NRK Meny
Normal

Dopingavslørt verdensmester: – De byttet min prøve med Asafa Powells

Livstidsutestengte Steve Mullings legger ut hele saken sin på internett. Og ber om penger.

Mullings

MENER SEG URETTMESSIG STRAFFET: Steve Mullings mener han ble bedratt av Jamaicas friidrettsforbund begge gangene han ble utestengt for doping

– Hei. Mitt navn er Steve Mullings, og jeg har blitt bedratt av det jamaicanske friidrettsforbundet.

Slik starter den tidligere verdensmesteren og sølvvinneren på fire ganger 100 meter sitt lange innlegg på internettsiden Gofundme.com, hvor han forsøker renvaske sitt eget navn.

Som 21-åring ble Mullings i 2004 utestengt i to år av friidrettsforbundet i Jamaica, for å ha brukt et testosteronfremmende middel. I 2011 ble han utestengt fra sporten på livstid, etter at det ble funnet et maskeringsmiddel i urinprøven hans.

– Forbundet tuklet med prøven

Mullings hevder seg imidlertid uskyldig dømt ved begge anledningene, og har nå fått nok.

Han mener at friidrettsforbundet i Jamaica har motarbeidet han helt siden han flyttet til USA for å gå på skole i tenårene.

– På grunn av college takket jeg nei til en kontrakt med utstyrsleverandøren Nike. Bare én måned senere fikk jeg telefon om at jeg hadde avlagt en positiv dopingprøve under det OL-uttaket, skriver Mullings.

– I ettertid har flere individer - inkludert medlemmer av det jamaicanske friidrettsforbundet - fortalt meg at den positive urinprøven som kom tilbake, var blitt tuklet med og byttet med prøven til Asafa Powell.

– Sebastian Coe, jeg trenger din hjelp

Etter å ha beskyldt sin landsmannen og den tidligere verdensrekordholderen for doping ramser Steve Mullings opp en lang liste med det han mener er brudd på rettighetene til å forsvare seg. Han mener det ikke er tilfeldig at det kun er i Jamaica han har blitt dopingtatt.

– Alle mine bevis har blitt avvist av Jamaica, til og med faktumet at ID-nummeret på prøveflasken var tuklet med.

– Jeg appellerer til WADA (det internasjonale antidopingbyrået), IAAF (det internasjonale friidrettsforbundet), statsministeren i Jamaica, presidenten i Jamaicas antidopingbyrå og presidenten i Jamaicas friidrettsforbund.

– Lord Sebastian Coe. Du er ny president i IAAF, som lover å bli kvitt korrupsjon i sporten. Jeg trenger din hjelp, skriver Mullings.

– Sliter med å forsørge familien

Mullings har nå skrevet sin historie på Gofundme slik at de som vil, kan bidra til å støtte han økonomisk.

– Etterforskere og advokater ønsker å hjelpe meg, men jeg har ikke penger å betale dem. Derfor ber jeg publikum om hjelp, forklarer Mullings.

– Jeg har mistet alt. Jeg er blakk og sliter med å finne arbeid, på grunn av ryktet jeg har fått. Jeg sliter med å få penger til mat, å betale husleie og å forsørge familien min.

– Jeg ønsker ikke å løpe for Jamaica igjen. Jeg vil bare renvaske navnet mitt, slik at jeg kan tjene nok til å passe på kona og sønnen min.

Asafa Powell har ikke gitt noen kommentar etter beskyldningene fra Mullings.

Siste nytt

 • Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km klassisk fellesstart i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen i OL. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • USA tok hockeygullet

  Finalen i ishockeyturneringen for kvinner ble en neglebitende affære mellom Canada og USA. Kampen endte 2–2 etter full tid, og kampen gikk til straffeslag.

  Der var USAs Jocelyne Lamoureux-Davidson eneste målscorer, og hun sikret USA OL-gull.

  USA
  Foto: Ed Jones / AFP
 • Norendal nummer seks i Big Air

  Silje Norendal endte på sjetteplass i finalen i Big Air. Hun klarte ikke å lande et triks helt perfekt, og endte med 131.50 poeng-

  Østerrikske Anna Gasser vant etter et kjempehopp i siste omgang. 185 poeng holdt til seier foran Jamie Anderson (USA).

  Silje Norendal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Kombinert laghopp
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn, stafett
OL i Pyeongchang: Skiskyting, stafett kvinner
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin