Hopp til innhold

Start rykket ned: – Tungt

Så er det til slutt også teoretisk klart: Start rykker ned til 1. divisjon etter søndagens tap mot Viking.

d

TUNGT: Start-keeper Håkon Opdal depper etter oppgjøret som sendte Start ned fra Eliteserien.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Saken oppdateres.

– Det er skuffende og tungt. Vi har ligget der nede hele året og visste det var en stor utfordring. I dag er det et faktum, sier Start-trener Steinar Pedersen til TV 2.

Start måtte ta poeng borte mot Viking,og i resten av oppgjørene for den saks skyld, om de skulle ha en ørliten drøm om videre Eliteserie-plass. Etter lagets første seier på 450 dager forrige runde, var selvtilliten større, men et Viking på medaljejakt ble for tøft for sørlendingene.

Opdal-blemme

Da Tapio Heikkilä styrte ballen i eget nett etter 26 minutter var allerede drømmen i ferd med å bli knust. Start hadde sjanser, men da keeper Håkon Opdal var på bærtur i andre omgang, og lot Joackim Jørgensen lure inn scoring nummer to for Viking, var det hele over. Neste år skal de spille i 1. divisjon.

– Det var bare flaks at jeg scoret. Jeg traff med skulderen, men mål er mål, sier Jørgensen til TV 2.

Steinar Pedersen

OVER: Det har vært en tung sesong for Start-trener Steinar Pedersen.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Viking, på sin side, tok med seg tre viktige poeng i medaljekampen. Med 39 poeng er det bare tre poeng bak Odd på bronseplass.

– Vi har vært i medaljekampen siden i sommer vi. Vi nyter dette, og det var viktige poeng i dag. Det blir fire spennende kamper. Hvis de der oppe fortsetter å underprestere gang etter gang, så kanskje, sier Viking-trener Kjell Jonevret med et smil.

Ser fremover

Forrige gang Start rykket ned fra øverste divisjon var i 2012, men da rykket Kristiansand-klubben opp igjen på første forsøk.

– Start skal være i den øverste divisjonen. Jeg ser mer fremover enn bakover akkurat i dag, sier Start-legenden Erik Ruthford Pedersen til TV 2.

– Jeg tror den tøffe situasjonen vi har vært i helt siden forrige høst, har tært på spillergruppa, mener hans sønn, og Start-trener, Steinar Pedersen.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Serena Williams tapte i sin første singlekamp på ett år

  Serena Williams tapte for franske Harmony Tan i den første runden av Wimbledon. Det var amerikanerens første singlekamp siden samme turnering i fjor.

  Williams hadde før tirsdagens oppgjør ikke konkurrert i single siden 28. juni i fjor. Da måtte hun gi seg underveis i 1.-rundeoppgjøret i Wimbledon med skade.

  40 år gamle Williams er helt nede på 1204.-plass på verdensrankingen og fikk innpass i årets utgave av Wimbledon som et «wild card». Det vil si at arrangørene automatisk ga henne plass i den prestisjetunge turneringen hun har vunnet sju ganger i single.

  Hun tapte finalen på gresset i London både i 2018 og 2019. Hun har vunnet double seks ganger sammen med søsteren Venus.

  Tirsdag var hun tilbake, men etter en lang og jevn kamp tapte hun til slutt med settsifrene 5-7, 6-1, 6-6 (7-10). Dermed blir den tidligere verdenseneren stående på 98 seirer i Wimbledon-sammenheng i single.

  Hun viste mye følelser underveis i kampen.

  Tan møter spanske Sara Sorribes Tormo i 2. runde. Verdensener Iga Swiatek gjorde kort prosess med kroatiske Jana Fett med seier 6-0, 6-3.

  APTOPIX Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • PGA- og europatouren styrker samarbeidet – vil bekjempe LIV-touren

  PGA-touren har sammen med europatouren skrevet under på en avtale som strekker seg ut 2035. De vil jobbe sammen for å bekjempe Saudi-finansierte LIV Golf.

  Blant annet sikter de mot å øke premiepengene i håp om at færre bytter over til den rike Saudi-touren, sier de i en pressemelding.

  PGA skal også gå i gang med å etablere tre nye internasjonale turneringer med store pengesjekker.

  Begge tourene har vært klare i sitt standpunkt om spillere som slutter seg til LIV-touren. PGA har bannlyst en rekke spillere fra sine turneringer så langt.

  I tillegg skal de sette klarere linjer for hvordan spillere kan forflytte seg mellom PGA- og europatouren. Fra 2023 får topp ti i sammendraget i europatouren innpass i PGA-turneringer den kommende sesongen.

  – Vi er veldig fornøyde med dette forlengede partnerskapet, sier PGA-sjef Jay Monahan.

  PGA vil også være mer involvert i europatouren framover. De skal øke sin eierandel fra 15 til 40 prosent i European Tour Productions.

  Travelers Championship - Preview Day 3
  Foto: Michael Reaves / AFP
 • Svensk back forlenger med russisk ishockeylag

  Robin Press har signert en ny kontrakt med russiske Severstal Tsjerepovets. Han er første svenske hockeyspiller som gjør det etter Russlands krig i Ukraina.

  Det skriver Aftonbladet.

  Press skrev under for KHL-laget foran sist sesong, og nå har han forlenget med ytterligere ett år. Aftonbladet skriver at det fortsatt er et flertall svenske spillere som har kontrakt med KHL-lag, men at 27 år gamle Press er den første til å signere en kontrakt etter krigens start.

  I mars ble det klart at basketballstjernen Jonas Jerebko ble stengt ute av det svenske landslaget i basketball etter at han valgte å skrive under for russiske CSKA.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste