NRK Meny
Normal

Stensbøl fortsetter som før

Styreleder i Tromsø 2018, Petter Jansen, har skværet opp med daglig leder Bjørge Stensbøl.

Bjørge Stensbøl
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Bjørge Stensbøl har aldri sagt opp sin stilling som daglig leder for Tromsø 2018 AS, og kommer til å fortsette som leder for OL-selskapet. Han har styrets fulle tillit, og alle misforståelser er nå ryddet av veien.

- Det har ikke skjedd andre ting enn at vi fortsetter som før. Det vil si at Bjørge Stensbøl er daglig leder og løser jobben sin slik han har gjort tidligere, sier Petter Jansen til NRK.

Stensbøl sier i pressemeldingen at det ville være vanskelig for han å fortsette i jobben etter ditt intervju med NRK. Hva er din kommentar til det ?

- Jeg har snakket med Bjørge om dette og vi har skværet opp disse tingene. Utover det har ikke jeg flere kommentarer til det. Nå har vi fokus framover og det er jeg glad for, sier han videre.

Hvordan blir det med det videre samarbeidet ?

- Det kommer til å gå helt greit. Jeg har jobbet med Bjørge i mange år og han har den egenskapen til å si klart ifra, det har også jeg, så det kommer til å gå bra, sier Jansen.

Er dette å legge seg flat for Stensbøl fra styrets side ?

- Nei. Vi kommer fortsatt til å ha klart fokus på det som er styrets oppgaver. Det er å gi rettningen framover og å kontrollere at det som blir besluttet gjennomføres, hvilket jeg synes Bjørge gjør på en god måte, sier styreformannen.

Jeg ser i ettertid at det korte radiointervjuet med NRK kan ha blitt oppfattet som om jeg kritiserte Bjørge. Det beklager jeg i så fall. Det er ingen tvil om at han har, og hele tiden har hatt, styrets fulle tillit. Også etter den smule medieturbulensen de siste ukene. Han har rett og slett gjort en formidabel jobb for søkerselskapet siden sommeren 2006, og er rett mann til å lede prosessen videre.

Petter Jansen / Tromsø 2018

Truet med å gå av

Petter Jansen

Styreleder Petter Jansens uttalelser til NRK var det som satte i gang bråket i Tromsø 2018.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

I dag tidlig gikk Petter Jansen ut med sterk kritikk av Bjørge Stensbøl og ba om at det ble slutt med soloutspill fra ansatte i Tromsø 2018.

Det kommer frem av pressemeldingen at Stensbøl truet med å gå av som daglig leder etter kritikken.

-Det er riktig at jeg snakket med Petter Jansen på morgenkvisten i dag, og uttrykte at jeg ikke var fornøyd med det etterlatte inntrykket i NRK-intervjuet. Jeg sa til ham at det, dersom dette var å betrakte som en mild offentlig irettesettelse av meg som daglig leder, ville det bli vanskelig for meg å fortsette i jobben, sier Bjørge Stensbøl.

Siste nytt

 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein som stod hele kampen for bortelaget, mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP
 • Et mål for landet og mot verneplikt

  Tottenhams Son Heung-min scoret kampens eneste mål mot Kirgistan på volley da Sør-Korea spilte seg fram til åttedelsfinale i Asia-lekene.

  Det betyr at Son fortsatt har kurs for gullet han trenger for å unngå å måtte avtjene den obligatoriske verneplikten i hjemlandet. Leder han Sør-Korea til seier i Asia-lekene unntas han fra regelen.

  son
  Foto: Timur Matahari / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal