Stafettsølv til Norge

Norge fikk sølv på stafetten for herrer i Østersund lørdag. Russerne kunne ingen gjøre noe med.

Sølvguttene fra Østersund
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Russerne var helt suverene, og var i mål hele 49,2 sekunder foran Norge i dag. Tyskland tok bronse foran Østerrike, men det var bare så vidt. Fire tideler skilte de to lagene.

Det norske laget forsøkte å ta det andre VM-gullet i stafett for menn på 40 år. Sist var i 2005, men før det må vi helt tilbake til 1967 for å finne norsk seier.  Men i dag ble det bare sølv.

VM Skiskyting 2008

Verdensmesteren ordnet ledelse

Den nybakte verdensmesteren fra 20 kilometeren skjøt feilfritt på den første skytingen, og gikk ut som nummer to bak Tyskland. Men det var jevnt. Bare 16 sekunder skilte de første 15 lagene.

På den andre skytingen trengte Hegle Svendsen et ekstraskudd, men han gikk likevel ut først, 7,4 sekunder før Russland. En av de store favorittene, Tyskland, fikk en strafferunde, og vekslet som nummer 12, 39 sekunder bak.

Hegle Svendsen sendte ut Rune Brattsveen i tet sammen med Russland. De to lagene var 24 sekunder foran Ukraina.

Brattsveen bommet bort ledelsen

Norge og Russland fulgte hverandre inn til skyting, og Rune Brattsveen la seg ned sammen med russeren. Men den norske unggutten hadde en fantastisk liggende skyting. Fem blinker rett ned ga en ledelse på 3,7 sekunder. Samtidig økte avstanden ned til Ukraina, mens tyskerne nærmet seg.

Men på den andre skytingen gikk det ikke like bra. Brattsveen trengte tre ekstraskudd, og mistet ledelsen. Russland kunne gå ut 19,5 sekunder foran Norge på tredjeplass. Tyskland kapret andreplassen, to sekunder foran Norge.

Nett-TV: Brattsveen bommet seg bort

- Da jeg kom på stående begynte beina å skjelve, så det var ikke helt enkelt, sa Bratsveen til NRK etter sin etappe.

Brattsveen sendte ut Halvard Hanevold på fjerdeplass, 25 sekunder bak Russland. Mellom dem lå Tyskland og Østerrike.

Bra langrenn av Hanevold

Halvard Hanevold kom sammen med Østerrike inn til den femte skytingen, men da hadde Russland allerede skutt fullt hus. Hanevold trengte et ekstraskudd, men gikk ut som nummer tre, 38,7 sekunder bak Russland. Tyskland lå på andreplass, 25 sekunder bak Russland.

På den andre skytingen måtte Hanevold tåle to ekstraskudd. Men Tyskland fikk strafferunde, og dermed kunne Norge gå ut som nummer to. Hanevold gikk et fantastisk langrenn, men avstanden til Russland bare økte, og Hanevold var minuttet bak.

- Jeg er mest fornøyd med langrennet. Skytingen var vanskelig, jeg var skjelven og veldig kald på fingrene, sa Hanevold til NRK etter sitt beste langrenn i år.

Ved veksling sendte han ut Ole Einar Bjørndalen 54 sekunder bak Russland. Tyskland var 1:19 bak Russland.

Håpløs oppgave for Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen hadde ingen sjans til å ta innpå russerne ved den første skytingen. Russland skjøt fullt hus. Det samme gjorde Bjørndalen, og gikk ut 55 sekunder bak Russland. Østerrike og Tyskland vekslet langt bak Norge.

Bjørndalen fikk fem fulle hus også på siste skyting, men det var ikke noe å gjøre med russerne. Norge var 42 sekunder bak, og Russland var sjanseløs. Dermed ble det sølv for Norge.

Siste nytt

 • Vant gull i karate under ungdoms-OL

  Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg vant torsdag gull i kvinnenes +59-kilosklasse under ungdoms-OL i Buenos Aires.

  Hun vant alle sine tre innledende gruppekamper.

  Annika Sælid
  Foto: Pøbel Film
 • Jacob Noer scora to i sterk siger

  Lillehammer Ishockey tok ein sterk siger over Manglerud Star torsdag. Fjorårets «Get Rookie of the Year» Jacob Lundell Noer scora to av Lillehammers mål.

  NM Ishockey 4. Semifinale: Lillehammer - Sparta (5-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kloster Aasen skal vurdere søkere

  Det norske IOC-medlemmet Kristin Kloster Aasen har fått plass i evalueringskomiteen som skal vurdere kandidatene til vinter-OL i 2026. Calgary i Canada, italienske Milano/Cortina d'Ampezzo og Stockholm i Sverige er søkerbyene.

  Visepresident i Norges Idrettsforbund Kristin Kloster Aasen under et åpent møte i idrettsstyret på Olympiatoppen torsdag ettermiddag.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal