Ledelsen utsetter Northug-avgjørelse

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Det er ennå ikke klart om Petter Northug går herrestafetten. Landslagsledelsen har nå utsatt laguttaket.

Petter Northug

Hvorvidt Petter Northug går herrestafetten eller ikke, bli offentliggjort 13.00 norsk tid.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Klokka 11.00 norsk tid skulle Trond Nystad og resten av apparatet rundt langrennsgutta i utgangspunktet ha offentliggjort hvilke fire løpere som skal gå stafetten for Norge. Få minutter før klokka slo elleve kom beskjeden – laguttaket er utsatt til klokka 13.00 norsk tid.

Langrennsgutta var lørdag morgen på langrennsstadion i Sotsji for å trene. Blant annet ble det knyttet stor spenning til Petter Northugs form. Landslagstrener Trond Nystad har nemlig overlatt spørsmålet om Northug skal gå ankeretappen på stafetten til 28-åringen selv.

Det var en Northug i strålende humør som testet formen på Laura skistadion, hvor stafetten går klokka 11.00 norsk tid søndag. Nå må vi altså vente til 13.00 norsk tid med å få vite om Northug skal gå, og hvem han i så fall skal gå på lag med.

– Det kommer en melding klokka 16.00 (Sotsji-tid) med det norske laget, sier medieansvarlig for langrenn i Norges Skiforbund, Gro Eide.

 • NRK.no er til stede på langrennsarenaen i Sotsji og kommer tilbake med mer

Siste nytt

 • NFL beklager motstand mot kneling

  Lederen for det amerikanske fotballforbundet, Roger Goodell, sier nå at det var galt å nekte spillere å delta i fredelige protester mot rasisme ved å knele under nasjonalsangen. I en video beklager Goodell at forbundet ikke lyttet til spillerne.

 • LSK mister kapteinen sin

  LSK Kvinners kaptein, Anja Sønstevold, har signert for Fleury 91 i den franske toppligaen. Det skriver Romerikes Blad. LSK må dermed klare seg uten Sønstevold når Toppserien starter 3. juli. Sønstevold har 17 landskamper for Norge.

  – Det var egentlig ventet at dette skulle skje. Anja fikk ikke lov til å dra da hun fikk et tilbud i fjor sommer. Derfor lå det litt i kortene at hun ville få dra nå om det kom et tilbud, sier trener Hege Riise til avisen.

  cqPdfRs17Mw
  Foto: Fredrik Hagen
 • Vietnam: Fotball for fulle tribuner

  Fotball-ligaen i Vietnam startet opp fredag etter å ha vært stengt siden mars. Myndighetene tillatter fulle tribuner uten sosial distanse. På en kamp i Nam Dinh var det 30.000 tilskuere. Vietnam har bare hatt 328 smittede og ingen koronadødsfall.

  Fulle tribuner i Vietnam.
  Foto: Kham / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal