treningssamlinger

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette nå, sier Kveen selv til NRK.no.

Kveen jobber i halv stilling ved skigymnaset i Meråker, og har vært nær venn av Northug i mange år. De gikk sammen på Strindheims lag som tok gull på NM-stafetten i både 2006 og 2007.

Det er kjent at Kveen har fulgt Northug tett under de siste treningssamlingene på Sognefjellet og Italia. I tillegg var han med skistjernen på helgens Blinkfestival i Sandnes.

Are Sørum Langås har vært manager for Northug det siste året.

– For mange «ja-mennesker»

Tidlig i mai ble det kjent at Northugs hovedsponsor Coop, som finansierer privatsatsingen, krevde at skistjernen kvittet seg med hele støtteapparatet i managmentet Nye Høyder foran neste sesong.

Flere eksperter var etter forrige sesong - og promillekjøringen i mai - kritiske til at Northug har hatt for mange «ja-mennesker» rundt seg. Kritikken rammet spesielt Nossum og manager Are Langås, som begge var kompiser med Northug før de ble ansatt.

Nossum er ferdig som trener, men Northug får altså med seg både treningskamerat Kveen og Langås videre. Langås var en del av Nye Høyder.

– Vi har ingen kommentar til dette nå, skriver Coops kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i en tekstmelding til NRK.no mandag på spørsmål om Kveen blir Northugs nye trener.

– Jeg er motivert

Under helgens Blinkfestival svarte en ordknapp Northug følgende på NRKs spørsmål om han kommer til å ta mer grep om treningen selv fremover:

– Jeg kommer til å følge den planen jeg har lagt.

Etter å ha slitt seg opp de bratte bakkene i Lysebotten hevdet 28-åringen at motivasjonen er bra.

– Jeg er motivert og prøver å gjøre en solid jobb i sommer og høst, og holde meg skadefri og frisk. Den siste tiden har vært bra med mye trening, sa skistjernen som altså fortsatt ikke har på plass en ny trener.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal