NRK Meny
Normal

Start fortsatt uten seier: – Setter ting på prøve

Start har fått en marerittstart på sesongen, og står uten seier etter ni serierunder. Brann ble for sterke i Bergen, der de fortsatt er ubeseiret.

ajer

Kristoffer Ajer fikk en stor sjanse helt på tampen av kampen mot Brann, men forsøket hans ble reddet på strek.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi var så nærme på slutten, og det er så surt at vi ikke fikk det til, sier Start-keeper Håkon Opdal etter kampen mot Brann.

– Litt typisk?

opdal

Håkon Opdal sier det er krevende for laget å ha gått så lenge uten seier.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Ja, det er vel det. Hadde vi hatt flyt, så hadde vi sikkert tatt poeng i dag, medgir Opdal.

Det begynner nemlig å bli lenge siden Start var i flytsonen. Kristiansand-laget har ikke vunnet en seriekamp siden 4. juli i fjor, og står med fem tap og fire uavgjorte denne sesongen.

I Bergen ble det et nytt tap lørdag kveld.

– Krevende

Start har dessuten bare scoret fem mål så langt i serien. Samtidig har de sluppet inn 15.

– Vi kan ikke tenke på det. Vi må bare jobbe på. Men det er krevende, selvsagt. Det setter så klart ting på prøve, men det er en prøve vi er forbredt på og skal klare. Vi skal stå opp for klubben og hverandre, og få det til å snu, sier Opdal.

Start hadde en stor sjanse til å kapre et poeng på tampen av kampen, da Kristoffer Ajer fikk tak i en retur. Men han fikk ikke dreisen på skuddet.

– Brann var bedre enn oss og vant fortjent. Men jeg skulle selvfølgelig ha scoret på den store sjansen jeg fikk på slutten. Det er utrolig surt, sier han til TV 2.

brann

Brann kunne juble for nok en god kamp hjemme i Bergen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Beste sesongstart siden 2007

Start trykket Brann bakover langt inn i overtiden, men det ville seg ikke for gjestene fra Kristiansand.

Brann fant derimot nettmaskene etter en drøy times spill i Bergen lørdag. Fredrik Haugen slo inn fra høyresiden og fant lagkamerat Skålevik, som på vakkert vis dempet ballen og dunket den i mål.

Brann er fortsatt ubeseiret på hjemmebane denne sesongen, og har nå hatt sin beste sesongstart siden 2007. Det året tok klubben seriegull.

Laget er foreløpig tabellfemmer i eliteserien med 17 poeng, to poeng bak serieleder Rosenborg. Trønderne har en kamp til gode på de røde.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal