NRK Meny
Normal

Staten bør lønne trenere

Fridrettssjef Ketil Tømmernes vil at staten skal lønne trenere innen idretten.

Ketil Tømmernes
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Tømmernes er 90 prosent av idrettens budsjett finansiert av private sponsorer og han mener staten bør spytte inn mer penger.

Han mener staten bør ta ansvar for Ifølge den profesjonelle delen av idretten på samme måte som de støtter den profesjonelle delen av teater og opera.

Tømmernes misunner Frankrike som har 106 statsansatte, friidrettstrenere - og svenskene, som har 30 friidrettshaller og kommunalt ansatte knyttet til miljøene.

Min drøm er at staten skal behandle oss som all annen kultur

Ketil Tømmernes

Sportssjefen vil ikke ha dårligere betingelser enn land Norge konkurrerer mot. Han mener at hvis toppidrett skal være viktig for Norge, så må det tenkes annerledes.

- Budsjettet vårt er 100 prosent basert på sponsorere og midler fra Olympiatoppen. Min drøm er at staten skal behandle oss som all annen kultur. For meg er det en helt uforståelig forskjell. Jeg synes NIF-styret skulle jobbe med dette. Det er her det hele begynner hvis vi vil ha en idrettsnasjon, sier Tømmernes til Aftenposten.

Siste nytt

 • Aru har signert for Kristoffs lag

  Den italienske sykkelstjernen Fabio Aru blir lagkamerat med Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen i UAE Emirates neste sesong. Italienerens overgang fra Astana ble tirsdag kunngjort på UAE-lagets nettsted.

  Fabio Aru i den gule trøya.
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • 39-åring gjør keeper-comeback

  Tidligere landslagskeeper Tone Wølner (39) skal hjelpe et skadeutsatt Storhamar-lag i eliteserien i håndball.

  Hamar-klubben har bare hatt én målvakt tilgjengelig etter at Alma Hasanic Grizovic ble skadet. Nå styrkes den plassen med Wølner, som la opp i 2015.

  Tone Wølner
  Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix
 • Ny motstander for Anthony Joshua

  Neste lørdag skulle Anthony Joshua forsvare sin tungvektstittel i boksing mot bulgarske Kubrat Pulev.

  Nå har derimot Pulev trukket seg fra kampen som følge av en skade i skulderen.

  Pulevs erstatter er Carlos Takam. Franskmannen er rangert som nummer tre i verden på IBFs tungvektsliste, bak nettopp Pulev og Joshua.

  BOXING-HEAVYWEIGHT/JOSHUA-PULEV
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal