NRK Meny
Normal

Sterkt av Håkedal/Tørlen

Sandvolleyballparet Nila Håkedal og Ingrid Tørlen fikk en real opptur i EM-runden i Østerrike lørdag.

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen jubler i Kristiansand.
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Etter to seire er de sikret femteplass.

- Nå er det første gang jeg er skikkelig glad på lang, lang tid, sa Nila Håkedal til NTB.

Etter fadesen på Gran Canaria hvor det endte med 13.-plass tidligere i måneden gikk det virkelig bra i Østerrike.

I første runde møtte de det franske paret Gemise-Fareau/Giordano, og gikk greit videre med 2-1. Men det så skummelt ut i starten. Franskmennene spilte feilfritt i første sett og vant 23-21.

Men i annet og tredje sett var det norske paret suverene, og vant 21-12, 15-9.

Slet i første sett

Også i annen runde fikk Håkedal/Tørlen det tøft i starten, det østerrikske paret Gescgweidl/Hansen utspilte dem i første sett.

- De var totalt overlegne i første sett, men vi kom tilbake og vant til slutt 2-1 der også. De servet ekstremt bra, og hadde marginene på sin side, men vi beholdt troen, sa Håkedal.

I tredje runde venter kamp mot det tyske paret Goller/Ludwig, og med seier der er Håkedal/Tørlen plutselig i semifinalen.

- Det har vært en veldig oppløftende runde, vi hadde en nedtur på Gran Canaria, og er veldig fornøyde med å komme tilbake, sa Nila Håkedal til NTB.

To seire til Glesnes/Maaseide

Også for Susanne Glesnes og Kathrine Maaseide ble det en god dag i Østerrike.

I første runde slo de ut hjemmeparet Schwaiger/Schwaiger i strake sett, og i annen runde ble det tyske paret Holtwick/Semmler for svake.

Glesnes/Maaseide spiller mot det greske paret Arvanity/Karadassio i tredje runde.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal