NRK Meny
Normal

Svendsen: – Helt klart en ulempe

BEITOSTØLEN (NRK): På grunn av høyt startnummer kan Emil Hegle Svendsens (30) gullsjanser på sprinten være svekket allerede før VM har startet.

Emil Hegle Svendsen

SISTE INNSPURT: Emil Hegle Svendsen og resten av skiskytterlandslaget trener på Beitostølen uka før VM starter.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Svendsen ofret verdenscuprennene i USA for å forberede seg i fred og ro til skiskyting-VM i Holmenkollen.

– Jeg tror formen er på gang nå, og jeg at jeg har hatt godt av å trene. Det har vært bedre enn å gå mange renn for meg. Jeg har hakket mer selvtillit nå, så får vi se om jeg får det ut i konkurranse, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Denne uken legges siste finpuss i nydelige forhold på Beitostølen.

– Målet er å ta med seg medaljer. Jeg vet ikke om jeg kan forvente tidenes mesterskap fra min side, men inntil videre lever jeg i troa og går på VM med friskt mot, forklarer han.

VM starter med mix stafett neste torsdag, sprinten følger så to dager etter.

– Kan ha mye å si

World Cup Biathlon Johannes Thingnes Boe

BEDRE: Johannes Thingnes Bø gikk forbi Emil Hegle Svendsen i verdenscupsammendraget med seier og andreplass i USA.

Foto: Robert F. Bukaty / Ap

Og etter at Johannes Thingnes Bø sikret seg en seier og en andreplass i rennene i Presque Isle, gikk han forbi Svendsen i verdenscupsammendraget. Også Tarjei Bø ligger foran. Siden de 10 beste får velge startnummer først, og bare to fra hver nasjon, havner Svendsen i pulje to i stedet. Dermed ender han sannsynligvis med sent startnummer.

Forholdene i Kollen-løypene er uforutsigbare ni dager før mesterskapet starter. Og Svendsens VM-sjanser kan bli kraftig svekket.

– Det er klart det er en ulempe. Og den største ulempen ved ikke å gå i USA, og det visste jeg på forhånd. Men der og da kunne jeg ikke tenke på det. Det er flere sjanser i VM, og det blir aldri helt som man tror, selv om det som regel er en fordel å starte tidlig i Kollen. Det kan ha mye å si, innrømmer Svendsen.

Medaljen kan glippe

Tarjei Bø mente han tapte seieren på sent startnummer i Hochfilzen før jul. Også Svendsen tror medalje på sprinten blir vanskelig.

– Helt klart. Det er et gammelt ordtak som sier at hvis man ikke går som nummer en til 15 der, så vinner man ikke. Det er ikke uten grunn at det utsagnet eksistere, forteller Svendsen.

– Men hadde jeg reist til USA, så hadde jeg gått noen dårlige løp der bare. Avgjørelsen var riktig.

Samle overskudd

Egil Gjelland

BLINK: Landslagstrener Egil Gjelland håper Emil Hegle Svendsens form kommer i tide.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

For Thingnes Bø, som er regjerende mester på VM-sprinten, øker derimot medaljesjansene.

– Det kan være bra for meg, men jeg håper det blir mest mulig rettferdig, forteller han.

Landslagssjef Egil Gjelland mener Svendsen uansett har tatt skritt i riktig retning den siste måneden.

– Det ser bra ut. Han går bra i løypa og skyter jevnt fra. Nå må han samle overskudd, få en god flyt og føle seg trygg, så håper jeg han får ut det han er god for i VM, sier han.

Siste nytt

 • Fourcade vant verdenscupen

  Martin Fourcade tok sammenlagtseieren i verdenscupen, med ti treff og et godt skiløp i Tjumen. Johannes Thingnes Bø hadde en helsvart dag på jobb og måtte se både sammenlagtseieren og sprintcupen ryke. Han ble imidlertid beste norske på en 14. plass.

  Martin Fourcade
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Giggs opna med storsiger

  Ryan Giggs opna sin karriere som landslagssjef for Wales med 6-0 i bortekampen mot Kina i dag. Gareth Bale scora tre av Wales' mål, hans første hattrick på landslaget. Han er oppe i 29 landslagsmål, eitt meir enn legenden Ian Rush. Sigeren er Wales' største på 22 år, og Kina-manger Marcello Lippis største landslagstap nokosinne.

  Ryan Giggs
  Foto: - / AFP
 • - Har spela sin siste United-kamp

  Den amerikanske tv-kanalen ESPN melder at Zlatan Ibrahimovic har spela sin siste kamp for Manchester United. Kjelder ESPN har vore i kontakt med, seier at svensken er i ferd med å diskutere in kontrakt med LA Galaxy. Zlatan har ikkje spela for United sidan han slo opp sin kneskade 2. juledag.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par