NRK Meny
Normal

Weng hylte av glede etter den første verdenscupseieren i sprint: – Begynner nesten å gråte

OSLO/Lillehammer (NRK): Maiken Caspersen Falla måtte se seg slått av Heidi Weng på oppløpet.

Heidi Weng

VANT: Heidi Weng vant sprinten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter to spennende semifinaler stod Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng og Anna Svendsen på startstreken i sprintfinalen. Der møtte kvartetten russiske Julija Belorukova og svenske Hanna Falk.

I den siste bakken klinte Weng til. Likevel var det Caspersen Fall som kom først inn på oppløpet, men Weng råsterk og slo sprintdronningen på oppløpet. Hanna Falk ble nummer tre.

Heidi Weng tar sin første verdenscup-seier

Se løpet til Weng.

Seieren var hennes første sprintseier i verdenscupen.

– Jeg begynner nesten å gråte, fordi jeg føler at jeg alltid må vise at jeg kan gå fort i sprint, forklarte Weng til NRK.

– Litt for glad

Da Weng gikk i mål hylte hun av glede noe hun ikke har for vane å gjøre. Tidligere har 25-åringen sagt til NRK at hun vil juble for en seier den dagen hun klarer å gå fra resten av løperne og vinne. Det gjorde hun i dag.

– Jeg var litt for glad, fortalte Weng.

Weng om sin første sprintseier

Se intervjuet med Weng etter seieren.

25-åringen slet litt med å sette ord på triumfen etter målgang.

– I dag skjønner jeg ikke hva som skjedde på slutten. Enten må jeg ha hatt sinnssykt god glid eller hva det er. Jeg følte jeg traff så bra i staking også. Jeg var så redd for at de skulle komme på siden fordi jeg kjente at jeg var først. Hvis det skulle holde ville det være helt sinnssykt, utdypet Weng.

– Godt fornøyd med å være nummer to

Weng har dermed fått en perfekt start på helgen på Lillehammer. Caspersen Falla var fornøyd med å komme bak Weng etter en litt trøblete dag i skisporet.

– Jeg er godt fornøyd med å være nummer to. Det er en bra plassering. Det hadde vært kult å vinne, men jeg surret litt i semifinalen og egentlig litt i kvartfinalen også, fortalte Caspersen Falla til NRK.

Ragnhild Haga, Kathrine Rolsted Harsem, Kari Vikhagen Gjeitnes og Marit Bjørgen røk ut i semifinalen. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fire i finalen, mens Anna Svendsen ble nummer fem.

Siste nytt

 • Veiby signerte for Skoda

  Ole Christian Veiby (21) kan starte planleggingen for neste rallysesong. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

  – Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier Veiby i en pressemelding.

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

 • – Norge imponerte ingen

  Selv om de norske håndballjentene vant klart på mandag, var ikke spanske Carmen Martin videre imponert. – Jeg synes ikke Norge er for raske og hurtige. Alle vet at Norge er et bra lag, men de imponerte ingen i kveld, sier Martin til Dagbladet.

  Carmen Martin
  Foto: Ben Curtis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal