NRK Meny
Normal

Oilers sikret sin fjerde kongepokal etter finalethriller

– Vi har en evne til å være best når vi blir hardt presset, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Oilers

FEIRING: Stavanger Oilers kunne juble for sin fjerde strake NM-tittel.

Laster innhold, vennligst vent..

«Bøtta» blir i Stavanger! Stavanger Oilers leverte varene foran et fullsatt DNB Arena lørdag kveld. Det kokte til tider blant de fremmøtte, og det med god grunn. Publikum fikk virkelig valuta for pengene da Oilers slo Storhamar 4-2 i den sjuende og avgjørende NM-finalen. Det ble spenning til siste slutt i Stavanger.

– Det var kjempespennende. Det er små marginer, men nok en gang så klarer vi å dra det i land. Vi har en evne til å være best når vi er hardt presset, sier Oilers-trener Petter Thoresen til NRK.

Stavanger Oilers ledet på det meste 3-0 og så ut til å ha avgjort kampen. Men Storhamar nektet å gi seg uten kamp. To minutter ut i tredje periode dukket unggutten Martin Gran opp og sørget for 3-2.

For Oilers-spiller Tommy Kristiansen ble det ekstra nervepirrende på slutten.

Jeg holdt på å tisse på meg da de gikk opp til 3-2. Men vi finner en måte å vinne på, og det er utrolig stort, sier Kristiansen til NRK.

Han satte pucken i mål to ganger under lørdagens finale.

– Det er prefekt timing at jeg klarte å score to i dag. Dette skal nytes!

Saken fortsetter under videobildet:

Oilers slo Storhamar 4-2 - jubelen vil ingen ende ta i DNB Arena.

KOKTE: Hjemmepublikumet var godt fornøyd med sine egne og lagde liv i DNB Arena.

Stolt trener

Thoresen

SUKSESSTRENER: Oilers-trener Petter Thoresen.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Det var ingen tvil om Thoresen var stolt over etter at laget hans ble norgesmestere for fjerde gang på rad.

– Gutta løser det veldig, veldig bra. Det er langsiktig og godt arbeid som gjør at vi nok en gang vinner kongepokalen. Spillere som er sultne på å vinne igjen og en klubb som stiller opp er avgjørende, sier Oilers-treneren.

De regjerende norgesmesterne startet kampen best og hadde overtaket de ti første minuttene. Gode redninger av Storhamar-målvakt Andrew Engelage holdt spenning i kampen. Men Ruben Smith i Oilers-målet disket også opp med et par praktredninger.

Storhamar var absolutt på vei til å kjempe seg inn i kampen. Men drøye fire minutter før slutt i første periode mister Storhamar-forsvaret kontrollen over pucken. Adrian Veideman lurte pucken mellom beina på Storhamar-målvakten, og sørget for at arenaen kokte!

– Johnsen: De vinner fortjent i dag

johnsen

SISTE KAMP: Storhamar-legenden Pål Johnsen spilte sin siste kamp på elitenivå lørdag.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Oilers ledet 2-0 etter første periode, og da de på det meste ledet 3-0 så det svart ut for Storhamar. Men Lars Løkken Østli sørget tente det første håpet for gjestene, da han to minutter før andre periode var over satte pucken bak Oilers-målvakten. Og da det i starten av tredje periode ble 3-2, øynet laget fra Hamar håpet.

– Vi er ganske nær 3-3. Men det er vanskelig å hente inn tre mål på et så godt lag som Stavanger. De vinner fortjent i dag, sier Storhamars Pål Johnsen til NRK.

Storhamar-legenden spilte lørdag sin siste kamp for klubben.

– Litt rart at det er slutt, men sånn er livet. Det er vemodig, men samtidig så er det på tide at ungguttene tar over nå. Jeg er stolt av klubben og av alle de som har bretta opp armene for å snu trenden, avslutter 39-åringen.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale