Berge: – Hadde jeg kjørt samme opplegg, hadde jeg blitt sendt hjem på båre

Stig-André Berge har allerede startet jakten på OL-suksess, men merker at alderen bremser ham opp.

Stig-André Berge

I TOKYO: Norges brytehåp Stig-André Berge kom nettopp hjem fra en to ukers lang treningsleir i den kommende OL-byen Tokyo.

Foto: NRK

– Jeg er 34 år, og jeg skal ikke kopiere det de gjør. Da tror jeg at jeg går i stykker før OL.

Berge har nylig tilbrakt to uker på treningsleir i Tokyo i Japan. Der han har fått et dypere innblikk i den asiatiske brytekulturen, noe som har gjort inntrykk på bronsevinneren fra Rio-OL.

– Den er brutal. Det er viktig å lære av mentaliteten og treningskulturen. Det er helt vanvittig; de mater på tre ganger om dagen, sier Berge om det asiatiske treningsregimet.

Men det tar på.

– Jeg er ganske sliten nå. Jeg er langt borte. Det er opp seks og første økt er halv syv. Så kjører du på til du legger deg klokken ti, men jeg har ikke bikka over. Jeg har vært verre før, sier Berge og legger til:

– Hadde jeg kjørt opplegget de kjører hadde jeg blitt sendt hjem på båre.

Kjør fra morgen til kveld

Han er vant til et litt «slappere» treningsopplegg hjemme i Norge.

– Hvis vi har tre økter her hjemme er det kanskje litt rolig jogg klokken 07.00. Her er det fire kilometer eller 1 500 meter på tid. De tar tiden på alt, setter ting opp mot hverandre og måler.

Stig André Berge

OL-BRONSE: Målet til Stig-André Berge er å ta OL-gull i Tokyo om tre og et halvt år. Her er han etter bronsen i Rio-OL.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mens Berge intervjues i brytehallen i Tokyo omringes nordmannen av japanske brytere som sparrer mot hverandre. Plutselig brøler en japansk trener så intenst i bakgrunnen at intervjuet på avbrytes.

– Nå var det en som fikk juling her, så da applauderer treneren. Sånn er det å være i Japan, smiler Berge.

– Var ikke i nærheten i OL

Om tre år er det OL i Tokyo.

– Dette er en viktig del av oppkjøringen. Jeg har slitt med den asiatiske stilen, og var ikke i nærheten da jeg tapte i OL. Derfor reiste jeg hit. Her har jeg seks til syv stykker jeg kan sparre med som er litt kjappe. Derfor er det viktig med et slikt opphold, sier Berge.

Det er fungerende landslagssjef Eren Gjægtvik enig i.

– Stig må utvikle sin nye stil ved å kjempe mot de beste i de største konkurransene. Han er kjent i bryteverdenen nå, og må ta i bruk «nye våpen», så å si, sier Jektvik.

Mandag starter VM i Paris. Da får Berge for første gang se om Tokyo-oppholdet har gitt resultater.

– Selvfølgelig kommer han til å gå for å vinne kampene sine i VM. Men han kommer nok til å bryte med større risiko enn før for å heve nivået sitt, sier Gjægtvik.

Siste nytt

 • Ruud til kvartfinale i Russland

  Casper Ruud er klar for kvartfinale i ATP-turneringen i tennis i St. Petersburg. Torsdag slo han Salvatore Caruso enkelt 2–0 i sett. Seieren gjør at Ruud er to kamper unna en finaleplass. Vinneren av turneringen får 1,9 millioner kroner i premie.

  Davis Cup
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Haaland nominert til UEFA-pris

  Erling Braut Haaland (19) kan stikke av med prisen som rundens spiller i mesterligaen etter hattricket mot Genk, melder NTB. 19-åringen fra Jæren er nominert sammen med Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen, PSG-stjernen Angel di Maria og Dinamo Zagreb-spissen Mislav Orsic. Nordmannens eventyrkamp har fått mange til å hylle ham, og nå kan altså UEFA.coms lesere stemme Haaland fram som ukens spiller.

  Erling Braut Haaland feirer scoring i Mesterligaen
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Norge klatrer på FIFA-rankingen

  Norges fotballherrer går opp tre hakk til 47.-plass på FIFA-rankingen etter EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Sverige, det melder NTB. Herrelandslaget har holdt seg stabilt mellom 50.- og 46.-plass det siste drøye året. Helt på toppen av FIFA-rankingen ligger fortsatt Belgia. Verdensmester Frankrike går forbi Brasil og er nummer to.

  Lars Lagerbacks menn klatrer på FIFA-rankingen
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal