Start rykket ned: – Tungt

Så er det til slutt også teoretisk klart: Start rykker ned til 1. divisjon etter søndagens tap mot Viking.

d

TUNGT: Start-keeper Håkon Opdal depper etter oppgjøret som sendte Start ned fra Eliteserien.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Saken oppdateres.

– Det er skuffende og tungt. Vi har ligget der nede hele året og visste det var en stor utfordring. I dag er det et faktum, sier Start-trener Steinar Pedersen til TV 2.

Start måtte ta poeng borte mot Viking,og i resten av oppgjørene for den saks skyld, om de skulle ha en ørliten drøm om videre Eliteserie-plass. Etter lagets første seier på 450 dager forrige runde, var selvtilliten større, men et Viking på medaljejakt ble for tøft for sørlendingene.

Opdal-blemme

Da Tapio Heikkilä styrte ballen i eget nett etter 26 minutter var allerede drømmen i ferd med å bli knust. Start hadde sjanser, men da keeper Håkon Opdal var på bærtur i andre omgang, og lot Joackim Jørgensen lure inn scoring nummer to for Viking, var det hele over. Neste år skal de spille i 1. divisjon.

– Det var bare flaks at jeg scoret. Jeg traff med skulderen, men mål er mål, sier Jørgensen til TV 2.

Steinar Pedersen

OVER: Det har vært en tung sesong for Start-trener Steinar Pedersen.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Viking, på sin side, tok med seg tre viktige poeng i medaljekampen. Med 39 poeng er det bare tre poeng bak Odd på bronseplass.

– Vi har vært i medaljekampen siden i sommer vi. Vi nyter dette, og det var viktige poeng i dag. Det blir fire spennende kamper. Hvis de der oppe fortsetter å underprestere gang etter gang, så kanskje, sier Viking-trener Kjell Jonevret med et smil.

Ser fremover

Forrige gang Start rykket ned fra øverste divisjon var i 2012, men da rykket Kristiansand-klubben opp igjen på første forsøk.

– Start skal være i den øverste divisjonen. Jeg ser mer fremover enn bakover akkurat i dag, sier Start-legenden Erik Ruthford Pedersen til TV 2.

– Jeg tror den tøffe situasjonen vi har vært i helt siden forrige høst, har tært på spillergruppa, mener hans sønn, og Start-trener, Steinar Pedersen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

 • Ikkje pallplass for Lorentzen

  Håvard Holmefjord Lorentzen blei nummer fire i sprint-EM i Heerenveen. Han blei nummer fem på den avsluttande 1000-meteren.

  Thomas Krol og Hein Otterspeer sikra nederlandsk dobbelsiger, og tyske Joel Dufter tok bronsen.

  Verken Bjørn Magnussen eller Odin By Farstad fekk gå siste distansen på grunn av diskvalifikasjonar.

  Resultatlista ser du her.

  I kvinneklassa blei det også nederlandsk gull, ved Jutta Leerdam. Julie Nistad Samsonsen og Martine Ripsrud blei 12 og 14. Resultatlista.

  Håvard Lorentzen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Lindvik vann etter kjempehopp

  Marius Lindvik vann hopprennet i Zakopane etter eit kjempehopp på 145,5 meter i andre omgang. Anze Laniek, som leia etter første omgang, makta ikkje å svare, og blei slått med 2,3 poeng.

  – Eg hoppa bra i dag. Dette er ein prestasjon eg er veldig nøgd med, sa Lindvik.

  Robert Johansson fekk 141 meter i andre omgang, og enda på tredjeplass, ein plass han også hadde etter første omgang.

  Daniel André Tande blei nummer 10. Verdscupleiar Halvor Egner Granerud fekk det ikkje til og blei berre nummer 23. Han var nr 10 etter første omgang, men missa i den andre og fekk berre 128,5 meter.

  Granerud held likevel samanlagtleiinga i verdscupen, 140 poeng framfor Markus Eichenbichler, som blei nummer 8 i Zakopane.

  Johann Andre Forfang og Thomas Aasen Markeng kom ikkje til finaleomgangen.

  Marius Lindvik
  Foto: Janek Skarzynski / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal