NRK Meny
Normal

Start videre i cupen etter målshow: – Vi er med for å vinne

Donn holdt i 40 minutter mot Start. I andre omgang kom scoringene på rekke og rad for de glade sørlendingene.

NM fotball 1. runde mellom Donn og Start

SE VIDEO: Se alle målene til Start her.

Laster innhold, vennligst vent..

Start brukte hele 40 minutter før de fant vegen til nettmaskene mot tredjedivisjonslaget Donn. Etter et frispark fra Matias Rasmussen og mye klabb og babb inne i boksen havnet til slutt ballen hos Rolf Daniel Vikstøl som på kloss hold kunne sette balle i mål.

Dermed gikk eliteserielaget til pause med en litt lavere skuldre etter en ellers meget tam første omgang.

Fire mål på åtte minutter

De gulkledde var langt mindre tamme etter hvilen og fortsatte der de slapp i første. Etter ett og et halvt minutt steg Kristoffer Ajer til værs etter et nydelig innlegg fra Henrik Robstad og headet inn Starts andre mål. Deretter fulgte Robert Sannes og Lasse Sigurdsen opp med hver sin scoring.

Åtte minutter før slutt ble Mathias Rasmussen felt innenfor 16-meteren. Samme mann satte den til venstre for keeper og i mål. Tre minutter senere satte Erlend Segberg en retur fra Donn-keeper Ole Gerhard van Ditshuizen. Lars-Jørgen Salvesen og Lasse Sigurdsen satte inn hvert sitt mål i siste spilleminutt, dermed vant Start overlegent 8-0.

– Vi har mange sjanser i første omgang. Men med syv år i andre omgang er det for dårlig, sier tomålsscorer Sigurdsen etter kampen.

Steinar Pedersen ny start-trener

FORNØYD: Steinar Pedersen fikk flere gode svar etter torsdagens cup-kamp.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Vi er med for å vinne

– Jeg får svar fra gutta om at de viser karakter, er proffe i hodet og viser karakter. vi får mange forskjellige målscorere. Det var mange positive tendenser i spillet i dag, vi fikk rullert litt på spillet og jeg er godt fornøyd med guttene, sier Steinar Pedersen etter kampen.

Og på spørsmål om hvordan han ser for seg resten av cupen, svarer Start-treneren følgende:

– Vi er med for å vinne!

Siste nytt

 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale