Normal

Dropper maratonsatsing, gjør som Kowalczyk

Etter en runde i tenkeboksen har Kristin Størmer Steira (32) bestemt seg for å satse mot VM i Falun neste vinter.

Steira, Johaug og Bjørgen

Kristin Størmer Steira har bestemt seg for å satse videre mot VM i Falun, sammen med Therese Johaug (t.v.) og Marit Bjørgen (t.h.).

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli / NTB scanpix

I fjor høst fortale Steira til NRK.no at langrennskarrieren kunne være over etter OL i Sotsji. Hun var blant annet fristet av å satse på maratonløping fram mot OL i Rio de Janeiro i 2016.

Etter OL-sesongen, der «den evige firer» fikk med seg en etterlengtet bronsemedalje fra tremila i Sotsji, gikk veteranen i tenkeboksen.

Nå er konklusjonen klar, etter at hun avsluttet sesongen med bronse på NM-tremila lørdag. Steira gjør det samme som Justyna Kowalczyk, gir seg selv en ny sesong med langrenn på internasjonalt toppnivå.

Trigges av VM-bakkene

På sin hjemmeside skriver hun:

«Det hele falt til slutt ned på om jeg har motivasjon til å gjøre den jobben som kreves for å kunne være med å kjempe om medalje i Falun neste vinter, både når det gjelder trening, og antall døgn på reisefot. Jeg har kommet frem til at det at det er noen utfordringer i forhold til hvilke kvaliteter som kreves i løypene i Falun, er noe som trigger og motiverer meg.»

Med andre ord: Steira har konkludert med at de tøffe motbakkene i VM-løypene passer hennes ferdigheter.

Vurderte å droppe landslaget

På hjemmesiden skriver Steira at hun også vurderte en satsing utenfor landslaget. Men hun velger å fortsette på lag med Marit Bjørgen, Therese Johaug & co.

«Jeg mener den kvaliteten det er på laget vårt, og et opplegg som jeg tror for min del ikke kan måle seg med noe annet, er bedre enn de fleste alternativer. Også er det jo en herlig gjeng å være på tur sammen med,» skriver Steira, som allerede har planlagt endringer i treningsopplegget.

Ferie 6500 moh.

Men først venter ferie, uten at det betyr at Steira legger seg til på en strand. Torsdag går nemlig turen til Nepal, der hun sammen med kjæresten Devon Kershaw og erfarne fjellfolk skal klatre på Mera Peak – 6500 meter over havet.

Det blir høydetrening på en ny måte for Kristin Størmer Steira.

Siste nytt

 • Kalla dropper Tour de Ski

  Charlotte Kalla har VM i Seefeld som sitt naturlige hovedmål til vinteren. Hun dropper derfor Tour de Ski og rene sprinthelger.

  – I de periodene vil jeg heller trene, sier Kalla til TT.

  Charlotte Kalla
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Espejord rekker ikke LSK-kampen

  Runar Espejord er tilbake i trening, men Tromsøs toppscorer rekker ikke mandagens kamp mot Lillestrøm. TILs toppscorer har slitt med lysken i lang tid. Ikke siden 25. august har Espejord vært på banen i kamp. Han står med seks mål i Eliteserien.

  Runar Espejord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Europaligaen: Besiktas -Sarpsborg 08
Europaligaen: Celtic - Rosenborg