Hopp til innhold

Stavanger Oilers knuste Vålerenga – serielederen måtte slite

Stavanger Oilers klatret til 3.-plass i eliteserien i ishockey ved å slå Vålerenga 6-2 på bortebane. Serieleder Sparta måtte slite for å slå Ringerike.

Oilers tok ledelsen snaut halvveis i første periode ved Bryce Gervais og ga den aldri fra seg. Etter to perioder sto det 2-3, men gjestene økte ledelsen tre ganger i den siste perioden. Gervais scoret to mål og hadde også en assist.

Ikke lenge etter ledermålet ble det slagsmål mellom Vålerengas Didrik Nøkleby Svendsen og gjestenes Tommy Kristiansen etter en stygg takling fra Oilers-spilleren, og begge fikk matchstraff. På vei ut gjorde Kristiansen en ufin gest mot hjemmefansen.

Stjernen knuste kriserammede Manglerud Star 7-1 med tre mål av Austin Cangelosi og forsvarte 2.-plassen, mens serieleder Sparta måtte vente lenge på scoring mot Ringerike. Gjestene holdt nullen til det var spilt 53.42 minutter, men da fikk Henrik Knold inn ledermålet. Martin Grönberg fastsatte resultatet til 2-0 i tomt bur 17 sekunder før slutt. Dermed har Sparta fortsatt seks poengs luke på tabelltopp.

Frisk Asker slo Lillehammer 5-2 og trygget 5.-plassen. Kampen mellom Storhamar og Grüner ble utsatt på grunn av sykdom hos sistnevnte.

(©NTB)

Lillehammer - Stavanger Oilers
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Langrennssjefen har fått korona

  Langrennssjef Espen Bjervig har fått korona. Det bekrefter han selv til VG.

  Avisen skriver videre at de er tilbake til svært strenge tiltak som minner om tiden da pandemien var på sitt verste.

  Blant tiltakene er at utøvere flyttes inn i leiligheter. Der sørger de selv for «selvhusholdning». Det vil si at de lager all mat selv. Det foregår så godt som ingen aktivitet inne på hotellet på Beitostølen, utøverne rører ikke buffeter og alle har egne soverom.

  – Heldigvis er det ingen andre som ennå har testet positivt på Lillehammer. Det ser ut som vi berget med bare meg, sier Bjervig.

  Verdenscup i nordiske grener i Ruka
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Dobler antall sprintløp i Formel 1 neste år

  Formel 1 annonserte onsdag hvilke baner det skal kjøres sprintløp på i 2023-sesongen. Det blir totalt seks sprintløp neste sesong. Tidligere har det vært tre.

  Her skal sprintløpene finne sted:

  Aserbajdsjan - Baku Street Circuit

  Østerrike - Red Bull Ring

  Belgia - Spa-Francorchamps

  Qatar - Losail Circuit

  USA - Circuit of The Americas

  Brasil - Interlagos

  Motorsport, Formel 1, Öterrikiska Grand Prix,
  Foto: MANFRED BINDER / GEPA pictures
 • BA: Harder blir permanent Brann-trener

  Newzealenderen Oliver Harder (36) fortsetter som trener for Branns kvinnelag og slutter dermed som sportssjef i klubben, melder Bergensavisen.

  Harder overtok ansvaret som hovedtrener midlertidig da Alexander Straus ble hentet av Bayern München i sommer. Ifølge BA blir det besluttet at han får jobben permanent på et styremøte i klubben onsdag.

  Brann tok både serie- og cupgull under Harders ledelse i høst. Han ble i utgangspunktet hentet inn som sportssjef for laget, en jobb han nå må si ifra seg. (NTB)

  NM-finale fotball 2022: Brann – Stabæk (3-1)
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste