NRK Meny
Normal

– Det var befriende

Ezinne Okparaebo løp inn på 11.12 i sterk medvind under Boysen Memorial på Bislett, kun to hundredeler bak sin personlige rekord.

Ezinne Okparaebo

Ezinne Okparaebo var svært fornøyd etter å ha løpt på tiden 11.12.

Foto: Kai Rune Kvitstein / NRK

– Det var befriende å kunne føle meg som meg selv igjen, det har jeg nesten ikke følt i hele år, så det var veldig deilig.

Det sier Ezinne Okparaebo til NRK etter å ha løpt inn på 11.12 i Boysen Memorial på Bislett. Det er kun to hundredeler bak den personlige rekorden, og Okparaebo var strålende fornøyd med løpet, selv om hun fikk betydelig hjelp av forholdene med 2.8 sekundmeter i medvind.

– Jeg er veldig fornøyd med tiden, det var en veldig god gjennomkjøring før EM, sier Okparaebo.

Artikkelen fortsetter under videoen!

Se Ezinne Okparaebo løpe her.

Se Ezinne Okparaebos knallsterke løp under Boysen Memorial.

På vei tilbake

Okparaebo har slitt med både sykdom og skader denne sesongen, og var svært skuffet etter at hun bare klarte fjerdeplass i Bislett Games. Nå føler hun at formen er i anmarsj til EM.

– Nå begynner jeg å komme tilbake, jeg håper det blir enda bedre til EM. Når man ikke har løpt bra, så mister man litt selvtillit, men nå føler jeg at selvtilliten kommer tilbake, sier Okparaebo.

I EM i Zürich, som begynner 12. august, har Okparaebo tidligere sagt at det er finaleplass som er målet. Det målet ser enda mer sannsynlig ut nå, unntatt at hun tar av av den grunn.

– Jeg har alltid hatt finaleplass som mål, men jeg må holde hodet kaldt og ikke stresse. Det er nok en del andre som er mer stressa på det enn meg.

Fornøyd Måkestad Bovim

Ingvill Måkestad Bovim, et annet norsk medaljehåp i EM, løp også på Bislett lørdag. Måkestad Bovim kom på andreplass på 800-meteren med tiden 2.02.21, slått i spurten av sveitsiske Selina Büchel.

– Dette var en kjempeviktig gjennomkjøring, nå er det bare toppformingen som gjenstår de neste ni dagene, sier Måkestad Bovim til NRK.

I EM er det spesialdistansen 1500 meter Måkestad Bovim satser på.

– Når du har løpt 800-metere føles 1500 mye lettere og treigere. Det har jeg gjort før andre mesterskap, og det har fungert kjempebra for å toppe formen, sier hun.

Siste nytt

 • Tredje strake remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte sin tredje strake remis i Shamkir-turneringen i sjakk i Aserbajdsjan.

  Han møtte hjemmehåpet Rauf Mamedov med svarte brikker lørdag.

  I morgen møter Carlsen Timour Radjabov i turneringen som avsluttes neste helg.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Reiten-mål sikret LSK-seier

  Guro Reiten scoret kampens eneste mål da LSK Kvinner slo Stabæk lørdag. Det var hennes femte scoring på fire kamper, og LSK er fortsatt ubeseiret denne sesongen.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Overbevisende Roma-seier

  Roma slo nedrykkstruede SPAL 3–0 på bortebane i det som var den siste kampen før semifinalen i mesterligaen mot Liverpool tirsdag.

  Vicari, Nainggolan og Schick satte målene for Roma som ligger på tredjeplass i den italianske toppdivisjonen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Elisabetta Baracchi / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Brann - Stabæk