NRK Meny
Normal

Dropper maratonsatsing, gjør som Kowalczyk

Etter en runde i tenkeboksen har Kristin Størmer Steira (32) bestemt seg for å satse mot VM i Falun neste vinter.

Steira, Johaug og Bjørgen

Kristin Størmer Steira har bestemt seg for å satse videre mot VM i Falun, sammen med Therese Johaug (t.v.) og Marit Bjørgen (t.h.).

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli / NTB scanpix

I fjor høst fortale Steira til NRK.no at langrennskarrieren kunne være over etter OL i Sotsji. Hun var blant annet fristet av å satse på maratonløping fram mot OL i Rio de Janeiro i 2016.

Etter OL-sesongen, der «den evige firer» fikk med seg en etterlengtet bronsemedalje fra tremila i Sotsji, gikk veteranen i tenkeboksen.

Nå er konklusjonen klar, etter at hun avsluttet sesongen med bronse på NM-tremila lørdag. Steira gjør det samme som Justyna Kowalczyk, gir seg selv en ny sesong med langrenn på internasjonalt toppnivå.

Trigges av VM-bakkene

På sin hjemmeside skriver hun:

«Det hele falt til slutt ned på om jeg har motivasjon til å gjøre den jobben som kreves for å kunne være med å kjempe om medalje i Falun neste vinter, både når det gjelder trening, og antall døgn på reisefot. Jeg har kommet frem til at det at det er noen utfordringer i forhold til hvilke kvaliteter som kreves i løypene i Falun, er noe som trigger og motiverer meg.»

Med andre ord: Steira har konkludert med at de tøffe motbakkene i VM-løypene passer hennes ferdigheter.

Vurderte å droppe landslaget

På hjemmesiden skriver Steira at hun også vurderte en satsing utenfor landslaget. Men hun velger å fortsette på lag med Marit Bjørgen, Therese Johaug & co.

«Jeg mener den kvaliteten det er på laget vårt, og et opplegg som jeg tror for min del ikke kan måle seg med noe annet, er bedre enn de fleste alternativer. Også er det jo en herlig gjeng å være på tur sammen med,» skriver Steira, som allerede har planlagt endringer i treningsopplegget.

Ferie 6500 moh.

Men først venter ferie, uten at det betyr at Steira legger seg til på en strand. Torsdag går nemlig turen til Nepal, der hun sammen med kjæresten Devon Kershaw og erfarne fjellfolk skal klatre på Mera Peak – 6500 meter over havet.

Det blir høydetrening på en ny måte for Kristin Størmer Steira.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Pressekonferanse: Presentasjon av elitelagene i langrenn
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08