NRK Meny
Normal

Sterk norsk seier mot Sveits: – Dette var strålende

De norske ishockey-herrene leverte en god testkamp mot Sveits og vant 4-1 i Stavanger torsdag. Det gledet Norges største hockey-stjerne.

Norge hockey

De norske ishockey-gutta viste solid VM-form mot Sveits.

Foto: Ellingsen, Tommy / NTB scanpix

– Dette var strålende. Vi kjemper som et lag. Alt i alt er vi strålende fornøyd, sa Mats Zuccarello Aasen til NRK etter Norges 4-1-seier over Sveits torsdag.

Når Norge reiser til VM i Sverige og Finland i mai, er Sveits blant motstanderne i gruppespillet. 4-1-seieren gir tro på at Norge kan kjempe om avansement i VM.

– Vi har mange gode spillere. I alle ledd, mener Zuccarello Aasen.

Kjemper som et lag

Dessuten tjener Norge mye på innsatsen de legger ned ute på isen, ifølge KHL-proffen.

– Vi kjemper som et lag. Spillerne ofrer seg for hverandre. Vi er sammensveiset, så jeg tror det er resepten vår, sa Zuccarello Aasen.

– Mange av de andre landslagene har kanskje bedre spillere enn oss individuelt. Men ishockey er en lagsport, så det er sånn vi må gjøre det, la han til.

Strålende keeperspill

Jonas Holøs sendte Norge foran med et skudd fra blålinjen i første periode. I midtperioden var Sveits det beste laget, men målvakt Lars Volden holdt Norge foran med flere fabelaktige redninger.

– Volden står en kjempekamp bak der, skrøt Zuccarello Aasen.

I tredje periode startet sveitserne også best. Norge koblet likevel et bedre grep etter å ha holdt unna i undertall. Andreas Martinsen og Ken André Olimb økte noe flatterende til 3-0 for Norge, før Juraj Simek dundret inn en fortjent redusering.

Måltyven Marius Holtet var på pletten da Sveits forsøkte å ta ut målvakten for å spille seks mot fire i sluttminuttet. Färjestad-spilleren fikk tak i pucken og sendte inn den definitive avgjørelsen i tomt mål fra langt hold.

Siste nytt

 • Lagkamerat skadd i velt

  Edvald Boasson Hagens lagkamerat i Dimension Data, Scott Thwaites, pådro seg alvorlige ryggskader da han veltet på en treningstur nylig. Tilstanden skal være stabil. Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Boasson Hagen
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Manchester United får kvinnelag

  Manchester United gjør som flere andre engelske toppklubber og starter kvinnelag i fotball. Klubben har et akademi for kvinner, som har gitt flere sjansen på landslag denne sesongen. Nå starter de eget kvinnelag, som skal spille i 2. divisjon.

  United
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Lundby vil bevare pallrekken

  Maren Lundby har ni seirer og fire annenplasser i verdenscupen denne sesongen. Under avslutningen til helgen handler alt om å sørge for en sesong med resultater utelukkende på pallen. – Jeg vet ikke om mange skihoppere som har den rekka, sier Lundby.

  Maren Lundby
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
V-cupfinale hopp: Skiflyging, kvalifisering
V-cup hopp: Skiflyging kvalifisering
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag