NRK Meny
Normal

Weng hylte av glede etter den første verdenscupseieren i sprint: – Begynner nesten å gråte

OSLO/Lillehammer (NRK): Maiken Caspersen Falla måtte se seg slått av Heidi Weng på oppløpet.

Heidi Weng

VANT: Heidi Weng vant sprinten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter to spennende semifinaler stod Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng og Anna Svendsen på startstreken i sprintfinalen. Der møtte kvartetten russiske Julija Belorukova og svenske Hanna Falk.

I den siste bakken klinte Weng til. Likevel var det Caspersen Fall som kom først inn på oppløpet, men Weng råsterk og slo sprintdronningen på oppløpet. Hanna Falk ble nummer tre.

Heidi Weng tar sin første verdenscup-seier

Se løpet til Weng.

Seieren var hennes første sprintseier i verdenscupen.

– Jeg begynner nesten å gråte, fordi jeg føler at jeg alltid må vise at jeg kan gå fort i sprint, forklarte Weng til NRK.

– Litt for glad

Da Weng gikk i mål hylte hun av glede noe hun ikke har for vane å gjøre. Tidligere har 25-åringen sagt til NRK at hun vil juble for en seier den dagen hun klarer å gå fra resten av løperne og vinne. Det gjorde hun i dag.

– Jeg var litt for glad, fortalte Weng.

Weng om sin første sprintseier

Se intervjuet med Weng etter seieren.

25-åringen slet litt med å sette ord på triumfen etter målgang.

– I dag skjønner jeg ikke hva som skjedde på slutten. Enten må jeg ha hatt sinnssykt god glid eller hva det er. Jeg følte jeg traff så bra i staking også. Jeg var så redd for at de skulle komme på siden fordi jeg kjente at jeg var først. Hvis det skulle holde ville det være helt sinnssykt, utdypet Weng.

– Godt fornøyd med å være nummer to

Weng har dermed fått en perfekt start på helgen på Lillehammer. Caspersen Falla var fornøyd med å komme bak Weng etter en litt trøblete dag i skisporet.

– Jeg er godt fornøyd med å være nummer to. Det er en bra plassering. Det hadde vært kult å vinne, men jeg surret litt i semifinalen og egentlig litt i kvartfinalen også, fortalte Caspersen Falla til NRK.

Ragnhild Haga, Kathrine Rolsted Harsem, Kari Vikhagen Gjeitnes og Marit Bjørgen røk ut i semifinalen. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fire i finalen, mens Anna Svendsen ble nummer fem.

Siste nytt

 • Sainz erstatter Alonso i McLaren

  Renault-kjører Carlos Sainz tar over for Fernando Alonso i Formel 1-laget McLaren. Alonso avslutter karrieren etter årets sesong. Alonso, som har vunnet VM i Formel 1 to ganger, sa nylig at han gir seg i F1-sirkuset etter denne sesongen

  Carlos Sainz
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Utsetter elbiler i rally-VM

  Planene om å innføre elektriske biler i rallycross-VM er utsatt til 2021. Det gir fabrikantene mer tid til å vurdere om de vil være med på elbil-satsingen. Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) slapp nyheten torsdag.

  VM rallycross
  Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
 • PSG forsterker

  Forsvarsspilleren Thilo Kehrer er klar for Paris Saint-Germain. Tyskeren har skrevet under på en femårskontrakt. PSG betaler 37 millioner euro for Kehrer. Klubben har også forsterket stallen med den italienske veterankeeperen Gianluigi Buffon.

  Germany France Soccer PSG
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Sandvolleyball, finale for menn
NM-veka: Sandvolleyball, menn
NM-veka: Sandvolleyball og judo
NM-veka: Judo, lagfinaler
NM-veka: Judo
NM-veka: Oppsummering
NM-veka
Toppidrettsveka: Fellesstart