NRK Meny
Normal

Stian Sivertzen er ved bevissthet

Tilstanden til den norske snowboardprofilen vurderes som stabil, men alvorlig. – Han er våken og prater litt. Formen er bedre forteller landslagstrener Thomas Harstad.

Stian Sivertzen

SNØBRETT: Stian Sivertzen vant verdenscupen sammenlagt i 2012.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Den norske snowboardprofilen ble forrige uke lagt inn på Ullevål sykehus med alvorlig sykdom. 26-åringen har siden det ligget i koma, men er nå ved bevissthet. det meldte Snowboardforbundet på sine hjemmesider .

«Stian Sivertzen er nå ved bevissthet. Han behandles fortsatt for en alvorlig infeksjonen i kroppen. Helsetilstanden vurderes som stabil men alvorlig. Behandlingen til nå har tatt tid og den videre behandlingen vil også ta lang tid», skriver forbundet.

Blant Norges beste

Landslagstrener Thomas Harstad forteller at Sivertzen endelig har blitt bedre, selv om tilstanen fortsatt er alvorlig

– Han er våken og prater litt. Formen er bedre, forteller Harstad.

Sivertzen har vært blant Norges beste snøbrettkjørere i en årrekke og pleier å være en fast innslag i X games.

– Vi føler litt på det å være her uten Stian. Folk har vært preget av det og lurer på hvordan det går med ham. Å høre at han er våken og føler seg bedre gjør det litt lettere for alle rundt ham, forteller landslagstreneren.

Var delvis lam

– Alle er utrolig letta. Alle har tenkt på dette dag ut og dag inn i lng tid. Det gjelder spesielt utøverne som er tett på han på reiser. Da han ikke var våken var vi ekstra bekymret, fortsetter Harstad.

Forbundet skriver videre på sine nettsider at de vil komme med oppdateringer når det skjer vesentlige endringer i Sivertzens helsetilstand.

«I samråd med sykehuset og familien ber vi om fortsatt forståelse for dette», står det.

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal