NRK Meny
Normal

Stian Eckhoff bremser treningen for å sikre OL-suksess

TRYSIL (NRK): Landslagstreneren gjør endringer for å unngå tabben som ødela fjorårets VM for skiskytterkvinnene.

Stian Eckhoff

FØLGER MED: Stian Eckhoff (t.v.) under landslagssamlingen i Frankrike tidligere i høst. Her sjekker han skytestillingen til lillesøster Tiril Eckhoff.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– I fjor ble det en veldig spesiell sesong. Vi var ikke i balanse da vi kom ut i januar og da er det vanskelig å lage en toppform i februar, sier landslagstrener Stian Eckhoff til NRK.

Han snakker om fjorårssesongen som endte med tidenes dårligste norske VM på kvinnesiden. Mesterskapet i Hochfilzen gikk uten én eneste norsk individuell topp-ti-plassering blant kvinnene.

Dét skal ikke skje igjen under OL i februar.

– Vi holder igjen veldig på treningen, spesielt hardøkter, for at vi ikke skal komme i toppform for tidlig, sier Eckhoff.

Marte Olsbu

UTFORDRER: I fjor måtte Marte Olsbu operere blindtarmen like før sesongstart og sesongen ble ikke så bra som mange hadde trodd. Om en uke starter en ny sesong med nye muligheter.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– For stor totalbelastning på Tiril

Det skjer etter erfaringer fra fjoråret.

– Lærdommen er at den gode grunntreningen som vi gjorde inn mot VM i Holmenkollen i 2016, og som vi for så vidt også gjør i år, er nøkkelen for å få gode vintre, sier landslagstreneren.

I 2016 tok Norge VM-gull både på kvinnestafetten og på sprinten med Tiril Eckhoff.

Det var derfor store forventninger til 27-åringen før fjorårssesongen, men den ble mye ødelagt av sykdom.

Storebror og trener Stian Eckhoff innrømmer at de gjorde en feil i søsterens VM-oppkjøring.

– Summa summarum så ble totalbelastningen litt for høy for Tiril i fjor vinter. Det var litt for raskt på etter sykdom. Det gjør at vi forhåpentligvis ikke gjør samme feilen igjen, sier han.

Dahlmeier til Sjusjøen

Erfaringen fra fjoråret gjør Tiril Eckhoff trygg på at hun ikke kommer til å gjøre samme tabbe før OL.

– Det er greit å smake på det også, og jeg føler jeg har fått tatt tak nå slik at det ikke skal skje igjen, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Skiskytterne åpner sesongen på Sjusjøen kommende helg. På lørdag er det sprint på søndag fellesstart. Til Sjusjøen kommer også flere sterke internasjonale konkurrenter, blant andre fjorårets verdenscupvinner tyske Laura Dahlmeier.

Stian Eckhoff har tatt grep etter tidenes dårligste VM-innsats. Reporter: Hans Henrik Løken.

TV-SAK: Landslagstrener Stian Eckhoff vil holde igjen på utøvernes hardtrening etter jul for å ikke bomme med toppformen under OL.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin