Berge: – Hadde jeg kjørt samme opplegg, hadde jeg blitt sendt hjem på båre

Stig-André Berge har allerede startet jakten på OL-suksess, men merker at alderen bremser ham opp.

Stig-André Berge

I TOKYO: Norges brytehåp Stig-André Berge kom nettopp hjem fra en to ukers lang treningsleir i den kommende OL-byen Tokyo.

Foto: NRK

– Jeg er 34 år, og jeg skal ikke kopiere det de gjør. Da tror jeg at jeg går i stykker før OL.

Berge har nylig tilbrakt to uker på treningsleir i Tokyo i Japan. Der han har fått et dypere innblikk i den asiatiske brytekulturen, noe som har gjort inntrykk på bronsevinneren fra Rio-OL.

– Den er brutal. Det er viktig å lære av mentaliteten og treningskulturen. Det er helt vanvittig; de mater på tre ganger om dagen, sier Berge om det asiatiske treningsregimet.

Men det tar på.

– Jeg er ganske sliten nå. Jeg er langt borte. Det er opp seks og første økt er halv syv. Så kjører du på til du legger deg klokken ti, men jeg har ikke bikka over. Jeg har vært verre før, sier Berge og legger til:

– Hadde jeg kjørt opplegget de kjører hadde jeg blitt sendt hjem på båre.

Kjør fra morgen til kveld

Han er vant til et litt «slappere» treningsopplegg hjemme i Norge.

– Hvis vi har tre økter her hjemme er det kanskje litt rolig jogg klokken 07.00. Her er det fire kilometer eller 1 500 meter på tid. De tar tiden på alt, setter ting opp mot hverandre og måler.

Stig André Berge

OL-BRONSE: Målet til Stig-André Berge er å ta OL-gull i Tokyo om tre og et halvt år. Her er han etter bronsen i Rio-OL.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mens Berge intervjues i brytehallen i Tokyo omringes nordmannen av japanske brytere som sparrer mot hverandre. Plutselig brøler en japansk trener så intenst i bakgrunnen at intervjuet på avbrytes.

– Nå var det en som fikk juling her, så da applauderer treneren. Sånn er det å være i Japan, smiler Berge.

– Var ikke i nærheten i OL

Om tre år er det OL i Tokyo.

– Dette er en viktig del av oppkjøringen. Jeg har slitt med den asiatiske stilen, og var ikke i nærheten da jeg tapte i OL. Derfor reiste jeg hit. Her har jeg seks til syv stykker jeg kan sparre med som er litt kjappe. Derfor er det viktig med et slikt opphold, sier Berge.

Det er fungerende landslagssjef Eren Gjægtvik enig i.

– Stig må utvikle sin nye stil ved å kjempe mot de beste i de største konkurransene. Han er kjent i bryteverdenen nå, og må ta i bruk «nye våpen», så å si, sier Jektvik.

Mandag starter VM i Paris. Da får Berge for første gang se om Tokyo-oppholdet har gitt resultater.

– Selvfølgelig kommer han til å gå for å vinne kampene sine i VM. Men han kommer nok til å bryte med større risiko enn før for å heve nivået sitt, sier Gjægtvik.

Siste nytt

 • VM-favoritter i trøbbel

  Kroatia og Spania ble sammen med Norge og Danmark nevnt som de største favorittene til å ta VM-gullet i håndball før mesterskapet.

  I går røk Norge på en smell i åpningskampen mot Frankrike, og fredag var det de to andre favorittenes tur til å trøble i sin første kamp.

  Regjerende EM-vinner Spania klarte bare 29–29 mot Brasil i gruppe B. En gruppe hvor en potensiell kvartfinalemotstander for Norge ligger.

  I gruppe C overrasket også Japan med å klare uavgjort mot Kroatia. Også her ble resultatet til slutt 29–29.

  2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group B - Spain v Brazil
  Foto: Khaled Elfiqi / Reuters
 • Pochettino koronasmittet

  Paris Saint-Germain-trener Mauricio Pochettino har testet positivt for koronaviruset. Det bekrefter PSG på Twitter.

  Hans assistenter vil lede laget når PSG møter Angers på lørdag.

  Dette skjer bare et par uker etter at Pochettino har fått jobben som Paris-klubbens hovedtrener. Han vant sitt første trofé som trener for bare to dager siden, da PSG slo Marseille i fransk supercup.

  Pochettino.
  Foto: Alain Jocard / AFP
 • Granerud med skuffende kvalik

  Alle nordmenn gjorde jobben da det skulle kvalifiseres til morgendagens lagkonkurranse i Zakopane. Men Halvor Egner Graneruds hopp var unormalt svakt til han å være.

  Han hoppet 117 meter og tok 103 poeng. Det var dårligst av alle norske, og han endte på en 44.-plass. Det betyr at han var kun syv plasser unna å ikke bli kvalfisert til morgendagen.

  Hoppuka 2020 / 2021
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal