Casper Ruud videre i French Open etter nervedrama: – Ekstremt deilig

PARIS/OSLO (NRK): Det så ut til å rakne totalt for Casper Ruud (19) etter en råsterk åpning i French Open-debuten. Men en heroisk opphenting sørget for videre spill i Grand Slam-turneringen.

Vant 1.runde i French Open

Casper Ruud er klar for andre runde i Roland-Garros. Han slo Jordan Thompson som er 66 plasser bedre rangert enn nordmannen.

– Det var en tøff match som lenge hang i en tynn tråd, men det viste seg at jeg var sterkest. Det var ekstremt deilig å vinne, i alle fall etter en fysisk match som det, sier Ruud til NRK etter den sensasjonelle seieren i Roland-Garros.

19-åringen gjorde det ufattelig spennende i sin French Open-debut mot australske Jordan Thompson. Etter en råsterk åpning av nordmannen og med to strake sett-seiere og sifrene 6–1 og 6-4, så det ut til å bli en kort kamp på den franske grusen. Slik ble det ikke.

– Merkelig match

TENNIS-FRA-OPEN-MEN

Australske Jordan Thompson er rangert som nummer 91 i verden.

Foto: ERIC FEFERBERG / AFP

I det tredje settet fikk nordmannen store problemer. Den rutinerte australieren fikk endelig spillet til å sitte og vant settet komfortabelt 6–2.

– Det var en litt merkelig match. Jeg fikk de to første settene ganske så enkelt og styrte kampen, men så klarer han å steppe opp mens jeg faller litt for langt bak, forklarer 19-åringen.

Fjerde sett ble jevnt, men den fem år eldre australieren viste noen elleville ballferdigheter og vant settet med sifrene 6–4. Dermed måtte det et femte og avgjørende sett til for å kåre en vinner i Paris.

Ruud synes at det var tungt å spille i den fuktige, franske lufta, og ble sliten allerede etter de to første settene. Likevel var det han som stod sterkest tilbake, kanskje på grunn av familie og venner på tribunene.

– Mange nordmenn har tatt turen for å heie, og det hjelper selvfølgelig. Det er lengre å dra til Paris for en australier, så det var kanskje fordel meg i dag, sier han.

I siste sett dro nordmannen ifra etter en heroisk opphenting og disket opp med tennisspill fra øverste hylle. Volley-spillet til nordmannen var upåklagelig og han vant til slutt det siste settet 6–3 mot den rutinerte australieren, og dermed 3–2 i sett.

TENNIS-FRA-OPEN-MEN

Ruud viste tidvis svært sterk serving og imponerende volley-spill mot Jordan Thompson.

Foto: ERIC FEFERBERG / AFP

Knalltøff andrerunde

Casper Ruud er klar for andre runde i Roland-Garros og tangerer dermed karrierebeste i en Grand Slam-turnering.

Nå venter Albert Ramos-Viñolas, nummer 36. på verdensrankingen, i andre runde av turneringen. Etter en lang «femsetter» står Ruud overfor en knalltøff utfordring.

– Jeg skal nok klare å få «vasket ut» denne kampen. Denne kampen var ikke like lang som den i første runde av Australian Open. Nå skal jeg få meg en god massasje, sier Ruud.

Siste nytt

 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Tande og Opseth vann NM

  Silje Opseth og Daniel André Tande vann NM i hopp i normalbakken i Midtstubakken. Sjølv om Maren Lundby ikkje deltok la ikkje det nokon dempar på sigersgleda.

  – Det var ingen garanti for at det skulle gå vegen for meg i dag. Det at eg står på toppen i dag smakar godt, sjølv om Maren ikkje var med, seier Opseth med eit stort glis.

  Tande sikra seg sin første kongepokal med sigeren i kveld.

  – Det er ingen Kongsberg-hoppar i historia som har tatt ein kongepokal, så det er godt å endeleg få plassert den pokalen i skihistoria på Kongsberg, seier Tande til NRK.

  Gleda over å få med seg ein kongepokal får derimot ikkje Opseth. For kvinnene får ikkje nokon kongepokal.

  – Eg synest det er litt kjedeleg, seier Opseth til NRK.

  Det er eit krav om at ein må vere over 15 deltakarar for å dele ut ein kongepokal. I årets renn for kvinnene var det 9 som stilte til start.

  – Eg veit ikkje om det er ny rekord i år, men me er vert fall mange fleire enn me har vore tidlegare, og det er positivt. Me tar med oss det, sjølv om me ikkje er mange nok til å få kongepokal, seier Opseth.

  Halvor Egner Granerud tok sylvet og Marius Lindvik tok bronse. Eirin Kvandal kom på plassen bak Opseth, og Anna Odine Strøm tok bronse.

  Arrangementet skulle eigentleg vore i mars, men blei utsett på grunn av koronapandemien.

  NM-hopp kvinner og menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Njåtun med ti strake NM-gull

  Ida Njåtun var nok ein gong sterkast på 1500 meter i skøyte-NM. For ho tok gullet på distansen for tiande gong på rad. Ho klokka inn på 1.58,06 i Vikingskipet i Hamar. Det er meisterskapsrekord, ifølge NM-arrangøren Asker skøyteklubb.

  Tidlegare på dagen vann Håvard Holmefjord Lorentzen gullet på 500 meter. Bergensaren gjorde årsbeste med 35,06.

  Hallgeir Engebråten kunne juble for siger på 5000 meter. Han tok sitt første seniorgull i NM, med tida 6.27,53.

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal