Sterk Tarjei Bø førte Norge til seier

Tarjei Bø viste god gammel form og førte Norge inn til seier på mixed stafetten i Tsjekkia fredag.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Ola Lunde og Liv Grete Skjelbreid.

VIDEO: Tarjei Bø holdt hodet kaldt og skjøt feilfritt på stående.

Tarjei Bø og Norge vant 4,1 sekunder foran vertslandet Tsjekkia. Ukraina endte på 3.-plass.

– Johannes og Tarjei leverte knallbra, og det var spenning helt inn mot mål. Også Tiril (Eckhoff) var sterk, sier landslagstrener Egil Gjelland til NTB.

Stafetten begynte imidlertid dårlig for Norges del.

Både Fanny Welle-Strand Horn og Tiril Eckhoff hadde problemer på standplass, men etter at Eckhoff fikk til en god stående serie meldte Norge seg på igjen i medaljekampen.

Hun gikk en svært god sisterunde og tok dermed inn en del av forspranget til Frankrike og Ukraina før hun overlot ansvaret til Johannes Thingnes Bø på 3. etappe.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg følte meg bra og hadde veldig gode ski, sier Eckhoff til NRK.

Hentet inn forspranget

Thingnes Bø gikk som vanlig hardt ut, og allerede før liggende skyting hadde han hentet inn forspranget på drøye 20 sekunder.

Han fulgte opp med rask og feilfri skyting og plutselig var Norge med i seierskampen sammen med Tsjekkia og Ukraina.

Skiskytteren viste at han er i VM-form og leverte også en glimrende serie på stående.

– Det er moro å se på en så stor idrettsmann, kommenterer NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Ola Lunde og Liv Grete Skjelbreid.

VIDEO: Johannes Thingnes Bø skjøt svært på sin liggende skyting.

God gammel klasse

Thingnes Bø greide imidlertid ikke å gå fra tsjekkiske Michal Slesingr, som vekslet likt med Bø før han sendte ut bror Tarjei Bø på siste etappe.

Storebror Bø måtte bruke ett ekstraskudd på liggende. Han likevel raskt utfra standplass og gikk kun fem sekunder bak Tsjekkia etter sin første skyting.

Og det var Tsjekkias ankermann Ondrej Moravec og Norge det handlet om på siste skyting. Tarjei Bø holdt hodet kaldt og leverte en feilfri stående serie av god gammel klasse.

Dermed kunne en glad Bø føre Norge inn til stafettseier (se video). Bø følte seg så trygg på at det skulle gå veien, at han våget å feire med et norsk flagg på oppløpet.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Ola Lunde og Liv Grete Skjelbreid.

Siste nytt

 • Ledet New York City til finale

  Ronny Deila er én finalekamp unna å gjøre New York City til MLS-mester i fotball. Søndag ble det 2-1-seier mot et hardt koronarammet Philadelphia Union.

  Dette er klubbens første finale noensinne.

  Talles Magno avgjorde semifinalen med sin matchvinnerscoring i det 88. minutt. Dermed vant Deilas lag den østlige avdelingen i MLS-sluttspillet, og førstkommende søndag kan New York City krone det med en tittel i finalen mot Portland Timbers.

  Det var målløst til pause, men etter litt over en time tok Philadelphia Union ledelsen etter Alexander Callens' selvmål. To minutter senere utlignet Maxi Moralez.

  Eliteserien fotball Vålerenga - Brann. 1-0
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Lorentzen nære verdenscuppallen

  Håvard Holmefjord Lorentzen har hatt en tung sesongstart, men søndag kviknet han til med fjerdeplass på 1000 meter i verdenscupen på skøyter i Salt Lake City.

  Bergenseren klokket inn til 1.07,00 og endte fire hundredeler bak Hein Otterspeer på tredjeplass. Pallen besto bare av nederlandske løpere. Thomas Krol vant foran Kjeld Nuis med tiden 1.06,44.

  Prestasjonen er en opptur for Lorentzen. Inntil søndag hadde 29-åringen denne sesongen vært langt unna de beste. For to uker siden ble han bare nummer 14 på 1000-meteren i Stavanger.

  Lorentzen tok i 2018 OL-sølv på distansen, mens han ble mester på 500 meter.

  World Cup Skøyter
  Foto: CARINA JOHANSEN / NTB
 • Utforrenn avlyst grunnet sterk vind

  Verdenscuprennet i utfor for herrer er avlyst på grunn av sterk vind. Rennet ble utsatt tre ganger, før juryen kl. 21 fattet en endelig avgjørelse om å avlyse rennet.

  Aleksander Aamodt Kilde var favoritt før søndagens utfor etter at han vant både fredagens super-G og lørdagens utfor, og kunne dermed tatt sin tredje verdenscupseier på rad. Søndagens avlysning gjør at det ikke er mulig.

  WCUP Mens Downhill Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal