NRK Meny
Normal

Stensbøl fortsetter som før

Styreleder i Tromsø 2018, Petter Jansen, har skværet opp med daglig leder Bjørge Stensbøl.

Bjørge Stensbøl
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Bjørge Stensbøl har aldri sagt opp sin stilling som daglig leder for Tromsø 2018 AS, og kommer til å fortsette som leder for OL-selskapet. Han har styrets fulle tillit, og alle misforståelser er nå ryddet av veien.

- Det har ikke skjedd andre ting enn at vi fortsetter som før. Det vil si at Bjørge Stensbøl er daglig leder og løser jobben sin slik han har gjort tidligere, sier Petter Jansen til NRK.

Stensbøl sier i pressemeldingen at det ville være vanskelig for han å fortsette i jobben etter ditt intervju med NRK. Hva er din kommentar til det ?

- Jeg har snakket med Bjørge om dette og vi har skværet opp disse tingene. Utover det har ikke jeg flere kommentarer til det. Nå har vi fokus framover og det er jeg glad for, sier han videre.

Hvordan blir det med det videre samarbeidet ?

- Det kommer til å gå helt greit. Jeg har jobbet med Bjørge i mange år og han har den egenskapen til å si klart ifra, det har også jeg, så det kommer til å gå bra, sier Jansen.

Er dette å legge seg flat for Stensbøl fra styrets side ?

- Nei. Vi kommer fortsatt til å ha klart fokus på det som er styrets oppgaver. Det er å gi rettningen framover og å kontrollere at det som blir besluttet gjennomføres, hvilket jeg synes Bjørge gjør på en god måte, sier styreformannen.

Jeg ser i ettertid at det korte radiointervjuet med NRK kan ha blitt oppfattet som om jeg kritiserte Bjørge. Det beklager jeg i så fall. Det er ingen tvil om at han har, og hele tiden har hatt, styrets fulle tillit. Også etter den smule medieturbulensen de siste ukene. Han har rett og slett gjort en formidabel jobb for søkerselskapet siden sommeren 2006, og er rett mann til å lede prosessen videre.

Petter Jansen / Tromsø 2018

Truet med å gå av

Petter Jansen

Styreleder Petter Jansens uttalelser til NRK var det som satte i gang bråket i Tromsø 2018.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

I dag tidlig gikk Petter Jansen ut med sterk kritikk av Bjørge Stensbøl og ba om at det ble slutt med soloutspill fra ansatte i Tromsø 2018.

Det kommer frem av pressemeldingen at Stensbøl truet med å gå av som daglig leder etter kritikken.

-Det er riktig at jeg snakket med Petter Jansen på morgenkvisten i dag, og uttrykte at jeg ikke var fornøyd med det etterlatte inntrykket i NRK-intervjuet. Jeg sa til ham at det, dersom dette var å betrakte som en mild offentlig irettesettelse av meg som daglig leder, ville det bli vanskelig for meg å fortsette i jobben, sier Bjørge Stensbøl.

Siste nytt

 • Seriesølv til Kjelling og Drammen

  Etter 30-26-seier over Bækkelaget er seriesølvet sikret for Drammens håndballherrer. Nå er det klart at Arendal ikke kan ta igjen Kristian Kjellings menn i kampen om sølvet.

  Seriemester Elverum tok seier nummer 19 onsdag med 25-21 over Haslum.

  Kvartfinale håndball Elverum-Drammen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Storhamar én seier unna finale

  Storhamar slo Frisk Asker 4–1 borte, og kan bli klar for NM-finale om de vinner fredagens kamp mot Frisk. Storhamar leder 3–1 i kamper.

  Josh Nicholls (2), Mikael Zettergren og Jacob Berglund scoret for Storhamar. Cato Cocozza scoret for Frisk Asker.

  NM Ishockey 1. Semifinale: Storhamar - Frisk Asker
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Karamoko klar for FKH

  22 år gamle Benjamin Karamoko har signert for Haugesund.

  Karamoko er midtstopper, og kommer fra franske St. Etienne. Han har signert treårskontrakt med klubben.

  Sportssjef Jostein Grindhaug, Benjamin Kantie Karamoko og agent Traore Aboubakar
  Foto: FKH

Sendeplan

Kl. Program Kanal