Hopp til innhold

Steen Olsen med karrierebeste i storslalåm

Henrik Kristoffersen lå godt an til å få sin revansje etter gårsdagens slalåmfiasko. Han hadde tredje beste tid etter første omgang, men han fikk det for tøft nedover storslalåmløypa i Schladming, Østerrike, og endte på femteplass.

Men en annen nordmann som virkelig fikk det til å stemme både i første, men spesielt i andre omgang, var unggutten Alexander Steen Olsen (21). Han klatret hele 13 plasser i andre omgang og endte på fjerdeplass. Det er karrierebeste for juniorverdensmesteren som etter all sannsynlighet har sikra VM-plassen i både slalåm og storslalåm.

– Han gjør som han har gjort i det siste veldig trygge, fine første omganger også klinker han til i andre omgang med litt mer risiko, og da ser du hva som bor i han. Han topper det i dag, sier NRKs eksperkommentator Lars Elton Myhre.

Det ble dobbelt sveitsisk i Østerrike med Loïc Meillard øverst på pallen. Gino Caviezel som nummer to og en storfornøyd Marco Schwarz på tredjeplass.

Det ble ingen pallplass på Norge i dag, men likevel var det en fantastisk norsk laginnsats. Aleksander Aamodt Kilde imponerte og sikret åttendeplassen, mens Lucas Pinheiro Braathen blir nummer ti. Leif Kristian Nestvold-Haugen endte til slutt på 19.-plass.

steen olsen
Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Siste nytt

 • Sørloth og Real Sociedad tok poeng på Bernabeu

  Det ble verken mål eller vinner i den spanske toppkampen mellom Real Madrid og Real Sociedad, og dermed er Barcelonas luke på tabelltopp nå fem poeng. Real Sociedad må først og fremst takke keeper Alex Remiro for poenget. Han leverte flere gode redninger, tre av dem på avslutninger fra Vinicius Junior, skriver NTB.

  Sørloth
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Evensen vant sprinten i U23-VM

  Ansgar Evensen vant sprintrennet i U23-VM i langrenn etter å ha stukket fra finalefeltet tidlig og holdt unna i ensom majestet. Evensen vant foran svenskene George Ersson og Emil Danielsson, skriver NTB. Jonas Vika ble nummer fire. – Det er veldig kult. Dette har vært et av mine mål denne sesongen, sa Evensen i et intervju med FIS.

  Ansgar Evensen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Danmark sikret historisk VM-gull

  Det ble heseblesende håndball i VM-finalen mellom Danmark og Frankrike, som kun var to mål bak danskene med tre minutter igjen. Men så fjernet de røde all tvil med tre scoringer – og vant 34-29. Danskenes Rasmus Lauge scoret hele ti mål i finalen. Dermed er Danmark første nasjon til å vinne VM-tittelen tre ganger på rad.

  Danmark
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste