NRK Meny
Normal

Solbakken-seier etter utrolige redninger og tvilsom straffe

Wolverhampton-manager Ståle Solbakken ble servert to tidlige julegaver: Først vartet Carl Ikeme opp med forbløffende keeperspill, så ble «ulvene» tildelt et tvilsomt straffespark.

Solbakken

Ståle Solbakken hadde marginene på sin side da Wolverhampton slo Blackpool 2-1 på bortebane fredag kveld.

Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix

– Super Carl Ikeme, sang Wolves-fansen for full hals på Bloomfield Road.

Og det var ikke uten grunn: Etter at Sylvan Ebanks-Blake ga Solbakken en tidlig ledelse, ble Carl Ikeme regelrett pepret av skudd i Wolves-målet.

Spesielt Liverpool-aktuelle Thomas Ince burde ha funnet nettmaskene, men skuddene snek seg enten utenfor eller ble stoppet av en umulig Ikeme.

– De hadde noen store sjanser, men Carl reddet dem alle. Det var en god og intens kamp på en vanskelig bane, sa Ståle Solbakken til Wolves' nettsted.

Doblet mot spillets gang

Sylvan

Sylvan Ebanks-Blake ble igjen en viktig mann for Ståle Solbakken.

Foto: Nick Potts / Ap

Utover i andre omgang var det egentlig bare et spørsmål om når Ikeme måtte gi tapt, men så glimtet isteden Wolverhampton til på motsatt banehalvdel.

Bakary Sako dro seg vakkert inn i 16.-meteren, men Chris Basham valgte å holde igjen lynvingen. Dommeren pekte på straffemerket, men TV-bildene viste at holdingen startet utenfor 16.-meteren.

Dermed kunne Sylvan Ebanks-Blake enkelt sette inn sitt andre for dagen.

Avanserte fem plasser

Carl Ikeme klarte imidlertid ikke å fortsette storspillet helt ut: Ett minutt før full tid måtte han gi en enkel retur som Alex Baptiste headet i det åpne målet.

Reduseringen kom likevel for seint, og dermed kunne Ståle Solbakken juble for sin tredje seier på de fire siste kampene.

– Vi har sett i de siste fire kampene at vi er tilbake på rett spor. Vi ser bedre og bedre ut, og jeg håper det kan fortsette, sa Solbakken.

Wolverhampton tok samtidig et byks fra 18.- til 13. plass på tabellen – med én kamp mer spilt.

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale