Solbakken-seier etter utrolige redninger og tvilsom straffe

Wolverhampton-manager Ståle Solbakken ble servert to tidlige julegaver: Først vartet Carl Ikeme opp med forbløffende keeperspill, så ble «ulvene» tildelt et tvilsomt straffespark.

Solbakken

Ståle Solbakken hadde marginene på sin side da Wolverhampton slo Blackpool 2-1 på bortebane fredag kveld.

– Super Carl Ikeme, sang Wolves-fansen for full hals på Bloomfield Road.

Og det var ikke uten grunn: Etter at Sylvan Ebanks-Blake ga Solbakken en tidlig ledelse, ble Carl Ikeme regelrett pepret av skudd i Wolves-målet.

Spesielt Liverpool-aktuelle Thomas Ince burde ha funnet nettmaskene, men skuddene snek seg enten utenfor eller ble stoppet av en umulig Ikeme.

– De hadde noen store sjanser, men Carl reddet dem alle. Det var en god og intens kamp på en vanskelig bane, sa Ståle Solbakken til Wolves' nettsted.

Doblet mot spillets gang

Sylvan

Sylvan Ebanks-Blake ble igjen en viktig mann for Ståle Solbakken.

Utover i andre omgang var det egentlig bare et spørsmål om når Ikeme måtte gi tapt, men så glimtet isteden Wolverhampton til på motsatt banehalvdel.

Bakary Sako dro seg vakkert inn i 16.-meteren, men Chris Basham valgte å holde igjen lynvingen. Dommeren pekte på straffemerket, men TV-bildene viste at holdingen startet utenfor 16.-meteren.

Dermed kunne Sylvan Ebanks-Blake enkelt sette inn sitt andre for dagen.

Avanserte fem plasser

Carl Ikeme klarte imidlertid ikke å fortsette storspillet helt ut: Ett minutt før full tid måtte han gi en enkel retur som Alex Baptiste headet i det åpne målet.

Reduseringen kom likevel for seint, og dermed kunne Ståle Solbakken juble for sin tredje seier på de fire siste kampene.

– Vi har sett i de siste fire kampene at vi er tilbake på rett spor. Vi ser bedre og bedre ut, og jeg håper det kan fortsette, sa Solbakken.

Wolverhampton tok samtidig et byks fra 18.- til 13. plass på tabellen – med én kamp mer spilt.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».