Sterk norsk seier mot Sveits: – Dette var strålende

De norske ishockey-herrene leverte en god testkamp mot Sveits og vant 4-1 i Stavanger torsdag. Det gledet Norges største hockey-stjerne.

Norge hockey

De norske ishockey-gutta viste solid VM-form mot Sveits.

Foto: Ellingsen, Tommy / NTB scanpix

– Dette var strålende. Vi kjemper som et lag. Alt i alt er vi strålende fornøyd, sa Mats Zuccarello Aasen til NRK etter Norges 4-1-seier over Sveits torsdag.

Når Norge reiser til VM i Sverige og Finland i mai, er Sveits blant motstanderne i gruppespillet. 4-1-seieren gir tro på at Norge kan kjempe om avansement i VM.

– Vi har mange gode spillere. I alle ledd, mener Zuccarello Aasen.

Kjemper som et lag

Dessuten tjener Norge mye på innsatsen de legger ned ute på isen, ifølge KHL-proffen.

– Vi kjemper som et lag. Spillerne ofrer seg for hverandre. Vi er sammensveiset, så jeg tror det er resepten vår, sa Zuccarello Aasen.

– Mange av de andre landslagene har kanskje bedre spillere enn oss individuelt. Men ishockey er en lagsport, så det er sånn vi må gjøre det, la han til.

Strålende keeperspill

Jonas Holøs sendte Norge foran med et skudd fra blålinjen i første periode. I midtperioden var Sveits det beste laget, men målvakt Lars Volden holdt Norge foran med flere fabelaktige redninger.

– Volden står en kjempekamp bak der, skrøt Zuccarello Aasen.

I tredje periode startet sveitserne også best. Norge koblet likevel et bedre grep etter å ha holdt unna i undertall. Andreas Martinsen og Ken André Olimb økte noe flatterende til 3-0 for Norge, før Juraj Simek dundret inn en fortjent redusering.

Måltyven Marius Holtet var på pletten da Sveits forsøkte å ta ut målvakten for å spille seks mot fire i sluttminuttet. Färjestad-spilleren fikk tak i pucken og sendte inn den definitive avgjørelsen i tomt mål fra langt hold.

Siste nytt

 • Marca: Hazard klar for Real Madrid

  Den spanske avisen Marca hevder at Chelsea-stjernen Eden Hazard skal spille for Real Madrid, og at overgangen vil bli kunngjort i løpet av de neste dagene. Prisen for belgieren skal være like i underkant av 100 millioner euro (960 mill. kroner).

  hazard
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Tønnesen rekker mesterligakamp

  Den norske håndballspilleren Kent Robin Tønnesen (27) er spilleklar til kvartfinalen i mesterligaen etter to håndbrudd.

  – Jeg spiller for fullt nå, så jeg rekker heldigvis kampen, skriver Veszprèm-spilleren til NTB.

  I kvartfinalen onsdag venter Flensburg, og dermed fire landslagskollegaer: Torbjørn Bergerud, Magnus Jøndal, Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød.

  Tønnesen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Møter Sør-Afrika i VM-generalprøven

  Det norske kvinnelandslaget i fotball møter Sør-Afrika 2. juni i den franske byen Amiens. Treningskampen er Norges siste test før verdensmesterskapet sparkes i gang 7. juni. Sør-Afrika er nummer 49 på FIFA-rankingen, mens Norge ligger på 12. plass.

  VM-kvalifiseringskamp for kvinner : Norge-Irland (1-0)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal