NRK Meny
Normal

Stensbøl fortsetter som før

Styreleder i Tromsø 2018, Petter Jansen, har skværet opp med daglig leder Bjørge Stensbøl.

Bjørge Stensbøl
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Bjørge Stensbøl har aldri sagt opp sin stilling som daglig leder for Tromsø 2018 AS, og kommer til å fortsette som leder for OL-selskapet. Han har styrets fulle tillit, og alle misforståelser er nå ryddet av veien.

- Det har ikke skjedd andre ting enn at vi fortsetter som før. Det vil si at Bjørge Stensbøl er daglig leder og løser jobben sin slik han har gjort tidligere, sier Petter Jansen til NRK.

Stensbøl sier i pressemeldingen at det ville være vanskelig for han å fortsette i jobben etter ditt intervju med NRK. Hva er din kommentar til det ?

- Jeg har snakket med Bjørge om dette og vi har skværet opp disse tingene. Utover det har ikke jeg flere kommentarer til det. Nå har vi fokus framover og det er jeg glad for, sier han videre.

Hvordan blir det med det videre samarbeidet ?

- Det kommer til å gå helt greit. Jeg har jobbet med Bjørge i mange år og han har den egenskapen til å si klart ifra, det har også jeg, så det kommer til å gå bra, sier Jansen.

Er dette å legge seg flat for Stensbøl fra styrets side ?

- Nei. Vi kommer fortsatt til å ha klart fokus på det som er styrets oppgaver. Det er å gi rettningen framover og å kontrollere at det som blir besluttet gjennomføres, hvilket jeg synes Bjørge gjør på en god måte, sier styreformannen.

Jeg ser i ettertid at det korte radiointervjuet med NRK kan ha blitt oppfattet som om jeg kritiserte Bjørge. Det beklager jeg i så fall. Det er ingen tvil om at han har, og hele tiden har hatt, styrets fulle tillit. Også etter den smule medieturbulensen de siste ukene. Han har rett og slett gjort en formidabel jobb for søkerselskapet siden sommeren 2006, og er rett mann til å lede prosessen videre.

Petter Jansen / Tromsø 2018

Truet med å gå av

Petter Jansen

Styreleder Petter Jansens uttalelser til NRK var det som satte i gang bråket i Tromsø 2018.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

I dag tidlig gikk Petter Jansen ut med sterk kritikk av Bjørge Stensbøl og ba om at det ble slutt med soloutspill fra ansatte i Tromsø 2018.

Det kommer frem av pressemeldingen at Stensbøl truet med å gå av som daglig leder etter kritikken.

-Det er riktig at jeg snakket med Petter Jansen på morgenkvisten i dag, og uttrykte at jeg ikke var fornøyd med det etterlatte inntrykket i NRK-intervjuet. Jeg sa til ham at det, dersom dette var å betrakte som en mild offentlig irettesettelse av meg som daglig leder, ville det bli vanskelig for meg å fortsette i jobben, sier Bjørge Stensbøl.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal