Ledelsen utsetter Northug-avgjørelse

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Det er ennå ikke klart om Petter Northug går herrestafetten. Landslagsledelsen har nå utsatt laguttaket.

Petter Northug

Hvorvidt Petter Northug går herrestafetten eller ikke, bli offentliggjort 13.00 norsk tid.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Klokka 11.00 norsk tid skulle Trond Nystad og resten av apparatet rundt langrennsgutta i utgangspunktet ha offentliggjort hvilke fire løpere som skal gå stafetten for Norge. Få minutter før klokka slo elleve kom beskjeden – laguttaket er utsatt til klokka 13.00 norsk tid.

Langrennsgutta var lørdag morgen på langrennsstadion i Sotsji for å trene. Blant annet ble det knyttet stor spenning til Petter Northugs form. Landslagstrener Trond Nystad har nemlig overlatt spørsmålet om Northug skal gå ankeretappen på stafetten til 28-åringen selv.

Det var en Northug i strålende humør som testet formen på Laura skistadion, hvor stafetten går klokka 11.00 norsk tid søndag. Nå må vi altså vente til 13.00 norsk tid med å få vite om Northug skal gå, og hvem han i så fall skal gå på lag med.

– Det kommer en melding klokka 16.00 (Sotsji-tid) med det norske laget, sier medieansvarlig for langrenn i Norges Skiforbund, Gro Eide.

 • NRK.no er til stede på langrennsarenaen i Sotsji og kommer tilbake med mer

Siste nytt

 • Svahn hoppet ut vinduet for å trene

  I gårsdagens «Skavlan» forteller den svenske sprintyndlingen Linn Svahn at hun var svært ivrig på å trene. I en alder av 20 år vant Svahn årets sprintcup.

  I intervjuet gjengitt av Aftonbladet forteller hun at hun som ung løper på skigymnas gikk over «grensen» flere ganger og ble advart. De rundt henne ønsket at hun skulle hvile i en periode hun var overtrent.

  Det hindret henne likevel ikke. På kveldstid hoppet hun bare ut gjennom vinduet for å smugtrene.

  – Jeg forsøkte å fortrenge det. Tenke at det går over på en uke, at jeg behøver å ligge på sofaen og se på serier. Men jeg forstod at jeg måtte forandre tankesettet, for det handler ikke bare om å trene mest uten å trene best. Det har pushet meg til det jeg er i dag, sier Svahn.

  kVwnm-ADKy8
  Foto: Terje Pedersen / NTB sc
 • Lampard innrømmer trøbbel

  Frank Lampard innrømmer at Chelsea-spillerne har slitt med å være motiverte og fokuserte den siste tiden grunnet koronaviruset.

  Han sier det er tøffe tider for spillerne fordi de ikke vet hva som skjer i fremtiden.

  – Vi har sett at ting forandrer seg veldig kjapt. Vi må bare forholde oss til datoene som har blitt satt. Men det er vanskelig. Det siste jeg vil er å bare pushe spillerne til å gjøre det og det, uten noe særlig plan, sier Lampard.

  smLxs8JsphI
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
 • Djokovic donerer 11 millioner

  Serbiske Novak Djokovic og kona Jelena har donert en million euro via deres felles stiftelse til medisinsk utstyr i forbindelse med koronaviruset.

  Det offentliggjorde Djokovic på sosiale medier fredag. Pengene gis via deres felles stiftelse «Novak Djokovic Foundation».

  – Denne kampen er ikke enkel, men jeg er overbevist om at vi kommer oss sterkere ut av denne krisen, sa Djokovic til lokale medier i Serbia etter å ha gitt en million euro, eller 11,3 millioner kroner, til medisinsk utstyr i Serbia i forbindelse med viruset.

  Dubai Tennis
  Foto: Kamran Jebreili / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal