NRK Meny
Normal

Dopingavslørt verdensmester: – De byttet min prøve med Asafa Powells

Livstidsutestengte Steve Mullings legger ut hele saken sin på internett. Og ber om penger.

Mullings

MENER SEG URETTMESSIG STRAFFET: Steve Mullings mener han ble bedratt av Jamaicas friidrettsforbund begge gangene han ble utestengt for doping

– Hei. Mitt navn er Steve Mullings, og jeg har blitt bedratt av det jamaicanske friidrettsforbundet.

Slik starter den tidligere verdensmesteren og sølvvinneren på fire ganger 100 meter sitt lange innlegg på internettsiden Gofundme.com, hvor han forsøker renvaske sitt eget navn.

Som 21-åring ble Mullings i 2004 utestengt i to år av friidrettsforbundet i Jamaica, for å ha brukt et testosteronfremmende middel. I 2011 ble han utestengt fra sporten på livstid, etter at det ble funnet et maskeringsmiddel i urinprøven hans.

– Forbundet tuklet med prøven

Mullings hevder seg imidlertid uskyldig dømt ved begge anledningene, og har nå fått nok.

Han mener at friidrettsforbundet i Jamaica har motarbeidet han helt siden han flyttet til USA for å gå på skole i tenårene.

– På grunn av college takket jeg nei til en kontrakt med utstyrsleverandøren Nike. Bare én måned senere fikk jeg telefon om at jeg hadde avlagt en positiv dopingprøve under det OL-uttaket, skriver Mullings.

– I ettertid har flere individer - inkludert medlemmer av det jamaicanske friidrettsforbundet - fortalt meg at den positive urinprøven som kom tilbake, var blitt tuklet med og byttet med prøven til Asafa Powell.

– Sebastian Coe, jeg trenger din hjelp

Etter å ha beskyldt sin landsmannen og den tidligere verdensrekordholderen for doping ramser Steve Mullings opp en lang liste med det han mener er brudd på rettighetene til å forsvare seg. Han mener det ikke er tilfeldig at det kun er i Jamaica han har blitt dopingtatt.

– Alle mine bevis har blitt avvist av Jamaica, til og med faktumet at ID-nummeret på prøveflasken var tuklet med.

– Jeg appellerer til WADA (det internasjonale antidopingbyrået), IAAF (det internasjonale friidrettsforbundet), statsministeren i Jamaica, presidenten i Jamaicas antidopingbyrå og presidenten i Jamaicas friidrettsforbund.

– Lord Sebastian Coe. Du er ny president i IAAF, som lover å bli kvitt korrupsjon i sporten. Jeg trenger din hjelp, skriver Mullings.

– Sliter med å forsørge familien

Mullings har nå skrevet sin historie på Gofundme slik at de som vil, kan bidra til å støtte han økonomisk.

– Etterforskere og advokater ønsker å hjelpe meg, men jeg har ikke penger å betale dem. Derfor ber jeg publikum om hjelp, forklarer Mullings.

– Jeg har mistet alt. Jeg er blakk og sliter med å finne arbeid, på grunn av ryktet jeg har fått. Jeg sliter med å få penger til mat, å betale husleie og å forsørge familien min.

– Jeg ønsker ikke å løpe for Jamaica igjen. Jeg vil bare renvaske navnet mitt, slik at jeg kan tjene nok til å passe på kona og sønnen min.

Asafa Powell har ikke gitt noen kommentar etter beskyldningene fra Mullings.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale