NRK Meny
Normal

Stian Eckhoff bremser treningen for å sikre OL-suksess

TRYSIL (NRK): Landslagstreneren gjør endringer for å unngå tabben som ødela fjorårets VM for skiskytterkvinnene.

Stian Eckhoff

FØLGER MED: Stian Eckhoff (t.v.) under landslagssamlingen i Frankrike tidligere i høst. Her sjekker han skytestillingen til lillesøster Tiril Eckhoff.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– I fjor ble det en veldig spesiell sesong. Vi var ikke i balanse da vi kom ut i januar og da er det vanskelig å lage en toppform i februar, sier landslagstrener Stian Eckhoff til NRK.

Han snakker om fjorårssesongen som endte med tidenes dårligste norske VM på kvinnesiden. Mesterskapet i Hochfilzen gikk uten én eneste norsk individuell topp-ti-plassering blant kvinnene.

Dét skal ikke skje igjen under OL i februar.

– Vi holder igjen veldig på treningen, spesielt hardøkter, for at vi ikke skal komme i toppform for tidlig, sier Eckhoff.

Marte Olsbu

UTFORDRER: I fjor måtte Marte Olsbu operere blindtarmen like før sesongstart og sesongen ble ikke så bra som mange hadde trodd. Om en uke starter en ny sesong med nye muligheter.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– For stor totalbelastning på Tiril

Det skjer etter erfaringer fra fjoråret.

– Lærdommen er at den gode grunntreningen som vi gjorde inn mot VM i Holmenkollen i 2016, og som vi for så vidt også gjør i år, er nøkkelen for å få gode vintre, sier landslagstreneren.

I 2016 tok Norge VM-gull både på kvinnestafetten og på sprinten med Tiril Eckhoff.

Det var derfor store forventninger til 27-åringen før fjorårssesongen, men den ble mye ødelagt av sykdom.

Storebror og trener Stian Eckhoff innrømmer at de gjorde en feil i søsterens VM-oppkjøring.

– Summa summarum så ble totalbelastningen litt for høy for Tiril i fjor vinter. Det var litt for raskt på etter sykdom. Det gjør at vi forhåpentligvis ikke gjør samme feilen igjen, sier han.

Dahlmeier til Sjusjøen

Erfaringen fra fjoråret gjør Tiril Eckhoff trygg på at hun ikke kommer til å gjøre samme tabbe før OL.

– Det er greit å smake på det også, og jeg føler jeg har fått tatt tak nå slik at det ikke skal skje igjen, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Skiskytterne åpner sesongen på Sjusjøen kommende helg. På lørdag er det sprint på søndag fellesstart. Til Sjusjøen kommer også flere sterke internasjonale konkurrenter, blant andre fjorårets verdenscupvinner tyske Laura Dahlmeier.

Stian Eckhoff har tatt grep etter tidenes dårligste VM-innsats. Reporter: Hans Henrik Løken.

TV-SAK: Landslagstrener Stian Eckhoff vil holde igjen på utøvernes hardtrening etter jul for å ikke bomme med toppformen under OL.

Siste nytt

 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP
 • Liverpool knuste Bournemouth 4-0

  Liverpool imponerte mot Joshua King og Bournemouth. Dermed har de heng på lagene som ligger og vaker bak Manchester City. King måtte ut med skade i den første omgangen.

  Philippe Coutinho
  Foto: Andrew Powell / Liverpool FC via Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal