NRK Meny
Normal

– Vi ødelegger ikke sporten, det er konkurrentene som må bli bedre

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no) De samme fire jentene som tok firedobbelt norsk på 15-kilometeren lørdag, er klare for å ta nye medaljer på tirsdag. Helst vil de tapetsere pallen på nytt.

Kristin Størmer Steira mener det er media som blåser opp temaet om de norske jentene som ødelegger skisporten.

Kristin Størmer Steira: ' Konkurrentene våre vet de har en jobb å gjøre

Tirsdag skal jentene gå 10-kilometer fristil med intervallstart, en øvelse som bør passe flere av de norske jentene godt.

I tillegg til Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira, skal også Astrid Uhrenholdt Jacobsen gå tirsdagens konkurranse.

Les også: Kowalczyk står over 10-kilometeren

Det knallsterke laget hevder formen fortsatt er god etter helgen, der samtlige fem jenter sparte seg i gårsdagens lagsprint-fiasko.

– Vi er en treningsvillig gjeng, det er ikke tilfeldig at vi gjør det vi gjør. Vi har bygd opp et veldig sterkt lag siden Liberec i 2009, og det får vi lønn for i dag, sier Therese Johaug.

Fikk kritiske spørsmål

Etter maktdemonstrasjonen på lørdagens 15-kilometer med skibytte, der Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira sikret de fire første plassene, ble den norske suksessen raskt et tema.

Flere stemmer mente den norske dominansen er ødeleggende for langrennssporten, ettersom store nasjoner som Tyskland og Russland står for viktige sponsorpenger til idretten.

Norsk dominans i VM

Slik så det ut på fristildelen av lørdagens 15-kilometer: Fire norske jenter i front, med polske Justyna Kowalczyk bakerst.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

På dagens pressekonferanse var superkvartetten imidlertid klare på at de ikke kan gjøre noe annerledes - det er konkurrentene som må skjerpe seg.

– Konkurrentene har en jobb å gjøre

– Vi kan ikke trene mindre for at andre skal slå oss, sier Bjørgen.

– Det er media som stiller de spørsmålene. Konkurrentene våre sier til oss at det er de som har en jobb å gjøre. Vi ødelegger ikke sporten, det er de andre som må ta grep, sier Kristin Størmer Steira.

Bjørgen virket lettere oppgitt over de kritiske spørsmålene fra det samlede pressekorpset.

– Lørdag «ødela» vi sporten. I går, da det ikke gikk så bra, ble vi dømt nord og ned. Det er ikke så lett å gjøre det riktige, ler Marit Bjørgen.

Therese Johaug tror flere av utlendingene kan bli farlige på morgendagens 10-kilometer - en øvelse Johaug vant i Davos for litt over én uke siden.

– Kowalczyk gikk fort i Davos, og hun kommer til å gå fort i morgen. Men så må vi også se opp for Charlotte Kalla. Hun har OL-gull på denne distansen, sier Therese Johaug.

VIDEO: Johaug: – Det blir syre i halsen og blodsmak i munnen

(artikkelen fortsetter under videoen)

Vår reporter Mads Håby stiller Therese Johaug spørsmålet, hvor hardt blir det i imorgen. Therese Johaug svarer med et smil " Det blir syra i halsen og blodsmak i munnen". Reporter: MadS Håby

There Johaug: ' Det blir syra i halsen og blodsmak i munnen

Tviler på gjentakelse

Landslagstrener Egil Kristiansen tviler på at de norske jentene klarer å gjenta bragden fra lørdag.

– Jeg drømmer selvsagt om en reprise, men hvis vi skal klare det, må vi ha 100 prosent klaff på alle sammen og det skjer ikke hver dag, sier Kristiansen, og legger til:

– Men vi har fem løpere som kan ta medalje. De som har dagen vil være der oppe, og det kan være alle, sier Kristiansen.

Marit Bjørgen har vunnet alt hun har stilt opp i så langt i VM, med gull på sprinten og skiathlon-øvelsen lørdag. Rognes-jenta mener formen fremdeles er god foran 10-kilometeren.

– Kroppen føles bra, jeg er i form, sier Bjørgen.

VIDEO: Marit Bjørgen: – Jeg vet jeg er i form

Marit Bjørgen sier hun har allerede vet hun er i form denne sesongen og er klar for en beinhard 10 km imorgen. Reporter: Mads Håby

Marit Bjørgen: ' Jeg vet jeg er i form

Hva synes du om den norske dominansen på kvinnesiden i langrenn? Si din mening i kommentarfeltet under!

Siste nytt

 • Norge møter Makedonia og Slovakia

  Norges landslagsherrer i fotball avslutter sesongen med bortekamper mot Makedonia og Slovakia.

  Landslagssjef Lars Lagerbäck sier i en pressemelding at han er veldig fornøyd med at de har fått på plass to treningskamper i november.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bratt Tour de France i 2018

  Neste års ritt, som starter på øya Noirmoutier på den franske vestkysten, inneholder ingen flat, individuell tempo.

  Mot slutten av Touren blir det særlig tøft med seks fjelletapper og fire andre kuperte etapper før selve avslutningen opp Champs-Élysées i Paris.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Aru har signert for Kristoffs lag

  Den italienske sykkelstjernen Fabio Aru blir lagkamerat med Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen i UAE Emirates neste sesong. Italienerens overgang fra Astana ble tirsdag kunngjort på UAE-lagets nettsted.

  Fabio Aru i den gule trøya.
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal