NRK Meny
Normal

Sykdom i den norske VM-leiren

ÖSTERSUND (NRK): Kristin Størmer Steira må droppe VM-generalprøven på grunn av forkjølelse. Nå henger veteranens VM-deltakelse i en tynn tråd.

Kristin Størmer Steira

NY NEDTUR: Kristin Størmer Steira er blitt syk en uke før VM.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Kristin har fått en helt vanlig forkjølelse. Hun har reist hjem og kommer ikke til å gå i Östersund i helga, sier landslagstrener Roar Hjelmeset.

Steira kom til Östersund torsdag, direkte fra høydesamling i Seiser Alm. Hun var en del av samme reisefølge som Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng.

– Ingen av de andre kjenner noe til sykdom foreløpig, sier Hjelmeset til NRK.

For Kristin Størmer Steira betyr sykdommen at sjansen for i det hele tatt å få konkurrere i VM blir mindre.

15 km ryker

Steira kom sent i gang med sesongen på grunn av et bekkenbrudd, og kom med som ellevte jente i den norske VM-troppen helt på tampen.

Landslagssjef Vidar Løfshus bekrefter at det nå blir vanskeligere å ta ut Steira på distanselag i VM.

– Hun var aktuell til fellesstarten med skibytte neste lørdag, som er en god øvelse for henne. Men da skulle hun gjerne ha vist formstigning i Östersund i helga. Den distansen ryker nok nå, sier Løfshus til NRK.

Nå blir det trolig Ragnhild Haga eller Martine Ek Hagen som blir femte jente på det norske laget på fellesstarten med skibytte. Marit Bjørgen har friplass som tittelforsvarer, mens Therese Johaug, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen er selvskrevne i kraft av sine prestasjoner.

Lukker ikke døra

Dermed ser den avsluttende tremila i klassisk stil ut til å bli eneste mulighet for Steira i VM.

– Vi lukker ikke døra der. Vi vet erfaringsvis at det kan bli slitasje og sykdom utover i et mesterskap, og Kristin er god på tremil. Samtidig vil det jo komme an på hva de andre jentene gjør tidligere i mesterskapet. Hvis de andre leverer veldig bra, vil de jo også ligge godt an på tremila, sier Vidar Løfshus.

Helgens øvelser i Östersund er klassisk sprint lørdag og 10 km fristil søndag. VM i Falun innledes torsdag med klassisk sprint. Til den øvelsen var Steira aldri aktuell.

Siste nytt

 • Rosenborg vant årets første kamp

  Rosenborg slo 3.divisjonslaget Kolstad 4-1 i en treningskamp. Erik Botheim og Erlend Sørhøy scoret hvert sitt mål, mens Andreas Helmersen scoret tre.

  Laster Twitter-innhold
 • Walcott klar for Everton

  Theo Walcott (28) går fra Arsenal til Everton. Han har signert en avtale som strekker seg til juni 2021.

  – Jeg ønsker å ta klubben til et nytt nivå, sa Walcott da han ble presentert for de blåkledde.

  Arsenal's Theo Walcott
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Carlsen-remis mot Kramnik

  Magnus Carlsen sto svakt, men reddet til slutt remis mot Vladimir Kramnik i Wijk aan Zee onsdag kveld. Spillerne ble enige om remis etter 63 trekk.

  Carlsen har en seier og fire remis etter fem runder.

  Magnus Carlsen, VM lynsjakk
  Foto: Christian Kråkenes / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal