NRK Meny
Normal

Staten bør lønne trenere

Fridrettssjef Ketil Tømmernes vil at staten skal lønne trenere innen idretten.

Ketil Tømmernes
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Tømmernes er 90 prosent av idrettens budsjett finansiert av private sponsorer og han mener staten bør spytte inn mer penger.

Han mener staten bør ta ansvar for Ifølge den profesjonelle delen av idretten på samme måte som de støtter den profesjonelle delen av teater og opera.

Tømmernes misunner Frankrike som har 106 statsansatte, friidrettstrenere - og svenskene, som har 30 friidrettshaller og kommunalt ansatte knyttet til miljøene.

Min drøm er at staten skal behandle oss som all annen kultur

Ketil Tømmernes

Sportssjefen vil ikke ha dårligere betingelser enn land Norge konkurrerer mot. Han mener at hvis toppidrett skal være viktig for Norge, så må det tenkes annerledes.

- Budsjettet vårt er 100 prosent basert på sponsorere og midler fra Olympiatoppen. Min drøm er at staten skal behandle oss som all annen kultur. For meg er det en helt uforståelig forskjell. Jeg synes NIF-styret skulle jobbe med dette. Det er her det hele begynner hvis vi vil ha en idrettsnasjon, sier Tømmernes til Aftenposten.

Siste nytt

 • Gerrard kan bli Rangers-manager

  Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

  SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Magnus Carlsen slo Topalov

  Magnus Carlsen beseiret Veselin Topalov for første gang på seks år og avløste bulgareren som leder av storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan, melder NTB. Det var den norske verdensmesterens annen seier i turneringen. De fem øvrige partiene har endt med remis, og totalt er Carlsen nå ubeseiret i sine 30 siste partier.

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal