NRK Meny
Normal

Stensbøl må dempe seg

Sjefen for Tromsø 2018, Bjørge Stensbøl har fått beskjed om å dempe seg.

Tromsø 2018-direktør Bjørge Stensbøl
Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten / SCANPIX

Styreformann Petter Jansen vil, etter de siste ukenes medieoppslag, ikke godta flere soloutspill i kampen for å få OL.

- Vi har tillit til Bjørge Stensbøl som daglig leder og vi har tillit til administrasjonen som vi synes gjør en bra jobb, men vi ønsker altså mindre eksponeringer av enkeltpersoner og mer eksponering av team, sier Petter Jansen til NRK.

Jansen har tatt lærdom av medieeksponeringen av arbeidsmetodene til Tromsø 2018. Både OL-dokumentaren på NRK og helgas VG-avsløring om sms-kommunikasjon til utenriksministeren, er uheldig for OL-saken.

- Akkurat TV-programmet ble vel mye eksponert mot enkeltperson, Bjørge. Riktignok har Bjørge gjort en fabelaktig jobb, men det er også veldig mange andre som har gjort det. Så det har vi gitt et klart signal om, sier Jansen videre.

Betyr det at det er andre som skal uttale seg til media i tiden framover ?

- Nei, det blir styreleder, daglig leder og informasjonssjef som skal uttale seg, men de må ha de målsetningene jeg har nevnt i pannebrasken når de det gjør, avslutter han. 

Bjørge Stensbøl sier via sms at han ikke har ytterligere kommentarer og overlater til styreformannen å uttale seg om saken.

Siste nytt

 • Kombinertgutta har signert avtalen

  Jørgen Graabak bekrefter overfor NRK at landslagsutøverne har signert utøverkontrakten med Norges skiforbund.

  NM kombinert sprint
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz

Sendeplan

Kl. Program Kanal