Hopp til innhold

Stavanger Oilers seriemester i ishockey – slo MS 6-2 etter Storhamar-tap

Med 6-2-seier over Manglerud Star er Stavanger Oilers nok en gang seriemester i ishockey. Kampen ble til matchball da Vålerenga slo Storhamar.

Vålerenga vant 3-2 på Jordal Amfi noen timer tidligere, og tok seg opp i ryggen på serietoer Storhamar med en runde igjen. Stavanger hadde allerede ett poengs forsprang til Storhamar og økte det til uinntagelige fire med lørdagens hjemmeseier.

Anders Tangen Henriksen scoret kampens første mål etter 2.52 minutter, og Stavanger så seg ikke tilbake. Henriksen endte som tomålsscorer for hjemmelaget, som godt kan møte MS igjen i NM-sluttspillets kvartfinale.

Vålerenga er bare ett poeng bak Storhamar i kampen om 2.-plass, to foran Stjernen og tre foran Sparta.

Jørgen Karterud sendte Vålerenga i føringen 5.41 inn i første periode av rivaloppgjøret i Oslo. Eskild Olsen utlignet senere i omgangen, men Mika Partanen ga VIF ledelse inn til første pause.

David Booth utlignet i midtperioden mot gamleklubben, men i siste periode ble Andreas Martinsen matchvinner for Vålerenga.

Stavanger Oilers
Foto: Carina Johansen / NTB

Siste nytt

 • Ruud-rival slipper operasjon

  Danskenes tennisyndling Holger Rune slipper å operere håndleddet, sier mor og manager Aneke Rune til Ekstra Bladet. Det gir håp om spill i OL for Casper Ruuds rival.

  Nye undersøkelser av hånden viser at det ikke er skade på noen leddbånd.

  – Skanningen viser likevel at det er en betennelse. Problemene oppsto allerede i mai, og det har ikke roet seg ennå, skriver Aneke Rune i en tekstmelding til Ekstra Bladet.

  Hun forteller videre at ATP-turneringene i Nord-Amerika, inkludert US Open, ikke er i fare. OL-spill kan imidlertid være risikabelt, opplyser Runes mor.

  (NTB)

  Germany Tennis Hamburg
  Foto: Frank Molter / AP
 • OL-klar polsk høydehopper suspendert for dopingbruk

  Den polske høydehopperen Norbert Kobielski er suspendert av Friidrettens Integritetsenhet (AUI) for brudd på dopingreglementet. 27-åringen ble nylig nummer seks i EM. Det skriver Aftonbladet.

  Kobielski har testet positivt på det forbudte stoffet pentedron, skriver AUI. Kobielski tok 6.-plassen i høydekonkurransen i Roma-EM i begynnelsen av juni. I tillegg har han bronse fra U23-EM tilbake i 2019.

  (NTB)

  ziT-9oR6Feo
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Nosa Dahl solgt til belgiske Mechelen

  Bodø/Glimt og Mechelen har kommet til enighet om en overgang for Petter Nosa Dahl (20).

  Det opplyser Glimt i egne mediekanaler. Nosa Dahl har bestått den medisinske testen hos sin nye klubb.

  Mandag kveld ble det klart at Glimt hadde avbrutt 20-åringens lån i KFUM Oslo. Der har han vært en sentral brikke for den nyopprykkede klubben fra hovedstaden.

  – KFUM fortjener en stor takk for måten de har utviklet Nosa på de siste månedene. Nå ønsker vi han lykke til i Belgia, sier sportslig administrativ leder i Bodø/Glimt, Håvard Sakariassen. (NTB)

  3nQXGwtpcm8
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal