NRK Meny
Normal

Start rykket ned: – Tungt

Så er det til slutt også teoretisk klart: Start rykker ned til 1. divisjon etter søndagens tap mot Viking.

d

TUNGT: Start-keeper Håkon Opdal depper etter oppgjøret som sendte Start ned fra Eliteserien.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Saken oppdateres.

– Det er skuffende og tungt. Vi har ligget der nede hele året og visste det var en stor utfordring. I dag er det et faktum, sier Start-trener Steinar Pedersen til TV 2.

Start måtte ta poeng borte mot Viking,og i resten av oppgjørene for den saks skyld, om de skulle ha en ørliten drøm om videre Eliteserie-plass. Etter lagets første seier på 450 dager forrige runde, var selvtilliten større, men et Viking på medaljejakt ble for tøft for sørlendingene.

Opdal-blemme

Da Tapio Heikkilä styrte ballen i eget nett etter 26 minutter var allerede drømmen i ferd med å bli knust. Start hadde sjanser, men da keeper Håkon Opdal var på bærtur i andre omgang, og lot Joackim Jørgensen lure inn scoring nummer to for Viking, var det hele over. Neste år skal de spille i 1. divisjon.

– Det var bare flaks at jeg scoret. Jeg traff med skulderen, men mål er mål, sier Jørgensen til TV 2.

Steinar Pedersen

OVER: Det har vært en tung sesong for Start-trener Steinar Pedersen.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Viking, på sin side, tok med seg tre viktige poeng i medaljekampen. Med 39 poeng er det bare tre poeng bak Odd på bronseplass.

– Vi har vært i medaljekampen siden i sommer vi. Vi nyter dette, og det var viktige poeng i dag. Det blir fire spennende kamper. Hvis de der oppe fortsetter å underprestere gang etter gang, så kanskje, sier Viking-trener Kjell Jonevret med et smil.

Ser fremover

Forrige gang Start rykket ned fra øverste divisjon var i 2012, men da rykket Kristiansand-klubben opp igjen på første forsøk.

– Start skal være i den øverste divisjonen. Jeg ser mer fremover enn bakover akkurat i dag, sier Start-legenden Erik Ruthford Pedersen til TV 2.

– Jeg tror den tøffe situasjonen vi har vært i helt siden forrige høst, har tært på spillergruppa, mener hans sønn, og Start-trener, Steinar Pedersen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix
 • Semifinale for sandvolleyballgutta

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale i EM etter 2-1 seieren mot den nederlandske duoen Varenhorst/Bouter. Det var deres femte strake seier i mesterskapet. Semifinalen spilles søndag, etterfulgt av en eventuell finale samme dag.

  Foto: Peter Schneider / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale