- En fantastisk norsk hopphelg

- Dette har vært en helt fantastisk helg for de norske hopperne, sier NRKs ekspertkomentator Espen Bredesen etter de to rennene på Lillehammer.

Video Andre omgang for de norske hopperne

Slik hoppet nordmennene i finaleomgangen

De norske hopperne klarte ikke helt å følge opp lørdagens sterke hoppkonkurranse på Lillehammer, og ingen av dem kom på pallen.

Men den norske laginnsatsen var igjen imponerende. Fire nordmenn kom blant de ti beste. Johan Remen Evensen var igjen best av de norske med sin femteplass.

- Fantastisk

Video: Intervju med hopperne og Bredesen:

Video Reax fra Bredesen, Bardal og Remen Evensen

- Dette er bedre laginnsats enn på lenge, og vi har flere hoppere som på en god dag kan gå til topps. Anders Bardal kan godt bli den første, sier NRKs kommentator Espen Bredesen.

Han kaller helga fantastisk.

- Nå har de norske hopperne fått den uttellingen de har kjempet for. Vi har kamp om VM-billettene, og vi har hoppere som kan ta VM-gull. Men vi må ha vinnere før vi kommer til VM i Kollen, sier Bredesen.

Østerrikeren Thomas Morgenstern vant søndag som han gjorde på lørdag. Han ledet med 4,6 poeng etter første omgang, og forsvarte ledelsen med beste hopp også i andre omgang. Han endte 9,4 poeng foran finske Ville Larinto.

Simon Ammann endte på tredjeplass.

Bardal ned fra andreplass

Video: Slik hoppet nordmennene i første omgang:

Video Første omgang for de norske hopperne

De norske hopperne i første omgang

Anders Bardal lå på andreplass etter første omgang, 4,6 poeng bak Thomas Morgenstern. Han fikk det ikke til i andre omgang, og falt til sjuendeplass.

- Jeg er egentlig godt fornøyd. Plasseringen er bra, og den dagen jeg får til to gode hopp, blir det topp. Og det skal det bli, sier Bardal til NRK.

Evensen beste nordmann igjen

De norske leverte en ny god førsteomgang, med fire mann blant de ti beste. Johan Remen Evensen, lørdagens toer, var nummer fem, en plass han også hadde etter første omgang.

- Jeg er kjempefornøyd med andre og femteplass. Det er godt, sier han.

Overraskelsen Rune Velta fra Lommedalen leverte en ny god konkurranse og endte på en tiendeplass.

- Jeg er strålende fornøyd med at jeg klarer å gjøre to bra hopp i en så sterk konkurranse, sa Rune Velta.

Siste nytt

 • Finaletap for Carlsen

  På 30-årsdagen måtte Magnus Carlsen tåle finaletap mot Wesley So i åpningsturneringen i Champions Chess Tour.

  – Jeg følte hele veien i turneringen at det lugget ganske kraftig. Nå i finalen fikk jeg egentlig som fortjent, sa bursdagsbarnet til TV2.

  Duellen mellom Carlsen og So ble avgjort med to lynsjakkpartier, etter at mandagens fire innledende hurtigsjakkpartier endte 2-2.

  So vant det første lynsjakkpartiet, og i det andre holdt han Carlsen til remis.

  Turneringseieren betyr at amerikaneren vinner 30.000 dollar, tilsvarende 267.000 norske kroner.

  Norway Chess 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tottenham møter lag fra nivå åtte

  Premier League-leder Tottenham skal ut mot lilleputten Marine i 3.runde av FA-cupen. Det er den største nivåforskjellen mellom to lag i den tredje runden noensinne, skriver The Guardian.

  Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Watford, Aston Villa tar imot Liverpool, mens regjerende mester Arsenal spiller hjemme mot Newcastle. Kampene spilles 9. og 10. januar.

  Trekningen for de øvrige lagene i Premier League endte slik:

  Southampton-Shrewsbury, Wolverhampton-Crystal Palace, Stockport-West Ham, Everton-Rotherham, Bristol Rovers-Sheffield United, Stoke-Leicester, Crawley-Leeds, Burnley-MK Dons, QPR-Fulham, Manchester City-Birmingham, Chelsea-Morecambe, Blackpool-West Bromwich, Newport-Brighton

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Ian Kington / AP
 • Leicester-smell mot bunnlag

  Leicester hadde en alle tiders mulighet til å komme seg opp på lik poengsum som serielederne Tottenham og Liverpool da de møtte bunnlaget Fulham mandag kveld.

  En skrekkelig førsteomgang, gjorde derimot at Brendan Rodgers menn gjorde ting vanskelig for seg selv.

  Først sendte Ademola Lookman gjestene i ledelsen, før Ivan Cavaleiro økte ledelsen på straffe. Harvey Barnes reduserte på tampen for Leicester, men Fulham holdt unna.

  Dermed klatret Fulham over nedrykksstreken, mens Leicester forblir på en fjerdeplass med 18 poeng.

  DjRDDyD50ik
  Foto: MICHAEL REGAN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal