NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 med tre poeng på jubileumsdagen

Sarpsborg 08 bød ikke akkurat opp til fest under kveldens eliteserieoppgjør mot tabelljumbo Start. Men tre poeng ble det likevel på jubileumsdagen.

Sarpsborg - Start

JUBEL PÅ JUBILEUMSDAGEN: Sarpsborg 08-spillerne kunne juble for seier over Start.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Sarpsborg by feirer 1000 år i dag, og Sarpsborg 08 hadde alle tiders mulighet til å by opp til fest på jubileumsdagen når de fikk besøk av bunnlaget Start. Festfotball ble det ikke, men de fikk med seg alle tre poengene.

– Vi var forberedt på at det kunne bli et sånt kampbilde. Vi møter et Tippeligalag, og selv om de er på bunn av tabellen så jobber de hardt. De har ikke gitt opp og de har masse spillere og trenere som har entusiasme, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til NRK.

– Vinner fortjent

For selv om Start hadde svært lite å stille opp med offensivt, maktet de å skape problemer for de blåkledde.

– De får oss ut av stilen i store perioder, men totalt sett, når vi teller opp førsteomgangen, så er vi best da også. I den andre omgangen er vi ganske mye bedre, sier han.

Tre poeng og jubileum i byen, men treneren var ikke 100 prosent fornøyd med kvelden.

– På den siste tredjedelen har vi ikke den riktige flyten og vi skulle klart å bombadere målet deres mer. Men vi vinner, og vi vinner fortjent, sier han.

Straffebom

Kampen var aldri noe fyrverkeri, men halvveis ut i den andre omgangen hadde Sarpsborg 08 en enorm mulighet til å ta føringen.

Etter 24 minutter kunne Ernemann sørget for hjemmejubel da Sarpsborg 08 ble tildelt en noe billig straffe etter en duell mellom Tapio Heikkilä og Anders Trondsen. Steffen Ernemann troppet opp på ellevemetersmerket, men maktet ikke å overliste Håkon Opdal i Start-buret.

Med 12 minutter igjen av oppgjøret kom kampens eneste scoring. Innbytter Lund Nielsen slo inn til Jonas Lindberg som stupet frem og nikket inn 1-0.

– Det var godt å score et mål og kunne by på en trepoenger her på 1000-årsdagen. Det kjennes veldig godt at vi får med oss tre poeng fra denne kampen, sa Lindberg etter kamp.

Dermed tar Sarpsborg tre poeng og klatrer opp på en fjerde plass, kun to poeng bak tredjeplasserte Strømsgodset, som, i likhet med resten av eliteserielagene, har en kamp mindre spilt.

Start på sin side ser ut til å tilbringe resten av sesongen helt nederst på tabellen, etter å ha tatt fattige syv poeng på 18 kamper.

Siste nytt

 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal