NRK Meny
Normal

Weng hylte av glede etter den første verdenscupseieren i sprint: – Begynner nesten å gråte

OSLO/Lillehammer (NRK): Maiken Caspersen Falla måtte se seg slått av Heidi Weng på oppløpet.

Heidi Weng

VANT: Heidi Weng vant sprinten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter to spennende semifinaler stod Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng og Anna Svendsen på startstreken i sprintfinalen. Der møtte kvartetten russiske Julija Belorukova og svenske Hanna Falk.

I den siste bakken klinte Weng til. Likevel var det Caspersen Fall som kom først inn på oppløpet, men Weng råsterk og slo sprintdronningen på oppløpet. Hanna Falk ble nummer tre.

Heidi Weng tar sin første verdenscup-seier

Se løpet til Weng.

Seieren var hennes første sprintseier i verdenscupen.

– Jeg begynner nesten å gråte, fordi jeg føler at jeg alltid må vise at jeg kan gå fort i sprint, forklarte Weng til NRK.

– Litt for glad

Da Weng gikk i mål hylte hun av glede noe hun ikke har for vane å gjøre. Tidligere har 25-åringen sagt til NRK at hun vil juble for en seier den dagen hun klarer å gå fra resten av løperne og vinne. Det gjorde hun i dag.

– Jeg var litt for glad, fortalte Weng.

Weng om sin første sprintseier

Se intervjuet med Weng etter seieren.

25-åringen slet litt med å sette ord på triumfen etter målgang.

– I dag skjønner jeg ikke hva som skjedde på slutten. Enten må jeg ha hatt sinnssykt god glid eller hva det er. Jeg følte jeg traff så bra i staking også. Jeg var så redd for at de skulle komme på siden fordi jeg kjente at jeg var først. Hvis det skulle holde ville det være helt sinnssykt, utdypet Weng.

– Godt fornøyd med å være nummer to

Weng har dermed fått en perfekt start på helgen på Lillehammer. Caspersen Falla var fornøyd med å komme bak Weng etter en litt trøblete dag i skisporet.

– Jeg er godt fornøyd med å være nummer to. Det er en bra plassering. Det hadde vært kult å vinne, men jeg surret litt i semifinalen og egentlig litt i kvartfinalen også, fortalte Caspersen Falla til NRK.

Ragnhild Haga, Kathrine Rolsted Harsem, Kari Vikhagen Gjeitnes og Marit Bjørgen røk ut i semifinalen. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fire i finalen, mens Anna Svendsen ble nummer fem.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag