NRK Meny
Normal

Ledelsen utsetter Northug-avgjørelse

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Det er ennå ikke klart om Petter Northug går herrestafetten. Landslagsledelsen har nå utsatt laguttaket.

Petter Northug

Hvorvidt Petter Northug går herrestafetten eller ikke, bli offentliggjort 13.00 norsk tid.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Klokka 11.00 norsk tid skulle Trond Nystad og resten av apparatet rundt langrennsgutta i utgangspunktet ha offentliggjort hvilke fire løpere som skal gå stafetten for Norge. Få minutter før klokka slo elleve kom beskjeden – laguttaket er utsatt til klokka 13.00 norsk tid.

Langrennsgutta var lørdag morgen på langrennsstadion i Sotsji for å trene. Blant annet ble det knyttet stor spenning til Petter Northugs form. Landslagstrener Trond Nystad har nemlig overlatt spørsmålet om Northug skal gå ankeretappen på stafetten til 28-åringen selv.

Det var en Northug i strålende humør som testet formen på Laura skistadion, hvor stafetten går klokka 11.00 norsk tid søndag. Nå må vi altså vente til 13.00 norsk tid med å få vite om Northug skal gå, og hvem han i så fall skal gå på lag med.

– Det kommer en melding klokka 16.00 (Sotsji-tid) med det norske laget, sier medieansvarlig for langrenn i Norges Skiforbund, Gro Eide.

 • NRK.no er til stede på langrennsarenaen i Sotsji og kommer tilbake med mer

Siste nytt

 • Glassverket trekker elitelaget

  Håndballklubben Glassverket har spilt i eliteserien denne sesongen, men rykket ned og skulle i utgangspunktet spille i 1. divisjon neste sesong. Slik blir det likevel ikke, da forslaget om å trekke laget fikk flertall på tirsdagens årsmøte, skriver Drammens Tidende. Klubben ønsker å beholde lagene i andre- og fjerdedivsjon.

  Line Bjørnsen hos Glassverket
  Foto: Per Håkon Solberg / NRK
 • Sesongen trolig over for «Ox»

  Liverpool-spiller Alex Oxlade-Chamberlain ble båret ut av banen etter 18 minutter spill i mesterligasemifinalen mot Roma tirsdag. Til tross for 5-2-seier, var «Ox»' kneskade et skår i gleden for manager Jürgen Klopp.

  – Vi mistet en fantastisk spiller i kveld, sa Klopp etter kampen og fortalte at spilleren trolig er ute resten av sesongen.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid