NRK Meny
Normal

Startnummeret var i buksa

Lagkonkurransen i kombinert gikk i dass for USA etter at Bill Demong rotet bort startnummeret sitt.

Bill Demong
Foto: DAVID W CERNY / REUTERS

Demong skulle hoppe først på det amerikanske laget, men fikk ikke sette utfor i hoppbakken fordi han ikke hadde startnummer på brystet.

Det ble igangsatt en større leteaksjon i hopptårnet og i området rundt hoppbakken, men startnummeret kom ikke til rette før det var for seint.

Etter mye om og men dukket det opp nede i det ene buksebeinet i hoppdressen til Demong.

Det viste seg at vesten med startnummeret hadde havnet nede på ankelen i hoppdressen under et dobesøk like før han skulle i aksjon i VM-bakken.

- Jeg er bare fryktelig lei meg. Jeg må bare beklage overfor lagkameratene mine det som skjedde, sa Bill Demong til NRK etter at fadesen var et faktum.

- Jeg synes så synd på Bill. Alle vi som var der glemte at det var konkurranse, og hjalp han med å lete, sa Norges Magnus Moan.

Nytt gull i vasken

USA var på forhånd en av de store favorittene til gullet i lagkonkurransen, men havnet sist etter at de bare fikk tre hopp gjeldende, og de valgte å trekke seg fra langrennet seinere torsdag.

For Todd Lodwick ble drømmen et nytt VM-gull knust med lagkameratens rot på do, og det tok lang tid før Lodwick kom ut fra lagets bod etter hopprennet.

- Vi tar en fridag og vi kan ikke være sinte på Bill. Han gjorde det ikke med vilje. Nå er det bare å gå videre, sa en diplomatisk, men tydelig skuffet Lodwick.

- Nå får vi heller fokusere på den individuelle rennet på lørdag, avsluttet han.

Les: Norge på sjetteplass

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Langløp
Toppidrettsveka
NM-veka: NM-kveld