Start rykket ned: – Tungt

Så er det til slutt også teoretisk klart: Start rykker ned til 1. divisjon etter søndagens tap mot Viking.

d

TUNGT: Start-keeper Håkon Opdal depper etter oppgjøret som sendte Start ned fra Eliteserien.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Saken oppdateres.

– Det er skuffende og tungt. Vi har ligget der nede hele året og visste det var en stor utfordring. I dag er det et faktum, sier Start-trener Steinar Pedersen til TV 2.

Start måtte ta poeng borte mot Viking,og i resten av oppgjørene for den saks skyld, om de skulle ha en ørliten drøm om videre Eliteserie-plass. Etter lagets første seier på 450 dager forrige runde, var selvtilliten større, men et Viking på medaljejakt ble for tøft for sørlendingene.

Opdal-blemme

Da Tapio Heikkilä styrte ballen i eget nett etter 26 minutter var allerede drømmen i ferd med å bli knust. Start hadde sjanser, men da keeper Håkon Opdal var på bærtur i andre omgang, og lot Joackim Jørgensen lure inn scoring nummer to for Viking, var det hele over. Neste år skal de spille i 1. divisjon.

– Det var bare flaks at jeg scoret. Jeg traff med skulderen, men mål er mål, sier Jørgensen til TV 2.

Steinar Pedersen

OVER: Det har vært en tung sesong for Start-trener Steinar Pedersen.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Viking, på sin side, tok med seg tre viktige poeng i medaljekampen. Med 39 poeng er det bare tre poeng bak Odd på bronseplass.

– Vi har vært i medaljekampen siden i sommer vi. Vi nyter dette, og det var viktige poeng i dag. Det blir fire spennende kamper. Hvis de der oppe fortsetter å underprestere gang etter gang, så kanskje, sier Viking-trener Kjell Jonevret med et smil.

Ser fremover

Forrige gang Start rykket ned fra øverste divisjon var i 2012, men da rykket Kristiansand-klubben opp igjen på første forsøk.

– Start skal være i den øverste divisjonen. Jeg ser mer fremover enn bakover akkurat i dag, sier Start-legenden Erik Ruthford Pedersen til TV 2.

– Jeg tror den tøffe situasjonen vi har vært i helt siden forrige høst, har tært på spillergruppa, mener hans sønn, og Start-trener, Steinar Pedersen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Elabdellaoui stod over trening

  Landslagstrener Lars Lagerbäck bekrefter at Omar Elabdellaoui stod over tirsdagens landslagstrening grunnet en smell i foten. Elabdellaoui og landslagets medisinske apparat er imidlertid ikke redd for at lørdagens kamp mot Spania står i fare.

  Landslagstrening
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • VG: Nystad vil bli landslagssjef

  Trond Nystad har søkt på stillingen som ny landslagssjef etter Vidar Løfshus. Det bekrefter han overfor VG. Nystad sa nylig opp jobben sin i det østerrikske langrennslandslaget, etter dopingskandalen som preget store deler av VM.

  trond Nystad
  Foto: NRK
 • Seks hoppere til Planica

  Kommende helg er det verdenscupavslutning (skiflyging) i Planica. Der er følgende hoppere tatt ut: Robert Johansson, Anders Fannemel, Johann André Forfang, Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik og Robin Pedersen. Thomas Aasen Markeng blir i Norge.

  RawAir Vikersund. Verdenscup.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal