Start fortsatt uten seier: – Setter ting på prøve

Start har fått en marerittstart på sesongen, og står uten seier etter ni serierunder. Brann ble for sterke i Bergen, der de fortsatt er ubeseiret.

ajer

Kristoffer Ajer fikk en stor sjanse helt på tampen av kampen mot Brann, men forsøket hans ble reddet på strek.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi var så nærme på slutten, og det er så surt at vi ikke fikk det til, sier Start-keeper Håkon Opdal etter kampen mot Brann.

– Litt typisk?

opdal

Håkon Opdal sier det er krevende for laget å ha gått så lenge uten seier.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Ja, det er vel det. Hadde vi hatt flyt, så hadde vi sikkert tatt poeng i dag, medgir Opdal.

Det begynner nemlig å bli lenge siden Start var i flytsonen. Kristiansand-laget har ikke vunnet en seriekamp siden 4. juli i fjor, og står med fem tap og fire uavgjorte denne sesongen.

I Bergen ble det et nytt tap lørdag kveld.

– Krevende

Start har dessuten bare scoret fem mål så langt i serien. Samtidig har de sluppet inn 15.

– Vi kan ikke tenke på det. Vi må bare jobbe på. Men det er krevende, selvsagt. Det setter så klart ting på prøve, men det er en prøve vi er forbredt på og skal klare. Vi skal stå opp for klubben og hverandre, og få det til å snu, sier Opdal.

Start hadde en stor sjanse til å kapre et poeng på tampen av kampen, da Kristoffer Ajer fikk tak i en retur. Men han fikk ikke dreisen på skuddet.

– Brann var bedre enn oss og vant fortjent. Men jeg skulle selvfølgelig ha scoret på den store sjansen jeg fikk på slutten. Det er utrolig surt, sier han til TV 2.

brann

Brann kunne juble for nok en god kamp hjemme i Bergen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Beste sesongstart siden 2007

Start trykket Brann bakover langt inn i overtiden, men det ville seg ikke for gjestene fra Kristiansand.

Brann fant derimot nettmaskene etter en drøy times spill i Bergen lørdag. Fredrik Haugen slo inn fra høyresiden og fant lagkamerat Skålevik, som på vakkert vis dempet ballen og dunket den i mål.

Brann er fortsatt ubeseiret på hjemmebane denne sesongen, og har nå hatt sin beste sesongstart siden 2007. Det året tok klubben seriegull.

Laget er foreløpig tabellfemmer i eliteserien med 17 poeng, to poeng bak serieleder Rosenborg. Trønderne har en kamp til gode på de røde.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • God start for Storhamar

  Storhamar valset over Stavanger Oilers, og vant den første NM-semifinalen 5–2. Hamar-laget vant både serie og NM-sluttspillet forrige sesong. Neste kamp mellom de to lagene spilles søndag i Stavanger.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Norge tapte mot Finland

  Det norske U21 landslaget i fotball er i Spania for å spille privatlandskamper mot Finland. I møte med Finland fikk de nordmennene det tøft. Til tross for tre mål, tapte laget 8–3. Mandag venter Russland på stadion Dama de Noche i Málaga.

  U21 fotball
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Klæbo vant prologen

  Johannes Høsflot Klæbo vant prologen i Quebec. Aleksandr Bolsjunov, som er hans nærmeste utfordrer i verdenscupen sammenlagt, ble nummer tre. Åtte nordmenn gikk til kvartfinalen. Det gjorde ikke Hans Christer Holund.

  Verdenscup langrenn sprint klassisk menn
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal