Stavanger Oilers seriemester i ishockey – slo MS 6-2 etter Storhamar-tap

Med 6-2-seier over Manglerud Star er Stavanger Oilers nok en gang seriemester i ishockey. Kampen ble til matchball da Vålerenga slo Storhamar.

Vålerenga vant 3-2 på Jordal Amfi noen timer tidligere, og tok seg opp i ryggen på serietoer Storhamar med en runde igjen. Stavanger hadde allerede ett poengs forsprang til Storhamar og økte det til uinntagelige fire med lørdagens hjemmeseier.

Anders Tangen Henriksen scoret kampens første mål etter 2.52 minutter, og Stavanger så seg ikke tilbake. Henriksen endte som tomålsscorer for hjemmelaget, som godt kan møte MS igjen i NM-sluttspillets kvartfinale.

Vålerenga er bare ett poeng bak Storhamar i kampen om 2.-plass, to foran Stjernen og tre foran Sparta.

Jørgen Karterud sendte Vålerenga i føringen 5.41 inn i første periode av rivaloppgjøret i Oslo. Eskild Olsen utlignet senere i omgangen, men Mika Partanen ga VIF ledelse inn til første pause.

David Booth utlignet i midtperioden mot gamleklubben, men i siste periode ble Andreas Martinsen matchvinner for Vålerenga.

Stavanger Oilers

• Verstappen vant i Kina

Max Verstappen vant Formel-1-sprinten i Kina natt til lørdag norsk tid.

Han slo Lewis Hamilton med 13,043 sekunder.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».