Hopp til innhold

Siste nytt

 • Alle de norske videre til finalen i orienterings-VM

  Nordmennene tok seg trygt gjennom kvalifiseringen til den individuelle sprinten i orienterings-VM i Skottland.

  Håvard Sandstad Eidsmo hadde den beste kvalifiseringen med 5. plass i sitt heat, i det samme heatet ble Eirik Langedal Brevik nummer sju.

  Elias Jonsson ble sjuendemann i sitt heat, mens tittelforsvarer Kasper Fosser ble nummer seks i det siste kvalifiseringsheatet.

  De 15 beste i hvert heat går til ettermiddagens finale.

  Kvinnene hadde heller ingen problemer med å ta seg videre fra sine heat. Andrine Benjaminsen (7. plass), Pia Young Vik (8. plass) og Ane Dyrkorn (13. plass) er alle klare for finalen, som sendes på NRK 1 og NRK TV fra klokka 1630

  Orientering
  Foto: NTB
 • Roglic bryter Tour de France

  Primoz Roglic står av årets Tour de France etter velten på den 12. etappen. Sloveneren lå på 6.-plass i sammendraget og var en av de fire store forhåndsfavorittene i etapperittet.

  Bora-hansgrohe opplyser at skadene Roglic pådro seg under torsdagens etappe gjør det krevende å fortsette rittet.

  Med bare noen få kilometer igjen av torsdagens etappe deiset sloveneren i bakken. Da han tråkket i mål med lagkompisene, var sykkeldrakten revet opp ved den ene skulderen.

  Etter etappen var Boras sportsdirektør Rolf Aldag bekymret på Roglics vegne.

  – Han har veldig vondt, og vi er nødt til å lytte til det medisinske apparatet. Vi må høre hva de tenker om hva Primoz kan gjøre. Akkurat nå er fokuset vårt på helt andre ting enn sammenlagtkampen, sa Aldag.

  Landsmann Tadej Pogacar, som i 2020 knep sammenlagtseieren i Tour de France foran nettopp Roglic, fikk vondt av 34-åringen etter krasjen.

  – Jeg fikk beskjed om at Primoz hadde krasjet etter vi hadde kommet i mål. Jeg ble ganske sjokkert, og det er virkelig dårlige nyheter. Jeg er veldig lei meg på hans vegne. Han har sett bedre og bedre ut for hver dag som går, slo Pogacar fast.

  Tour de France-sirkuset ruller fredag videre med en 165,3 kilometer lang etappe fra Agen til Pau.

  (NTB)

  Primoz Roglic
  Foto: Daniel Cole / AP
 • Fiskerstrand klar for italiensk fotball

  Landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand er klar for Serie A-klubben Fiorentina.

  Det viser Norges Fotballforbunds egne overgangssider.

  Serie A blir ikke 28-åringens første utenlandsopphold. I januar 2020 signerte hun for Brighton i den engelske toppdivisjonen. Men etter lite spilletid, vendt hun tilbake til Norge og signerte for LSK i juni 2021.

  Fiorentina endte på en 3. plass i den italienske ligaen forrige sesong.

  Cecilie Fiskerstrand
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal